• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #599784  autor: GANDZIA_811
 08 gru 2012, 23:22
Witam!

W najbliższym czasie zamierzam się przenieść z Heyah do T-Mobile.
Bardzo przystępną ofertą w T-Mobile jest abonament, ale ponieważ nigdy nie miałem abonamentu, to nie wiem o co chodzi...
Na czym polega?

Kolega ma abonament w Orange:
Wpłaca na konto Orange 30zł (kwota abonamentu).
Otrzymuje te pieniądze na konto w telefonie.
Może je wykorzystać, a jak przekroczy tą kwotę to naliczają mu to co przekroczy.
Oprócz tego dostaje tam jakieś pakiety minut itp.

Słyszałem, że w T-mobile:
Wpłacamy na ich konto kwotę abonamentu.
W zamian za to otrzymujemy określona ilość minut, sms'ów, internetu do wykorzystania.
Możemy ewentualnie dopłacić do abo i dokupić jakieś pakiety.

Jak jest w T-Mobile?
Bo jeśli tak jak w Orange, to biorę abo, a jeśli tak jak w słyszałem, to chyba jednak zdecyduje się na Mix w T-Mobile.

Dodam, że zależy mi na telefonie. W abonamencie T-Mobile mam Desire X za 509zł (abonament 40), a w mixie za 499zł (mix 50zł).

Więc o wiele bardziej wolał bym abonament, pod warunkiem, że jest taki jak w Orange.

Wiem, że pytanie trochę głupie, ale nigdy nie miałem abonamentu...
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Sagem myX-1 > SE T630 > Nokia 6020 > SE K510 > SE W810 > SE K750 > Nokia 6233 > SE C902 > Nokia 1202 > LG Swift Black > HTC Desire X

Era > Idea/Orange > MixPlus > Heyah > T-Mobile

#599792  autor: Edmund
 09 gru 2012, 00:15
GANDZIA_811, w kwestiach abo niestety nie doradzę Tobie, jednakże zwrócę uwagę że zanim przeniesiesz numer do T-M będziesz musiał go przenieść z Heyah do innej sieci - gdyż nie da się wprost przenosić numerów na linii Heyah <->T-M.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
 #599824  autor: SACZI
 09 gru 2012, 10:09
GANDZIA_811 pisze:...

Jak jest w T-Mobile?
Bo jeśli tak jak w Orange, to biorę abo, a jeśli tak jak w słyszałem, to chyba jednak zdecyduje się na Mix w T-Mobile.
...
Dla Ciebie tak naprawdę jest to bez znaczenia, bo w obydwóch sieciach dla klientów indywidualnych abonamenty są minutowe.
Abonamenty kwotowe są w tej chwili tylko dla firm.
Oznacza to tylko tyle, że jak płacisz 50 PLN i na koncie masz 50 PLN, a będąc za granicą doliczają Ci dodatkowe opłaty za połączenia lub za smsy premium, połączenia 0-700, masz abonament minutowy.
I nie ma znaczenia, czy na koncie widzisz 50PLN, czy 400 minut.
Oferty kwotowe to właśnie mixy i karty.

PS
W TM na koncie widzisz minuty. Za dodatkowe pakiety się dopłaca ekstra. Również dodatkowo płacisz za roaming, sms premium, 0-700 itd.

#599852  autor: GANDZIA_811
 09 gru 2012, 12:40
zanim przeniesiesz numer do T-M będziesz musiał go przenieść z Heyah do innej sieci - gdyż nie da się wprost przenosić numerów na linii Heyah <->T-M.
Idiotyczne, ale na szczęście nie chcę przenosić numeru.

No nie wiem, czy tak bez różnicy, bo za pieniądze mogę dokupić sobię pakiety np. internetu, a za minuty chyba nie...

W T-Mobile mam do wyboru abonament 39,90zł - 125 minut do wszystkich, 250MB, 39gr za minutę, SMS/MMS - 20/41gr + HTC Desire X za 509zł. Jeszcze nielimitowane SMSy i sieć rodzinna za 2zł.
A mix mam na 24 doładowania za 50zł, 30gr za minutę, SMS/MMS tak samo, przy zamówieniu przez internet pierwsze doładowanie gratis, pakiet internetu bodajże ok. 10zł bez limitu i HTC Desire X za 499zł + kamerka internetowaLogitech Webcam C100 za 1zł.

[ Dodano: 2012-12-09, 13:00 ]
Napisze mi ktoś, kto ma abonament z T-Mobile jak to jest, bo jutro muszę zamówić, a nie wiem...

Jak płacę im 40zł abonamentu, to mam te 40zł na koncie w telefonie i mogę z tymi pieniędzmi robić co chcę, czy za te 40zł, co im płac oni dają mi określoną ilość minut, smsów, internetu i po wykorzystaniu tego naliczają mi dodatkowo?

Sagem myX-1 > SE T630 > Nokia 6020 > SE K510 > SE W810 > SE K750 > Nokia 6233 > SE C902 > Nokia 1202 > LG Swift Black > HTC Desire X

Era > Idea/Orange > MixPlus > Heyah > T-Mobile

#600048  autor: SACZI
 09 gru 2012, 20:01
GANDZIA_811 pisze:...

No nie wiem, czy tak bez różnicy, bo za pieniądze mogę dokupić sobię pakiety np. internetu, a za minuty chyba nie...
...
[ Dodano: 2012-12-09, 13:00 ]
Napisze mi ktoś, kto ma abonament z T-Mobile jak to jest, bo jutro muszę zamówić, a nie wiem...

Jak płacę im 40zł abonamentu, to mam te 40zł na koncie w telefonie i mogę z tymi pieniędzmi robić co chcę, czy za te 40zł, co im płac oni dają mi określoną ilość minut, smsów, internetu i po wykorzystaniu tego naliczają mi dodatkowo?
Pisałem Ci, że w tej chwili nie ma to znaczenia, czy na koncie widzisz PLN, czy minuty, bo nawet, gdy masz kasę, schodzi ona TYLKO na połączenia, najczęściej do sieci krajowych!
Są to tzw abonamenty minutowe. Za wszelkie "niestandardowe" usługi dopłaca się extra.
Jeżeli chodzi o internet, to praktycznie każdy abonament ma wliczony pakiet danych do internetu i za niego już dodatkowo nie dopłacasz.

To o czym piszesz to czysta karta, mix lub taryfa firmowa (i to nie każda).

#600050  autor: st.konsultant
 09 gru 2012, 20:02
Edmund pisze:GANDZIA_811, w kwestiach abo niestety nie doradzę Tobie, jednakże zwrócę uwagę że zanim przeniesiesz numer do T-M będziesz musiał go przenieść z Heyah do innej sieci - gdyż nie da się wprost przenosić numerów na linii Heyah <->T-M.

W salonie lub sklepie firmowym bez problemu już od dawna można przenosić numer z Heyah do abonamentu TM. Na Tak Taka i drugą stronę nie ma takiej opcji.

#600147  autor: Horacy
 10 gru 2012, 10:01
to tak przenieść numer można z Heyah do t-mobile, co do abonamentu to płacisz im te 40 zł i masz określoną ilość minut, jeśli wyjedziesz powyżej tej ilości minut masz rozliczane dodatkowo czyli zapłacisz abonament + to co wygadasz/wypiszesz, możesz dokupić dodatkowe pakiety ale jakie to się w salonie dowiesz.