• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #572492  autor: Arturs
 04 sie 2012, 21:00
Otóż mam taki problem - zakupiłem całkiem nie dawno (6 dni temu) telefon wraz z przedłużeniem umowy przez internet. Pantera, 49 zł, wszystko ładnie. Telefon przyszedł we wtorek, 0 problemów. Domyśliłem się, że jeszcze nie będę miał tego abonamentu i tych wszystkich minut itd w ten sam dzień, więc postanowiłem jeszcze kilka dni poczekać. Wczoraj dostałem sms - "Od dziś korzystasz z oferty Pantera II 49,90, przysługuje Ci 1 wybrany prezent. Aktywacja pod *500 (koszt zgodny z cennikiem)". Myśle sobie, że już wszystko ok, dzwonie pod *500 - nie chce połączyć. Wpisuje *124*# - "Dziękuje" i brak jakiejkolwiek wiadomości ile mam pienędzy itd. (dowiedziałem się, że ten numer nie działa na tym abonamencie), następnie spróbowałem *103*# - "Za chwile zostanie odesłany sms" i nic więcej nie dostałem. Pomyślałem, że zaczekam jeszcze jeden dzień może jutro coś ruszy. Dzisiaj sprawdzając, już zaczęło działać - *103*# - dostaje sms (tylko nie wiem czemu one są tak bardzo nie aktualne - sprzed kilkunastu minut, aż do kilkunastu godzin - u was też tak jest?) że mam tam 120 min a kwota usługi została przekroczona o 0,00 zł. No ale nigdzie nie widze info ile mam kasy na fonie, więc wystukałem *500 i tam także brak info - podaje mi wszystkie prezenty (minuty do jednej os, minuty do wszystkich, pakiet danych itd) ale brak informacji o abonamencie. Po tym znowu wpisuje *103*# i pisze mi (dopiero za 3 sms-em) że przekroczyłem abonament o 50 gr. Domyślam się, że numer *500 jest płatny, tak? Ale czemu nie mam jeszcze pieniędzy z abonamentu ? Dodam że w poprzednim miesiącu, jak miałem jeszcze abonament 35 zł, to zabrakło mi kasy, i miałem 0,00 zł, ale myślałem że od wczoraj/dziś przyjdą mi pieniądze, jak nie z nowego abonamentu to przynajmniej z tego starego. Co mam zrobić? Jakieś porady? Domyślam się że do salonu jutro się wybrać, ale może da się to jakoś jeszcze zrobić? I czy mogę gdziekolwiek sprawdzić stan mojego konta? Na orange.pl także nie pisze, piszą tylko te wszystkie prezenty...

PS - Czy mogę już dzwonić z tych minut? Żeby mi tu kilkadziesiąt zł dopłaty nie przyszło...
PS2 - jeśli zły dział, to proszę o przeniesienie...

#572584  autor: alex1155
 05 sie 2012, 00:44
W taryfie pantera nie ma kasy na koncie, a są minuty. To jest całkiem inny świat niż Orange Abonament. Jeśli idzie o kody to one nie działają często prawidłowo:) Najlepiej sprawdzaj aktualny stan minut na orange online.

#572585  autor: Arturs
 05 sie 2012, 01:15
Czyli nie mam żadnych pieniędzy do wykorzystania? :o

#572586  autor: alex1155
 05 sie 2012, 01:19
Masz minuty. Jedna minuta jest równa smsowi. Na orange online powinieneś mieć dokładnie napisane ile ci minut do wszystkich i do wybranego numeru zostało:-)
powinieneś jeszcze za przedłużenie umowy otrzymać dodatkowy pakiet. Wszystkie usługi dodatkowe są płatne poza abonamentem.

#572591  autor: amigo007
 05 sie 2012, 03:15
Niestety tak jest we wszystkich zwierzęcych taryfach w orange. Sam jeszcze mam do 9 września orange abonament. I to także ostatnie moje dni pakietu złotówkowego. Ja osobiście zamiast zwierzaków w orange wybrałem play z abonamentem 59zł i Motorola RAZR xt910 za 269zł. W play też nie mam pakietu złotówek, ale za to złapałem motorole w dobrej cenie. Co do ciebie, to niestety od tej pory musisz uważać każdy sms premium od teraz powiększa ci abonament. Także rozmowa z konsultantem pod *500 doliczy ci do abonamentu 1,50zł. Niestety czasy swobodnego dysponowania środkami w abonamencie w orange, skończyły się na zawsze. Także jak będziesz musiał zadzwonić za granicę, albo będziesz w roamingu za granicą to każda rozmowa będzie doliczana do rachunku. Niestety.

#572592  autor: alex1155
 05 sie 2012, 03:25
W ciągu 10dni można zrezygnować jak się kupuje przez esklep:) Pewnie zakup był z telefonem więc będą schody przy ewentualnym zwrocie. Z konsultantem rozmawia się pod numerem *100, *500 to automat. Oba płatne. Polecam kontrolowanie rachunku tylko przez orange on line.Ogólnie to mi tęskno do starego, dobrego Orange Abonament.

