• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #608772  autor: shalashaska
 20 sty 2013, 10:51
Witam. Interesuje mnie abonament za 79zł, Plus ma najatrakcyjniejszą ofertę, daje za 7zł 300mb gdzie po wykorzystaniu tego pakietu spada nam tylko prędkość. Czy kupując ta ofertę przez internet mam prawo w ciągu 10 dni odstąpić od umowy? Czy warto może jesszcze poczekać jakiś czas? Play i Orange odpadają ze zględu na kiepski zasięg, T-mobile ma gorszą ofertę moim zdaniem. Celuję w Plusa ze względu na jego dobry zasięg.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 15:43 przez shalashaska, łącznie zmieniany 1 raz.

#608787  autor: marcinj
 20 sty 2013, 12:11
Chyba powinno być najatrakcyjniejszą ofertę, ale w Twoim przypadku :) Jeśli chodzi o warunki oferty to na ten moment to Play i Orange ma lepsze. Takie pakiety o jakich piszesz to podstawa już każdej sieci, że później spada tylko prędkość. Dla ofert bez żadnych pakietów danych w orange czy playu to teraz też bezpieczny internet to podstawa.

Zasięg zależy od wielu czynników w tym od lokalizacji. Łatwo znaleźć w internecie na forach, że i na Plusa skarżą się klienci na zasięg. Mój dobry kolega w domu to tylko przy oknie może rozmawiać i usłyszy dźwięk telefonu a ma Plusa. Takie rzeczy można znaleźć na temat każdej sieci. Orange też ma swoje forum na oficjalnej stronie. Ale oczywiście nie wszyscy mają problem z zasięgiem. Ja zaliczyłem w moim mieście wszystkie te 4 największe sieci (w tym też Orange i Play)i w żadnej nie miałem NIGDY problemów z zasięgiem, jakiś problemów z rozmowami czy innymi cudami. Więc w moim przypadku zawsze kierowałem się ofertą.

Ale jak u Ciebie wchodzi w grę tylko Plus dobrze z zasięgiem, to nic nie poradzi się na to. Kupując przez internet czy telefonicznie masz 10 dni na odstąpieniu od umowy bez podania przyczyny.

Ciężko przewidzieć czy warto poczekać i czy Plus czy t-mobile wprowadzą nowe oferty i czy warto czekać. Niby w piątek play wprowadził nowe oferty, więc kolejne sieci z czasem będą pewnie też odświeżać oferty, ale nie wiadomo kiedy może takie coś nastąpić.

#611251  autor: shalashaska
 01 lut 2013, 11:28
Zdecydowałem się w końcu na przeniesienie nr do sieci plus, czekać na lepsze oferty już chyba nie ma sensu a tragiczny zasięg w orange zrobił swoje. Abonament bez limitu 79zł e-rachunek + 7zł za 300mb (1 mies free) + 7 zł na stacjonarne (3 mies free a potem zrezygnuje z tego dodatku).