• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #583028  autor: ciekawy
 17 wrz 2012, 22:48
Od kiedy ta oferta o której było na telepolis obowiązuje ?

Te nowe taryfy są z lejkiem czyli zwalnia prędkość po limicie czy pobiera dodatkową kase ?

Działa ten Nowy Play Online na nadajnikach Plusa i Orange ?
 #583067  autor: bolek2004
 18 wrz 2012, 03:45
ciekawy pisze:Od kiedy ta oferta o której było na telepolis obowiązuje ?
Oferta wchodzi od 18.09.2012r.
ciekawy pisze:Te nowe taryfy są z lejkiem czyli zwalnia prędkość po limicie czy pobiera dodatkową kase ?
Z tego co widać to lejka nie ma.
ciekawy pisze:Działa ten Nowy Play Online na nadajnikach Plusa i Orange ?
Nie działa. Działa tak jak do tej pory czyli na zasięgu macierzystym play.

#583114  autor: Cage
 18 wrz 2012, 10:57
Prawdę mówiąc, to ta oferta jest "dość kulawa" zapomnieli o grupie społecznej, która korzysta z internetu w Play na kartę :[

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#583235  autor: KC-KARLOS
 18 wrz 2012, 20:27
Oferta jest już na stronach Play. POCZYTAJCIE, a potem komentujcie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#583278  autor: ciekawy
 18 wrz 2012, 22:26
bolek2004, Karlos20

jest wybór czy po limicie ma dodatkowo naliczać kase z pełną prędkością czy ktoś woli ograniczenie prędkości i nienaliczanie dodatkowej kasy ?

#583539  autor: KC-KARLOS
 20 wrz 2012, 01:56
ciekawy, po przekroczeniu limitu w ramach abo, następuje ograniczenie prędkości do max 32 kbit/s. Niezależnie od używanej karty, gdyż SIM-ki w ramach jednego abonamentu mają wspólny limit GB.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#584001  autor: ciekawy
 22 wrz 2012, 02:17
czyli uściślając

w nowych taryfach Nowy Play Online jest zwolnienie prędkości po limicie standardowo czy trzeba to zgłosić do biura obsługi bo jeśli nie to np. sieć będzie naliczała dodatkowe opłaty za pełną prędkość ?

można korzystać z tej oferty na jednej karcie SIM czy obowiązkowo trzeba mieć więcej niż jedną kartę SIM jak ktoś chce mieć tą ofertę ? bo to, że można mieć więcej SIM w tej ofercie to było reklamowane od początku ale chyba nie było nigdzie wspomniane czy na jednej karcie SIM z taryf Nowy Play Online można korzystać ?

jest opłata aktywacyjna ? jak tak to ile wynosi ?

#584242  autor: KC-KARLOS
 23 wrz 2012, 12:21
ciekawy, Mechanika jest taka sama: WYCZERPIESZ LIMIT, zwalniają prędkość bez extra kosztów.
Jeśli chcesz ją przywrócić, wykupujesz pakiet NON STOP, albo większe, jednorazowe paczki GB, ważne do końca okresu rozliczeniowego. Szczegóły znajdziesz na 24.play.pl lub na portalu play.pl ;)

[ Dodano: 2012-09-23, 12:33 ]
ciekawy pisze:można korzystać z tej oferty na jednej karcie SIM czy obowiązkowo trzeba mieć więcej niż jedną kartę SIM jak ktoś chce mieć tą ofertę ?
Chcesz mieć JEDEN pakiet gigabajtów na np. 2 karty SIM? Kupujesz abo z limitem 10 lub 15 GB + dodatkową kartę SIM za 5 zł miesięcznie (w promocji).
Jeśli nie chcesz, nie szkodzi, nadal oferta jest dostępna na jednej karcie SIM.
Opcja WI jest dostępna TYLKO w ramach taryfy NOWY PLAY ONLINE.
ciekawy pisze:jest opłata aktywacyjna ? jak tak to ile wynosi ?
Noooo baaaa ;)
W cenniku oferty NPO aktywacja standardowo kosztuje aż 99 zł.
Promocja 2 GB na czas nieokreślony: aktywacja to tylko 39 zł.
Przy podpisaniu umowy korzystając z oferty TELESALES / E-SKLEP Play: 29 zł.

#586797  autor: rikitiki
 06 paź 2012, 10:58
BTW mam pytanie a nie chce tworzyć nowego wątku bo zaraz mi go skasują

znajoma ma neta przez play, modem przypuszczam że jakiś najtańszy, abo 35zl
Transfery to max 60KB. Co można sprawdzić lub zmienić ? Bo IMHO to bardzo słaby wynik

#586807  autor: user_delete34
 06 paź 2012, 11:30
Siłę sygnału (grzeb we wszystkich opcjach programu dopóki nie znajdziesz sygnału podanego w dBm), co to za modem, czy ma gniazdo antenowe i podać jaka to miejscowość. Jeśli też Wawa, to stacja widocznie jest zapchana i na więcej nie ma co liczyć. Chyba, że antenowo wymusi połączenie w odległą stacją.

#586829  autor: rikitiki
 06 paź 2012, 13:07
to brwinów pod w-wą, za pruszkowem. Na modemach się nie znam - wygląda jak biały pendrive dodatkowo jest na kabelku
Wystawie jeszcze swój tel po wifi i zobacze jakie są transfery

#586836  autor: user_delete34
 06 paź 2012, 14:09
Wszystkie modemy wyglądają jak pendrive'y, wiele jest dostępnych w wielu wersjach kolorystycznych. Ale zakładam, że obsługuje pełne HSPA. Mimo, że jest tam trochę stacji, to widocznie są przeciążone lub sygnał w pomieszczeniu jest słaby.

#586921  autor: ciekawy
 06 paź 2012, 23:16
to jest temat o ofercie Nowy Play Online, temat modemów i zasięgu to chyba w dziale Technikalia powinno być.

#586924  autor: lee
 06 paź 2012, 23:37
Nie widzę wątku o play online na kartę więc podepnę się pod ten temat

Mam takie pytanie: czy za zasilenie karty dostaje się dodatkowo kasę tak jak w innych ofertach ??

Przykładowo za 125PLN dodatkowo 18,75 PLN ??

I jak to dodatkowo rozliczyć do tych 15GB ważnych 120dni.

Druga sprawa czy ktoś może mi napisać dokładnie jak wygląda ilość PLN wtedy ??

Konkretniej chodzi mi o to czy da radę odpalić na całe 4 miesiące obie dodatkowe usługi szybszy transfer oraz nocny za free ??

Pozdro