• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #575731  autor: grimowsky
 18 sie 2012, 10:48
witam, skończyła mi się umowa w play.

kompletnie się nie znam na obecnych ofertach, dlatego proszę - doradźcie mi coś. Podoba mi się opcja w play formula 4.0 z nielimitowanymi smsami i minutami do wszystkich sieci. Czy inny operator oferuje w tej chwili coś lepszego ? Największy abonament jaki mogę płacić to 130zł.

Do tego chciałbym wybrać jakiś telefon(a przestałem śledzić nowości daaawno temu), najlepiej taki który można łatwo i szybko sprzedać z fajnym zyskiem.

dziękuję

#575760  autor: ciekawy
 18 sie 2012, 13:39
oferty no limit chyba są bez wiekszych różnic bo chyba wszędzie są te same kwoty abonamentów i warunki jak dodatkowo płatny pakiet nielimitowany na stacjonarne.

ceny telefonów sprawdź sobie na stronie netowej Play,co do sprzedaży to sam musisz ocenić za ile sprzedaż bezpośrednio albo do komisu ale o to już pytaj w komisie ile dadzą.

#575851  autor: Vieslav
 18 sie 2012, 20:33
ciekawy pisze: oferty no limit chyba są bez wiekszych różnic bo chyba wszędzie są te same kwoty abonamentów i warunki jak dodatkowo płatny pakiet nielimitowany na stacjonarne.
Tylko Orange oferuje również nielimitowane rozmowy na stacjonarne w taryfie bez limitu. W innych sieciach kosztuje to 7 albo 9zł/mies lub 29gr/min. Ceny abonamentu są wszędzie takie same, coś w okolicach 80zł.

#575947  autor: PalonyLolek
 19 sie 2012, 10:45
Ale teraz w Play dla przedłużających jest też opcja dostania formuły 4.0 bez tel za 69zł. Jeśli chodzi o opcje z tel, ceny abo zaczynają się od 99zł, a opłaty za telefon są wyższe niż przy 95zł.

#575975  autor: mrcrush
 19 sie 2012, 12:44
Ale to przecież norma ;-) ze z limitami beda drozsze sluchawki... Jak Ci bardzo zależy na telefonie to przekalkuluj sobie mniej więcej ile rozmawiasz... bo jeśli przykładowo wydzwaniasz okolo 600-900 minut to nie opłaca Ci się brać opcji no limit... bo tylko przepłacisz za usługę której i tak nie wykorzystasz a przy okazji gorszy telefon.

#576108  autor: ciekawy
 19 sie 2012, 23:22
PalonyLolek pisze:Ale teraz w Play dla przedłużających jest też opcja dostania formuły 4.0 bez tel za 69zł. Jeśli chodzi o opcje z tel, ceny abo zaczynają się od 99zł, a opłaty za telefon są wyższe niż przy 95zł.
Możesz rozwinąć wypowiedź ?
To mnie zainteresowało bo teraz jest coraz więcej smartfonów i pakiet netowy jest dość istotny.
Abonament nielimitowany 99 zł to jest dla stałych abonentów ze zniżka z abonamentu 129 zł czyli za 99 zł są nielimitowane rozmowy do każdej sieci + pakiet netowy 1GB czyli abonament 129 zł za 99 zł ?

#576392  autor: PalonyLolek
 21 sie 2012, 10:08
ciekawy, jeszcze inaczej. Jak wybierasz formułę bez tel. 99zł to masz nielimitowane smsy i połączenia do wszystkich i 2GB pakiet neta z lejkiem.
W opcji z tel. 99zł masz nielimitowane połączenia i smsy do wszystkich, ale tylko 200mb z lejkiem i to na pierwszy miesiąc, później +7zł za ten mały pakiecik.