• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #580323  autor: mls38
 06 wrz 2012, 02:05
Witajcie Panowie

A więc konkretnie.
Używam Play Fresha ze starym już smartfonem.
Prowadzę działalnośc gospodarczą jestem Vatowcem - więc wypadałoby wziąć smartfon w abonamencie i odliczać VAT.

Abonament ok 60-80netto (tak do stówy brutto).
Telefon: najlepiej LG Swift L7 albo SE Xperia Arc S.
Więcej dzwonie (rzadko smsy) - pakiet internetowy jakiś drobny może być (bardziej 200mb niż 2gb). Umowa najlepiej na 24msc, chociaż 30msc też ujdzie.
I ważna sprawa TELEFON BEZ SIMLOCKA.

Jakiej sieci i jaki abonament polecacie mi ?

Dzięki, pozdrawiam !

ps. Tak ciekawostka.
W Play'u nie mogę przejść z karty na abonament firmowy - dlaczego? Mają jakiś błąd na stronie i z tego co mówił konsultant nie ma kto go naprawić a trwa to już ponad pół roku - także nie polecajcie mi Playa - dla mnie szok totalny. Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje przejśc z Fresha na Abonament Firmowy...

#580324  autor: thonka
 06 wrz 2012, 03:14
jakies wymagania co do ilosci minut? kierunku rozmow?

lepszej oferty niz plusa w tej kwocie chyba nigdzie nie dostaniesz -

450 minut za 75zl i 10zl dodatkowo za pakiet 600MB. za przeniesienie numeru dostaniesz dodatkowo 800 minut oraz darmowe polaczenia w sieci i na stacjonarne.

http://www.dlafirm.plus.pl/ofertadlafir ... -telefonie

zarowno arc s jak i l7 sa za 1zl, choc ja bym sie skusil na xperie s za 350zl albo przynajmniej xperie p za 99zl ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#580345  autor: pakierhakierxd
 06 wrz 2012, 09:34
Z tych telefonów co podałeś najlepszy będzie Arc S bo L7 jest bardzo słaby sprzętowo :P

Pozdrawiam :)

#580353  autor: mls38
 06 wrz 2012, 10:29
Dzięki Panowie za odzew.

Mógłbyś kolego podać mi linka do telefonów dostępnych w tym abonamencie Rozmowne lato dla firm 75 ? Bo gdy wchodzę w telefony - nie ma tam w wyborze abonamentu 75 - a są wszystkie inne abonamenty:
http://www1.plus.pl/si2/webapp/wcs/stor ... &SFID=5555
Rozmowna dla firm z internetem i do wyboru:

Rozmowna dla Firm 25
Rozmowna dla Firm 35
Rozmowna dla Firm 55
Rozmowna dla Firm100
Rozmowna dla Firm180

A gdzie 75?

Pozdrawiam, dzięki.

#580435  autor: thonka
 06 wrz 2012, 16:00
http://www.dlafirm.plus.pl/ofertadlafir ... -telefonie

na linku ktory dalem wyzej 75 jest ;) nie mam pojecia czemu sklep internetowy go nie ma.

a cennik telefonow jest tez pod tym linkiem. w plusie wszystkie cenniki telefonow sa zawsze pod koniec regulaminow promocji (prawie na koncu strony).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#580464  autor: mls38
 06 wrz 2012, 19:06
Dzięki thonka - z tym że ja tam telefonów w abonamencie za 75 nie widzę :)

A właśnie i problem jest taki że Play Fresh'a mam na kartę.
Chcę przenieść mój numer z Fresha na abonament firmowy - ale nie da się tego dokonać.
Najpierw muszę przenieść numer na firmowy w Playu - i dopiero wtedy będę mógł wziąć abonament firmowy z tym numerem....Myślałem że sieci telefoniczne są bardziej 'inteligentne' i że załatwienie sprawy zajmie mi kilka minut klikania, a nie jakieś przenoszenia numerów (pewnie jeszcze płatne).
Podejdę do Playa i zapytam na miejscu, bo konsultatnów mają nie kumatych.

Pozdrawiam.

#580466  autor: thonka
 06 wrz 2012, 19:11
nie oslabiaj mnie...

http://www.dlafirm.plus.pl/documents/11 ... 282%29.pdf

jest na samym koncu cennik telefonow...

zeby przenies numer musza sie zgadzac wszystkie dane u obu operatorow, a zeby wybrac oferte firmowa musisz miec firme.

logiczne wiec jest, ze zaden operator nie przyjmie Cie z fresha na oferte firmowa poki nie przepiszesz samego fresha na firme.

przepisanie fresha na firme jest darmowe.

bez przepisania fresha masz tylko jeszcze jedna opcje - przenosisz go do simplusa i potem tego simplusa przepisujesz na firme, ale nie dostaniesz wtedy zadnego bonusu (choc wg. regulaminu powinno to byc 450 minut dodatkowo, to jednak strona twierdzi, ze bonus jest tylko dla nowych numerow, a przchodzac z simplusa do abonamentu numer raczej nowy nie bedzie...) tylko gole 450 minut.

tak czy inaczej musi nastapic przepisanie karty na firme.

#580570  autor: Horacy
 07 wrz 2012, 10:19
A T-Mobile nowa firma? w 72 netto masz 1000 min łączenie do T-Mobile za darmo, czyli 410 min do Plus i Orange + 590 Min do wszystkich, 1200 SMS do wszystkich za darmo

ARC S za 120 zł
Xperia P za 46 zł

może coś takiego zainteresuje

#580703  autor: mls38
 07 wrz 2012, 21:20
Faktycznie, ciekawe to T-Mobile... Coś czuje że to wezmę i Xperie P za 46 zł...

Jak ktoś coś jeszcze zna ciekawego poprosilbym o wpis.

[ Dodano: 2012-09-13, 20:21 ]
Panowie i tutaj pytanie do osób znających się na szeroko pojętej telefonii komórkowej.

Wybrałem Xperie P w ofercie T-Mobile, - abonament 72netto (10% taniej przy zamówieniu przez neta) - za telefon 46zl, elegancko.
Mam numer w Play Fresh który jest już numerem firmowym (moim).
Otworzyłem zatem formularz zamówienie - i szok.... Nie ma opcji przeniesienia numeru - napisałem do pomocy, a oni że nie mogę przenieść numeru do nich, muszę iść do salonu 'porozmawiać'.

Nie mam za bardzo czasu chodzić po salonach, chce szybko to zrobić i dostać (LEPSZĄ!) ofertę internetową Tmobile, niż w salonie.

Coś poradzicie? Nie wiedziałem że sieci telefoniczne są tak OGRANICZONE.