• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #610608  autor: brys
 28 sty 2013, 21:20
Witam
Moja córka ma telefon w Tak Tak-u ale chcę wziąć jej abonament w T-mobile. Z jej telefonem mam łącznie 4 w tej sieci (2 na abonament i 2 na karte). Moje pytanie jest następujące: czy dzwoniąc do SUK dadzą mi R20 za 25 zł z pakietem 180 minut? Czy jest możliwość wynegocjowania takich warunków?
Dodam, że córka dość sporo rozmawia ( a Tak Tak jej już nie wystarcza), mam nadzieję, że 3h na rozmowy by jej wystarczyło.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 21:23 przez brys, łącznie zmieniany 1 raz.
 #610638  autor: Anthrax
 28 sty 2013, 23:18
brys pisze:Witam
Moja córka ma telefon w Tak Tak-u ale chcę wziąć jej abonament w T-mobile. Z jej telefonem mam łącznie 4 w tej sieci (2 na abonament i 2 na karte). Moje pytanie jest następujące: czy dzwoniąc do SUK dadzą mi R20 za 25 zł z pakietem 180 minut? Czy jest możliwość wynegocjowania takich warunków?
Dodam, że córka dość sporo rozmawia ( a Tak Tak jej już nie wystarcza), mam nadzieję, że 3h na rozmowy by jej wystarczyło.
Przede wszystkim mam wątpliwości, czy sprawę migracji z karty do abonamentu załatwia SUK (ale zaznaczam, że nie jestem 100% pewny w tej kwestii). Jeżeli córka nie potrzebuje nowego telefonu, to korzystna wydaje się oferta za 29,90 zł - jest w niej 250 minut do wszystkich sieci, a sama umowa trwa 18 miesięcy.
Proszę próbować negocjować :) Biorąc pod uwagę ilośc numerów w tej sieci (zakładam też długi staż w sieci), sieć powinna pomóc w doborze najlepszej oferty, a może i dorzucenia jakiejś korzystnej usługi (choć to dziś mało realne, czasy stałych klientów odchodzą w zapomnienie...).
Jeżeli sieć nie zaoferuje nic konkretnego to warto rozważyć propozycję przejścia do innej sieci, które kuszą nowych klientów dodatkowymi pakietami minut, usług itp.
Pozdrawiam!

#610661  autor: Kryniczanin
 29 sty 2013, 08:05
brys, Nie ma szans na SUK, najwyżej normalna gadka z konsultantem. Dostaniesz standardową ofertę. Jeszcze jakby byłby to Tak Tak Fon to można by było coś kombinować na zwykłym tak taku zapomnij.

#610681  autor: brys
 29 sty 2013, 10:07
Córka ma TTFON ale coś było na forum pisane, że w lutym ma byc nowa oferta, może poczekam jeszcze trochę. Za bardzo nie chcę zmieniać jej sieci, ponieważ mamy sieć rodzinną i to nam odpowiada.

#610767  autor: marcinj
 29 sty 2013, 15:48
Żeby wziąć TTFONa to też trzeba podpisywać umowę. Jak wypowiesz umowę tego TTFONa to na pewno SUK zadzwoni (wiem z doświadczenia). Tylko nie wiem czy oni mają prawo wszystkim oferować jakieś bonusy. W moim przypadku TTFOna to SUK oferował bonusy dotyczące oferty TTFOna o normalnych abonamentach nic nie mówił, a i ja nie pytałem bo nastawiłem się na przeniesienie numeru.

Ale możesz spróbować z tym SUK, powiedzieć, że chcesz normalny abonament i masz już u nich kilka numerów. Nic nie pisałeś czy chcesz ofertę z telefonem czy bez. Bez telefonu to powinieneś i bez SUK dostać taką ofertę.
PS Sieć rodzinną to ja też kiedyś miałem w Erze, a później T-mobile. Teraz to ja już mam sieć rodzinną w Play hehe Jeszcze tylko 2 numery z t-mobile mi został do zmiany.

#610806  autor: SACZI
 29 sty 2013, 18:55
Migrując z TT do abo, podpisujesz umowę jak dla nowego klienta.
Jedyne rozsądne wyjście, to umowa bez telefonu na 15 miesięcy (o ile jeszcze takie są). Po 10 lub 11 m-cach dostaniesz ofertę przedłużenia. Dopiero wtedy możesz rozmawiać z SUK.
W tej sytuacji TM staje się co najmniej średnio opłacalną siecią.
O ile nie trzymają Cię jakieś uwarunkowania typu wliczone w abo minuty na stacjonarne do EU, czy zasięg, rozważyłbym migrację do innej sieci.