• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #585836  autor: mls38
 01 paź 2012, 17:45
Witajcie

Panowie, jako że wasza wiedza jest bardzo duża, chce Was poprosić o poradę.

Mam Play Fresh - numer od kilku lat, dwa tyg temu zarejestrowałem go w Playu jako firmowy.

Chce zostać przy tym numerze i przenieść go do jakiejś sieci.
Generalnie oferta jest podobna - ale problem jest w tym że ani w Playu ani w T-mobile nie mogę wziąć abonamentu na firmę i zostać przy tym numerze...Mogę to załatwić w salonie, ale wtedy nie dostanę bonusów które są przy wzięciu oferty przez internet (głupota na maksa, jakby nie było rocznie 'tracę' ok 200-300zł przy moim abonamencie, a umowa na dwa lata).

Czy jest jakiś sposób aby wziąć ofertę abonamentową na firmę (ze smartfonem) do ok 80pln netto i zostać przy moim numerze Play Fresh - przez internet, tak aby nie stracić internetowych bonusów...

W Play konsultant stwierdził i tu autentyk, że nie da rady bo jest błąd na stronie od paru miesięcy i że informatyków nie mają pod ręką którzy by to naprawili i zasugerował skoczyć do salonu....To jest poważna sieć?

Pozdrawiam i dzięki za odpis...

#585962  autor: PalonyLolek
 02 paź 2012, 11:51
mls38 pisze:To jest poważna sieć?
Jak niepoważna to przecież możesz pójść do konkurencji :mrgreen:

Skoro chcesz mieć ofertę z "bonusami" zrób to przez centralę, będziesz mógł dostać to samo co w przypadku oferty internetowej.

#586136  autor: mls38
 03 paź 2012, 00:46
Kolego, wychodzę na mega niekumatego - ale co tam internet jest anonimowy (jeszcze...) heh :)

Co to znaczy przez centrale? Zadzwonić do ... kogo? Konsultanta który nic nie wie? Do prezesa numeru nie podali, a szkoda miałbym kogo opieprzyć.
Nie widzę tam za bardzo numerów telefonu, 'pomoc' jest tak zrobiona żeby ludzie nie zadawali pytań, coś jak Allegro.

Jakbys mógł sprecyzowac, to w końcu wezmę jakiś smartfon.

Pozdrawiam, wielkie dzięki.

#586155  autor: PalonyLolek
 03 paź 2012, 09:22
mls38, ale w końcu w jakiej sieci chcesz sobie to abo wziąć?
Nie wiem jakiej natury zadajesz pytania konsultantom, że nic nie wiedzą, ale przez BOK załatwiłbyś to najszybciej już nawet niezależnie od tego u jakiego opa wybierasz ofertę.
W przypadku Play dzwonisz na *500 i mogą Cię przełączyć do osoby, która zajmuje się sprzedażą, akurat oni na ofertach się znają.

#586164  autor: mls38
 03 paź 2012, 10:30
Kolego - chcę ten:
https://sklep.t-mobile.pl/eshop/wizard. ... T02010&m=B
Czyli t-mobile (Nowa Firma 410) - 72netto (normalnie w salonie 80netto) wraz z telefonem Xperia P za 45,99zł.
Chcę to wziąć i zamiast wybierać ich numer zostać przy moim 'firmowym' Playu na Kartę.

Wziąłbym coś w Playu, ale w identycznym abonamencie (mniej o 50minut, za to więcej internetu o 2gb) - nie mają ciekawych smartfonów cenowo.

Dzięki Ci ogromne za pomoc.

#586173  autor: UndiscloseD
 03 paź 2012, 11:12
mls38, Jeżeli interesuje Cię oferta T-Mobile to zadzwoń do Biura Obsługi Abonenta pod nr tel. 602 900 900 lub (22) 4133310.

#586257  autor: mls38
 03 paź 2012, 17:19
Kolego dzięki za info z tym że numer to 602 900 000 - tam trafiłem na miłą i ... kumatą (!!!) kobietę i sprawa już załatwiona.
Teraz oczekuje kuriera, dzięki wielkie Panowie, pozdrawiam!