• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #602068  autor: arte1k
 18 gru 2012, 22:12
Witam.
Przedłużyłem sobie abonament w T-Mobile. Mam teraz R40 wraz z pakietem internetu 250 MB. Czy ktoś z Was wie, jak na bieżąco sprawdzać ile MB zostało mi jeszcze w pakiecie?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2012, 21:23 przez arte1k, łącznie zmieniany 1 raz.

#602097  autor: ciekawy
 19 gru 2012, 01:09
chyba dedukcją,że logujesz się przez stronę sieci na swoje konto,gdzieś tam w zakładkach jak się zalogujesz dajesz połączenia,wybierasz netowe albo wszystkie jak tylko się łączysz z netem, potem powinno pokazać ile zużyłeś,to odliczasz od limitu i wychodzi ile zostało limitu. prostszego sposobu chyba nie ma.

#602129  autor: Horacy
 19 gru 2012, 10:22
Jeszcze w smartfonach z androidem 4.0 jest coś takiego jak użycie danych które pokazuje ci ile zużyłeś.

#602158  autor: pakierhakierxd
 19 gru 2012, 13:23
W T-Mobile wydaje mi się że nie sprawdzisz tego.

Pozdrawiam :)

#602163  autor: Sharly
 19 gru 2012, 13:35
3G Watchdog po odpowiednim wyskalowaniu(ustawienia daty poczatkowej,koncowej) bardzo dobrze mierzy transfer. Wymagania to jedynie android 2.3 +
co więcej - możesz sam ustawić po ilu MB/GB watchdog ma wyłączyć transfer danych. :)

powodzenia.

Bez odrobiny hipokryzji - swiat nie potrafilby istniec

#602164  autor: pakierhakierxd
 19 gru 2012, 13:41
Lipa taka że to co on pokazuje nigdy nie będzie do końca realne przez taktowanie opa :P

Pozdrawiam :)

#602167  autor: Sharly
 19 gru 2012, 13:48
tak,trzeba się z tym liczyć. Dlatego napisałem o odpowiednim wyskalowaniu,różnica między naliczaniem przez pieska a opa to +/- 25 mb/s gdzie OP oczywiście szybciej poprzez informacje sms przysyła Ci wiadomość,że pakiet został wykorzystany.
1 gb - w piesku to 950 mb/s które sobie odpowiednio ustawisz.
Nie jestem klientem T-mobile dlatego nie pomogę Ci w sprawie podawanych informacji ze strony usługodawcy ale podejrzewam,że siła rzeczy i tego,że nie jest to monopolista na polskim rynku - informują klientów o zakończonym pakiecie.

Dzwoniłeś do imbecyli którzy grzeją fotele w BOK'u?

Bez odrobiny hipokryzji - swiat nie potrafilby istniec

#602308  autor: orson_dzi
 19 gru 2012, 23:05
Dane na bieżąco są w IBOA.
A najlepiej pobrać sobie aplikację IBOA na telefon i tam zużycie danych jest na bieżąco, tak samo jak minut. Używam na Androidzie i bardzo sobie chwalę.

Poza tym, jak masz Desire X z T-Mobile, to tą aplikację masz w standardzie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#602385  autor: Horacy
 20 gru 2012, 13:25
Aplikacja też jest ale nie pokazuje danych w czasie rzeczywistym, często z opóźnieniem paru godz. Ale przynajmniej pokazuje realny transfer.