• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #574179  autor: pawel2503
 10 sie 2012, 23:18
Wkrótce będzie mi się kończyć umowa w T-mobile i zastanawiam się czy nie zmienić operatora.
T-mobile oferuje mi (w iboa) w abonamencie za 49.90zł 240 minut i najlepszy telefon jaki mogą mi zaoferować za złotówkę to galaxy Y.
Czy orientuje się ktoś czy w innej sieci mogę dostać lepszy tel przy podobnej ilości minut i abonamencie do 50zł?
Obecnie moje środki się wyczerpały i nie stać mnie na dopłacenie do telefonu :) No, ewentualnie jakieś 50zł, więc nie piszcie żebym sobie wziął coś na kartę i kupił używkę na Allegro ;p

#574205  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 00:34
W taryfie Super All Inclusive MAX 45 w PLAY masz 210 minut, telefony nie wiem w jakich cenach ale zobacz na stronie PLAY-a, więc jak masz zasięg PLAY ? to możesz się nad tą siecią zastanowić. jak sobie poczytasz temat przedłużania umów w PLAY to się przekonasz, że dużo możesz zyskać będąc w PLAY i przedłużając umowę w PLAY bo możesz wziąć abonament z większą ilością minut np. za 65 zł w cenie 45 zł i telefon wtedy wybierasz w cenie z taryfy za 65 zł, a miesięcznie płacisz 45 zł, takie są, przynajmniej do tej pory takie były oferty dla stałych abonentów w PLAY, czyli moim zdaniem korzystnie, a skoro T oferuje 240 minut za około 50 zł to niewiele więcej daje niż PLAY na początku dla nowego klienta bo 45 zł to 210 minut, dokup pakiet 50 minut za 3 zł chyba przy pierwszym właczeniu, przy kolejnym 5 zł po wyłączeniu wcześniejszym, zmieścisz się w 50 zł i masz wtedy 260 minut jako nowy klient i dodatkowo paczka 1GB netu.

Jak nie to Plus ma fajną ofertę głosową, że płacisz za 1 minutę i do końca dnia rozmawiasz bez limitu, tylko tutaj zależy czy w tej sieci masz dużo czy mało znajomych, telefony nie wiem po ile są i jakie bo to się zmienia.

Orange, tutaj sprawdź cennik telefonów, może będzie jakaś korzystna promocja jak ta, która była z telefonami za 3 zł.

T chyba tak sobie wypada bo na rozmowy w sieci masz chyba 2 numery w tej taryfie, więc moim zdaniem oferta tej sieci jest taka sobie.

#574210  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 00:41
Jesli ta oferta w Plusie jest tylko do sieci to odpada, bo znaczna większość znajomych ma orange.
A co do Playa nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale miałem na próbę internet na ich nadajnikach i w ogóle nie łapało zasięgu...

#574212  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 00:45
Ta oferta PLAY o której napisałem jest do wszystkich sieci - minuty z abonamentu i z tego pakietu masz do wykorzystania do każdej sieci, do sieci masz pakiety np stan darmowy na każdy numer w sieci PLAY.

Internet Play Online od PLAY to inna bajka, on działa tylko na nadajnikach PLAY, za to rozmowy idą przez nadajniki PLAY, Plus i Orange.

#574213  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 00:49
Sorki za pomyłkę, chodziło mi o plusa, już poprawiłem poprzedniego posta
A co do Playa to właściwie ciekawa oferta, muszę popatrzeć na telefony. A jak jest z połączeniami i sms do play z innych sieci, chodzi mi szczególnie o orange - dalej takie drogie?

A internet był z Netii :)

#574216  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 00:58
Nie wiem co masz na myśli pisząc czy połaczenia i sms-y są takie drogie.

W PLAY jest pakiet za 7-10 zł w abonamencie masz nielimitowane sms-y do każdej sieci, czyli do Orange też, cena nie wiem od czego zależy, w jednych ofertach niby jest 7 zł za ten pakiet, w innych 10 zł, licz 10 zł, jak się opłaca to jest ok.

Masz też pakiet na rozmowy na stacjonarne też coś do 10 zł on kosztuje.

Stan darmowy na każdy numer w PLAY też 10 zł.

Są jeszcze pakiety minutowe.

Nie musisz korzystać z tych pakietów, ale zawsze masz wybór gdybyś chciał skorzystać.

Standarowo minuta kosztuje 0,39 gr w tej taryfie, w abonamencie i pakietach minut do wszystkich te minuty wychodzą taniej, sms kosztuje normalnie jakoś 18 gr,no ale jak masz pakiet nielimitowanych sms-ów to może to wyjść korzystniej niż płacenie za jednego sms-a.

