• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #583946  autor: zoltan666
 21 wrz 2012, 21:11
Czy jest ktos kto korzysta z usługi "2 w 1 numer stacjonarny w komórce" w T-Mobile, bo mam kilka pytan?

#583948  autor: Kryniczanin
 21 wrz 2012, 21:16
Ja korzystałem.

#583967  autor: zoltan666
 21 wrz 2012, 22:29
Chciałbym wziąć ta usługe z abonamentem za 19,90, choc nie jestem jeszcze pewien czy z tym mozna.
Jak to dziala w praktyce - odbieranie, wykonywanie polaczen? Czy odbierajac polaczenie w domu wiem na ktory konkretnie numer ktos dzwoni? Czy wykonujac polaczenie z domu moge wybrac z jakiego numeru chce dzwonic? Jesli w tym abonamencie daloby sie wziac ta usluge to chcialbym np. moc wykonywac polaczenia jedynie poprzez numer komorkowy, a domowy aby byl tylko do odbierania - czy jest taka mozliwosc?

#583980  autor: st.konsultant
 21 wrz 2012, 23:29
Numer stacjonarny działa tylko przy połączeniach przychodzących. Nie widać niestety na jaki numer ktoś do nas dzwoni.
Przy wychodzących zawsze dzwonisz z komórki.

#583984  autor: zoltan666
 21 wrz 2012, 23:46
A jesli jestem poza strefa domową i ktos dzwoni na stacjonarny to widze, ze są 2 razwiazania:
1. przekazanie połączenia na poczte głosową - czy wtedy dostane smsa ze ktos zostawil wiadomosc od razu, czy dopiero po wroceniu do strefy domowej?
2. przekazanie polaczenia na numer komorkowy - czy wtedy dzwoniacy placi wiecej za rozmowe jak na telefon komorkowy, czy tez ja place za to przekazanie polaczenia?

#583998  autor: ciekawy
 22 wrz 2012, 02:13
2 za przekierowanie połączenia płacisz ty, ten kto dzwoni na twój numer stacjonarny płaci jak za połączenie z numerem stacjonarnym, podobnie jak jesteś za granicą to ponosisz koszty odebranych rozmów, a osoba która jest w kraju płaci jak za połączenie krajowe.

#584606  autor: zoltan666
 25 wrz 2012, 11:23
Otrzymałem odpowiedź z T-Mobile, ze "W momencie wykonywania połączenia ze strefy domowej połączenia na numery stacjonarne będą taryfikowane od początku po 0,20 zł. "
No to trochę lipa, bo mając darmowe minuty na komórce i tak musiałbym dodatkowo płacić za połączenia na stacjonarne. Chcąc uniknąć dodatkowych kosztów pozostawałoby dzwonić ze strefy domowej na numery komórkowe, albo w przypadku dłuzszej pogawedki dzwonic na stacjonerne z poza strefy domowej.

#584666  autor: thonka
 25 wrz 2012, 17:05
zoltan666, najpierw schodza darmowe minuty, potem dopiero jak juz je wykorzystasz masz na stacjonarne 20gr zamiast 30gr.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#584985  autor: zoltan666
 26 wrz 2012, 23:15
Potwierdzone po raz drugi: "Informuję, że połączenia ze strefy domowej na numery stacjonarne od razu są naliczane, nie są rozliczane z bezpłatnych minut."

#584991  autor: thonka
 26 wrz 2012, 23:53
to pozdrow konsultanta ;)

2.7.9. Połączenia ze strefy domowej na numery stacjonarne i komórkowe wykorzystują minuty wliczone w Opłatę Abonamentową oraz inne dostępne na numerze
abonenckim minuty, przyznane w ramach usług dodatkowych oraz innych ofert promocyjnych Operatora.

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... rny_II.pdf

z reszta byloby to bardzo krzywdzace, bo niby slychac, ze dzwoni sie z domowej, ale niby dlaczego masz byc gorzej rozliczany za to, ze masz stacjonarny skoro masz w abonamencie minuty na takowe?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#584993  autor: st.konsultant
 27 wrz 2012, 00:01
zoltan666 pisze:Potwierdzone po raz drugi: "Informuję, że połączenia ze strefy domowej na numery stacjonarne od razu są naliczane, nie są rozliczane z bezpłatnych minut."
Nie wiem kto Ci odpisuje na te maile, ale musi to być mało ogarnięta osoba :D

Tak jak napisał thonka, najpierw schodzą darmowe minuty.

Potwierdzenie w regulaminie:

punkt: 2.7.9

p.s

widzę, że zostałem uprzedzony :mrgreen: :mrgreen:

#585004  autor: zoltan666
 27 wrz 2012, 01:42
thonka pisze:to pozdrow konsultanta ;)

2.7.9. Połączenia ze strefy domowej na numery stacjonarne i komórkowe wykorzystują minuty wliczone w Opłatę Abonamentową oraz inne dostępne na numerze
abonenckim minuty, przyznane w ramach usług dodatkowych oraz innych ofert promocyjnych Operatora.

Raczej konsultantów, bo mam taka sama odpowiedź od dwóch różnych osób. A co do tego punktu regulaminu to skąd pewnośc, ze chodzi w nim o opłate abonamentowa za numer komórkowy, a nie za numer stacjonarny, a na nim przeciez żadnych darmowych minut nie ma?

#585038  autor: st.konsultant
 27 wrz 2012, 10:05
zoltan666 pisze:
thonka pisze:to pozdrow konsultanta ;)

Raczej konsultantów, bo mam taka sama odpowiedź od dwóch różnych osób. A co do tego punktu regulaminu to skąd pewnośc, ze chodzi w nim o opłate abonamentowa za numer komórkowy, a nie za numer stacjonarny, a na nim przeciez żadnych darmowych minut nie ma?
Przeczytaj dokładnie regulamin, tam wszystko jest wyjaśnione. Prościej już się nie da wyjaśnić niż we wcześniejszych postach.
Najpierw schodzą minuty a potem dopiero naliczane są opłaty.

#585048  autor: thonka
 27 wrz 2012, 11:01
zoltan666 pisze:skąd pewnośc, ze chodzi w nim o opłate abonamentowa za numer komórkowy, a nie za numer stacjonarny, a na nim przeciez żadnych darmowych minut nie ma?
skad? punkt 2.3 chocby ;)

naprawde warto czasem przeczytac choc na wyrywki regulamin.

z reszta - moja mama korzysta z tego od niemal 1,5 roku. zawsze minuty schodza jej z abonamentu.

inna sprawa jest to, ze strefa domowa moze byc bardzo duza - mam dzialke ok. 1km od domu i tam tez siega. tak niestety sieje nadajnik, ktory jest przypisany do tej uslugi.

#585108  autor: alkonauta
 27 wrz 2012, 16:29
Jak jestes poza strefa stacjonarna i ktos do ciebie dzwoni a ty nie masz przekierowania na nr kom lub poczte to osoba dzwoniaca slyszy sygnal "wolania" ale na twoim telefonie nie pojawi sie informacja ze ktos probowal sie z toba skontaktowac. Jesli chodzi o nr stacjonarny to polecam play (roaming krajowy) ale wtedy to juz nie jest 2w1 ;)