• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #583533  autor: ciekawy
 20 wrz 2012, 00:48
temat tyczy się tylko ofert nielimitowanych połączeń.

ile minut miesięcznie wykorzystujecie w tych nielimitowanych ofertach ?

w jakiej sieci wybraliście ofertę i dlaczego ?

zdarzają się blokady połączeń wychodzących przez sieć ?
jak tak to po wykorzystaniu ilu minut ?

#583551  autor: mi80
 20 wrz 2012, 08:02
U mojej żony w Play 1112 minut w poprzednim miesiącu i nic nie przycięli. Play dlatego, że nr był już w Play, w dodatku ona jest z Play b. zadowolona.

#583556  autor: jujeahip
 20 wrz 2012, 09:46
Zależy do czego potrzebujesz, ja w zeszłym roku chciałem jak najtaniej dużo rozmawiać ze swoją kobietą, wziąłem starter między nami- minus dodatkowy telefon, plus- za 29zł przez rok rozmawialiśmy do bólu :)

#583563  autor: Sig
 20 wrz 2012, 10:15
tak, tak, pomagajcie handlarzowi.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#583567  autor: ChuckyCiechanow
 20 wrz 2012, 10:34
Sig pisze:tak, tak, pomagajcie handlarzowi.
Masz racje :)

#583997  autor: ciekawy
 22 wrz 2012, 02:01
mi80

ale to były połączenia Play do Play ?
jak tak to nie do końca o to chodzi.

chodzi o połączenia z jednej sieci do innej np. z Play do Plus albo T do Orange, Orange do Play.

najlepiej by było gdyby się wypowiedzieli ci którzy skorzystali z ofert nielimitowanych na rozmowy czy sieci blokują po iluś tam minutach opcje dzwonienia bo uznają, że to się staje nieopłacalne bo za drogo dla sieci czy można dzwonić ile się chce i od razu zaznaczam tu, że nie pytam o zdanie tych ludzi którzy nabijają czy chcą nabijać minuty innym tylko tych, którzy mają te oferty nielimitowane po to, żeby się nie ograniczać w dzwonieniu do każdej sieci.

do tych, którzy piszą, że jestem handlarzem bo interesuje mnie czy te oferty nielimitowane są naprawde nielimitowane czy to jest tylko marketing czy sieć po pewnej ilości minut blokuje połączenia to takich wypowiedzi szkoda komentować, szkoda tylko, że ci ludzie sami nie pomyślą czy bardziej się opłaca oferta minutowa czy nielimitowana, może pomyślą kiedy sami będą rozważali czy z tej oferty korzystać czy nie, tylko może wtedy inni takich będą nazywali handlarzami.
jednym słowem brak poważnego podejścia do tematu tylko lepiej rzucić hasełko handlarz i to może według niektórych zwalnia z myślenia i z rzeczowej dyskusji.

wykorzystał ktoś w tych ofertach nielimitowanych do innej sieci niż swoja od 1000 i więcej ?
bo z moich obliczeń wynika, że żeby się opłacało mieć ofertę nielimitowaną trzebaby wykorzystać minimum 1000 minut bo w abonamentach zbliżonych do 79 zł liczba minut sięga nawet do około 1000 minut, np. w taryfach Play SAIM, w 75 zł jest 650 minut do wszystkich sieci, to bliżej 500 niż 1000 no ale w taryfie za 95 zł jest 850 minut, to już bliżej 1000, a cena abonamentu nielimitowanego z telefonem bez pakietu netowego to 99 zł i stąd ten temat.

najbardziej przydałyby się opinie tych ludzi, którzy mają te oferty i którzy dużo dzwonią z ofert nielimitowanych do innej sieci niż ta w której są, dlatego do innej sieci bo połączenia po sieci sieci nie kosztuja, a do innej sieć płaci i tu mnie interesuje na ile sieci pozwalają wydzwaniać z ofert nielimitowanych.

założyłem ten temat bo od czasu do czasu w necie można przeczytać opinie (prawdziwe czy nie to już pomijam bo w tym temacie jeśli się wypowiedzą osoby, które korzystają z ofert nielimitowanych to można do tego dojść) takie opinie, że jak się dzwoni na te same numery do znajomych i rodziny to sieć może się przyczepić, że za dużo ktoś dzwoni na te same numery czy jakoś tak, taką opinie gdzieś czytałem.

a jak jest naprawdę ?
wypowiadajcie się jeśli korzystacie z taryf nielimitowanych, napiszcie w jakiej sieci macie taryfe nielimitowaną i ile minut miesięcznie wykorzystujecie do innych sieci.