Przy przedłużaniu umowy jako stały klient PLAY gdybyś miał 400 minut za 65 zł w cenie 45 zł to moim zdaniem byłaby to dużo atrakcyjniejsza opcja niż ta w T, którą przedstawiłeś.

#574218  autor: T-mati1
 11 sie 2012, 01:02
tylko w play nie dostaniesz zadnego narmalnego telefonu za 1 lub 50zl

THUNDER UP!!!

#574219  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 01:03
Chodziło mi o połączenie w druga stronę, czyli np. z Orange do Play, ale dobra poszukam sobie sam:)

Czyli przy przedłużaniu w Play mam daną ofertę z jej ilościa minut i telefonami za cenę niższej?

#574220  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 01:05
To zależy od promocji, nie sugerowałbym się tak cenami telefonów bo moim zdaniem najważniejszy jest koszt miesięczny abonamentu i minuty, dopiero na drugim miejscu jest telefon i cena.

Zależy co dla kogo jest ważne, czy większa liczba minut za podobną, bardzo zbliżoną kase czy tańszy telefon z mniejszą liczbą minut.

#574222  autor: T-mati1
 11 sie 2012, 01:08
do jakiej kwoty chcialbys abo?

THUNDER UP!!!

#574223  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 01:08
pawel2503 pisze:Chodziło mi o połączenie w druga stronę, czyli np. z Orange do Play, ale dobra poszukam sobie sam:)

Czyli przy przedłużaniu w Play mam daną ofertę z jej ilościa minut i telefonami za cenę niższej?
Do PLAY jest dalej drogo bo stare sieci mimo spadków hurtowych cen tzw MTR-ów dalej biorą do PLAY więcej, a na 35 gr za minutę już by zarobiły te stare sieci, ale w abonamencie jak ktoś ma minuty to chyba do PLAY schodzą minuty z abonamentu, chyba nie sa płatne dodatkowo.

Przy przedłuzaniu w PLAY kiedy jesteś już klientem PLAY.
Jak się aktywujesz w PLAY to będziesz miał ofertę dla nowych klientów ale jest wybór czy chcesz zniżkę na abonament czy na telefon. Możesz też wybrać jakiś tańszy telefon jeśli np nie potrzebujesz netu w teledonie, jeśli telefon ma służyć do rozmów to znajdziesz jakiś fajny model.

#574228  autor: thonka
 11 sie 2012, 01:49
pawel2503, nie patrz na oferte iBOA.

240 minut i 100mb danych dostaniesz za 45zl (zamiast 60zl), gdy tylko troche ponarzekasz (oferta sekcji utrzymania klienta), a najlepszy dostepny w tym abonamencie telefon za 1zl to galaxy mini 2 (wiecej pamieci, lepszy procesor, wiekszy ekran o lepszej rozdzielczosci, lepszy aparat).

dodatkowo za 5zl dostajesz 1000 smsow i mmsow do wszystkich sieci albo 2 os. siec rodzina (Ty + jedna osoba z TM dostajecie po 2000 minut kazda i dzwonicie do siebie w obie strony w ramach tych minut).
ciekawy pisze:To zależy od promocji, nie sugerowałbym się tak cenami telefonów bo moim zdaniem najważniejszy jest koszt miesięczny abonamentu i minuty, dopiero na drugim miejscu jest telefon i cena.
dla Ciebie moze i tak, tu definitywnie widac, ze chodzi tez o jakis lepszy telefon niz tylko galaxy y. jak juz kiedys wspominalem, to ze Tobie zalezy na zawartosci abonamentu wzgledem ceny to nie znaczy, ze kazdemu.
ciekawy pisze:że dużo możesz zyskać będąc w PLAY i przedłużając umowę w PLAY bo możesz wziąć abonament z większą ilością minut np. za 65 zł w cenie 45 zł i telefon wtedy wybierasz w cenie z taryfy za 65 zł, a miesięcznie płacisz 45 zł, takie są, przynajmniej do tej pory takie były oferty dla stałych abonentów w PLAY,
najpierw musialby byc tym stalym klientem, a do tego daleka droga.
ciekawy pisze: bo na rozmowy w sieci masz chyba 2 numery w tej taryfie,
w play SD jest tylko na 3 miesiace w abonamencie za 45zl, a potem 10zl dodatkowo wiec rewelacyjnie tez nie jest... chyba, ze bierze abonament z mniejsza paczka danych to wtedy miesci sie w 50zl.

tylko telefony w Super AI MAX to 99zl za ZTE Kis (w zwyklym Super AI to 230zl). za 1zl przy AI MAX najlepszy telefon to LG Bali (w zwyklym AI 119zl) ew. Nokia C2-02 za 19zl (zwykle AI 149zl).

cos parametrami podobne do galaxy mini 2 to samsung gio za 220zl (AI MAX) lub 340zl (AI)...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, 02:28 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#574231  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 02:15
Jeżeli dostane taką ofertę od T-mobile to ją biorę :)
Za złotówkę miałbym też Sony Ericsson Live with Walkman, wydaje mi się, że będzie lepszy, tylko on jest w modelach o ograniczonej dostępności, mogą być jakieś problemy z dostaniem go, jak to jest w ogóle z ta grupa telefonów?

