• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #581253  autor: korfanty
 10 wrz 2012, 15:22
Witam.

Czy korzystał ktoś z Was z takiej oferty (nie podaje linka aby nie zostać posądzonym o reklamę)
Kod: Zaznacz cały
"Oferta dotyczy ułatwionej możliwości przeniesienia posiadanego numeru telefonu komórkowego z aktualnej sieci do PLAY.
Ułatwienie polega na :

- ograniczenie wymagań do okazania samego dowodu osobistego
- w przypadku gdy klient okaże opłaconą FV z innej sieci komórkowej to dodatkowo otrzyma 10pln rabatu miesięcznie do wybranego pakietu
- w przypadku gdy dotychczasowy operator naliczy i obciąży karą za zerwanie umowy to firma ******* ureguluje ją maksymalnie do kwoty 500pln brutto (osoba prywatna) lub do kwoty 1000pln ( firma ) 
- wszelkie formalności załatwiane są tzw. "jednym podpisem" , klient nie musi pisać żadnych wypowiedzeń umowy 
- klient zachowuje swój numer telefonu 
- przeniesienie numeru klienta trwa średnio 1 dzień roboczy 

Reasumując , dzieki tej ofercie klient może szybko i sprawnie zmienić dotychczasową sieć i taryfę na prawdopodobnie wymiernie tańszą, ekonomiczniejszą i korzystniejszą taryfę u nowego operatora - sieci komórkowej PLAY.
Dzieki zachowaniu własnego numeru klient nie traci kontaktu ze znajomymi i rodziną, przeniesienie jest szybkie i bezproblemowe"
Wstępnie się dowiedziałem że umowa jest podpisywana na 24mc, jeśli kara za zerwanie nie jest wysoka można wybrać jakiś telefon. Zostało mi 5mc w T-mobile.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 23:09 przez korfanty, łącznie zmieniany 1 raz.

#581257  autor: bledos
 10 wrz 2012, 15:32
Coś zbyt różowo to wygląda. Widziałem tę "promocję" pod którą nie ma żadnych regulaminów i szerszego info. Wnioskuję, że to promocja partnera Play, osobiście byłbym ostrożny. No chyba, że dadzą na papierze, że pokryją karę...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#581294  autor: SACZI
 10 wrz 2012, 18:16
Gdzie można się z tą ofertą zapoznać?

#581390  autor: thonka
 11 wrz 2012, 04:01
SACZI, skopiuj czesc opisu do wyszukiwarki.

podpowiem tylko, ze firma zajmuje sie sprzedaza splitterow do cyfry i itp. akcesoriow.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#581394  autor: bledos
 11 wrz 2012, 08:32
Napisałem wczoraj prośbę o regulamin - bez tego można gdybać czy na wierzbie rosną gruszki.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#581413  autor: Mila89
 11 wrz 2012, 11:13
@korfanty to co tutaj zaprezentowales to zapewne nie jest oferta handlowa(w mysl ustawy) i zapewne gdzies to jest wyjasnione... wg mnie to jedna wielka sciema zbyt roznowo to wyglada pozatym nie spotkalem sie nigdzie z tym zeby play oplacal za kogos kare umowna i jeszcze ten podejrzany rabat na abonament

Generalnie nie polecam tego sprawdzac na sobie

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#581504  autor: SACZI
 11 wrz 2012, 20:28
thonka pisze:SACZI, skopiuj czesc opisu do wyszukiwarki.

podpowiem tylko, ze firma zajmuje sie sprzedaza splitterow do cyfry i itp. akcesoriow.
Rzeczywiście jest ...

PS
Sam nie zamierzam tego sprawdzać bo do Playa przez najbliższe 3 lata nie wybieram się celem podpisania umowy abonamentowej.

#582171  autor: Vieslav
 14 wrz 2012, 16:38
Żaden regulamin nie byłby napisany tak kolokwialnym językiem. Zapewne pod spodem jest gwiazdka "Oferta oraz podane ceny mają jedynie charakter informacyjny i nie stanowią oferty handlowej".

#583078  autor: bledos
 18 wrz 2012, 08:01
Ja do dziś nie doczekałem się odpowiedzi ze strony tej firmy - dla mnie wystarczający sygnał: trzymaj się z daleka :)

#583531  autor: ciekawy
 20 wrz 2012, 00:34
bardzo dziwne, że jakaś firma opłaca karę umowną, gdyby tak było to ludzie mogliby po miesiącu zrywać umowy i przenosić się do innej sieci, w dodatku czy opłacenie kary umownej można wliczyć w koszty ?

jak dla mnie to jest mało wiarygodne.