#574233  autor: thonka
 11 sie 2012, 02:33
pawel2503, praktycznie nie do dostania przy zamawianiu przez konsultanta/internet.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#574308  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 16:32
nie ma sensu doradzać jak komuś zależy tylko na telefonie za złotówkę bo w tej sytuacji to reszta warunków jest chyba bez znaczenia, gdyby było 10 minut za około 50 zł i telefon za 1 zł to też by była najlepsza oferta ?

#574315  autor: Pullczi
 11 sie 2012, 16:57
ciekawy, jakby dali w tym abonamencie SGS III za 1 zł to tak ;)

#574325  autor: thonka
 11 sie 2012, 19:17
ciekawy, jezeli mozna przy niemal podobnej ilosci minut (to glownie ma znaczenie) dostac lepszy telefon to czemu nie wybrac takiej oferty?

czy tego chcesz czy nie - Polacy telefony kupuja u operatorow i dlugo jeszcze tak bedzie. nie wazne z jakiego powodu, ten glowny znamy chyba wszyscy - brak srodkow by wydac je na raz. moze to byc tez wygoda czy niewiedza.
to ze Tobie telefon od opieratora nie jest potrzebny nie znaczy, ze kazdy musi robic jak Ty.

#574331  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 20:17
thonka

też kupuje telefony w sieci czy sieciach komórkowych bo wolę nowy telefon niż jakiś używany wadliwy, tylko, że ja nie łudzę się, że mogę mieć dobry telefon np. smartfon za 1 zł, mogę wydać więcej na telefon jeśli będę miał korzystną taryfę minutową, a teraz kiedy weszły smartfony to taryfę minutowo internetową, moim zdaniem liczenie na telefony za 1 zł to liczenie na szczęście bo za 1 zł to można mieć z reguły same gorsze, starsze telefony, to, że czasem pojawi się jakiś lepszy telefon za 1 zł to tylko szczęście, że ktoś trafił na ten czas promocji.

nie ma podobnej ilości minut, jak dobrze pamiętam to pytający ma mieć 240 minut za około 50 zł, chyba za 45-49 zł jakoś tak i jest to oferta dla stałych abonentów T, dla porównania w PLAY w taryfie za 65 zł dla nowych abonentów jest 400 minut, dla stałych abonentów ta taryfa może być dostępna za 45 zł czyli za cenę zbliżoną do tej, którą oferuje T i nie 240 minut jak w T tylko 400 minut do wszystkich w PLAY, więc jak dla mnie jest to różnica, duża różnica, a telefony w PLAY przy taryfie 65 zl za 45 zł dla stałych abonentów są w cenie z tabelki za 65 zł miesięcznie.

jak ktoś przedłuża umowe jako stały abonent PLAY tak jak pytający chce przedłużyć umowę jako stały abonent T to w PLAY w taryfie 65 zł za 45 zł może mieć HTC Wildfire S za 1 zł, HTC 7 Mozart za 299 zł, RBM ONE za 1 zł, Xperia mini pro za 49 zł, Samsung Galaxy Ace S5830 za 69 zł, LG Swift 5 za 1 zł, LG Swift L 7 za 199 zł, ZTE Kis 1 zł, HTC Desire S za 149 zł, Samsung Galaxy Gio za 1 zł. To dla stałych abonentów tak jak w T dla stałych.

Dla nowych abonentów w Super All Inclusive MAX 45, ZET Kis za 99 zł, Nokia Asha 302 za 99 zł, Nokia C2-02 za 19 zł.

Przedłużenie umowy w PLAY jak wyżej, może być korzystne.

Możesz zacząć od taryfy 65 zł w PLAY i skorzystać z któregoś z telefonów dla tej taryfy i po dwóch latach obniżyć tą cene do 45 zł albo skorzystać z jakiegos telefonu dla taryfy za 45 zł i przedłużyć umowę po dwóch latach ze zniżką 65 zł na 45 zł i mieć 400 minut do wszystkich.

może ktoś podać link do szczegółów technicznych tego Samsung Galaxy S III za 1 zł ?
gdzie jest ta 1 złotówkowa cena za ten telefon skoro na stronie netowej T w zamów ten telefon jest za dużo wyższą kase ?