Pamiętaj , że masz prawo aktywować usługę niekończącej się minuty. 2zł miesięcznie i każde połączenie z orange kosztuje minutę z konta. Mnie to pomogło po przejściu na nową taryfę swobodnie rozmawiać.

#572684  autor: Arturs
 05 sie 2012, 13:32
Pamiętaj , że masz prawo aktywować usługę niekończącej się minuty. 2zł miesięcznie i każde połączenie z orange kosztuje minutę z konta. Mnie to pomogło po przejściu na nową taryfę swobodnie rozmawiać.
Możesz powiedzieć coś więcej o tym? Tj, za każde dopłacenie do rachunku 2 zł co miesiąc będę mógł rozmawiać z os z orange ile chce i za każde połączenie (nawet jakby trwało 10 min) zabierze mi tylko 1 min z moich darmowych? Tak zrozumiałem :oops: .

Ach, to taki bajer, no nic trzeba będzie się przywyczaić... ;)

Jeszcze dwie sprawy -
1 - co miesiąc przcyhodzi mi nowe 120 min tak? A, z poprzedniego miesiąca się kasują czy zostają?

2 - http://screenshooter.net/5423142/ftrduei - tu mam kilka nie wyjaśnionych rzeczy które nie rozumiem:
-Czemu pakiet specjalny ma 59 dni ważności? Tzn że po tym czasie będe miał nowe minuty, czy już mi zostaną usunięte? I to samo z Wybrany numer...
-Bonus 30 minut do wszystkich - tzn do każdej sieci 30 min wymiennych na 30 sms? I dopiero jak zadzwonie to zacznie mi naliczać czy jak? Bo powinno być tak jak w innych: Suma - 30 min
-Dostępne minuty i pakiet specjalny to to samo ? Tzn mam 240 minut razem, tak?

EDIT - jeszcze zauważyłem że przysługuję mi coś takiego -
nielimitowane rozmowy w Orange w ramach usługi Pogaduchy w Orange na okrągło
0 zł przez 6 m-cy

Jak to mogę włączyć? I to działa na zasadzie że dzwonie ile chce, do kogo chce(orange), kiedy chce, przez 6 miesięcy?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;)

#572694  autor: Prezesek
 05 sie 2012, 14:01
1. Minuty przechodzą na następny okres rozliczeniowy, mozesz je wykorzystac na samym końcu, gdy nie będziesz miał już minut z bieżącego miesiąca.

2. Pakiet specjalny jest przyznawany co miesiąc wraz z pakietem minut. (kiedy bedzie przyznany zależy od twojego okresu rozliczeniowego). Dlaczego ma długą ważnośc? Żebyś mógł go wykorzystać w następnym miesiącu, gdy w bieżącym nie używasz z telefonu.

Tak masz razem co miesiąc 240 minut. Bonus 30 min/sms do Orange/T-mobile.pl/Plus lub 15 min/ 30 sms do Play.

Pogaduchy możesz aktywowac pod *100. ;)
Ostatnio zmieniony 05 sie 2012, 14:10 przez Prezesek, łącznie zmieniany 1 raz.

#572697  autor: alex1155
 05 sie 2012, 14:06
Arturs pisze:Możesz powiedzieć coś więcej o tym? Tj, za każde dopłacenie do rachunku 2 zł co miesiąc będę mógł rozmawiać z os z orange ile chce i za każde połączenie (nawet jakby trwało 10 min) zabierze mi tylko 1 min z moich darmowych? Tak zrozumiałem .
Tak, ale w związku z tym,że dostałeś pół roku za free Pogaduch, to na razie nie ma co o tym myśleć. :D
ogólnie fajna oferta, 240 minut co miesiąc w abo masz, nie :mrgreen: 120
http://www.orange.pl/kid,4002009272,id, ... ticle.html

#572699  autor: amigo007
 05 sie 2012, 14:14
Jak zwykle w orange wszystko jest trochę pogmatwane. Pogaduchy w orange dostałeś już chyba aktywowane. Przez 6 m-cy, czyli 6 okresów rozliczeniowych masz je za 0zł. Później opłata to 10zł, chyba że w 6 okresie rozliczeniowym wyłączysz tą usługę. Te 30 minut do wszystkich sieci jest tylko na rozmowy, nie wymienia się na sms, kiedyś miałem taką usługę to schodziła jako 1-sza. 120 minut niewykorzystane przechodzi na następny okres rozliczeniowy. Nie jestem też pewien czy w panterze nie dają też usługi 100% więcej (w delfinie jest), czyli nie 120 minut tylko co miesiąc 240 minut.

#572700  autor: alex1155
 05 sie 2012, 14:26
No ma 2 razy więcej. Przecież dodał screen ,a ja dałem link :mrgreen:

#572704  autor: Prezesek
 05 sie 2012, 14:44
amigo007 nie wprowadzaj ludzi w błąd..
przedłużając umowę w sklepie orange.pl w taryfach Delfin, Pelikan, Pantera zyskujesz dodatkowe 30 minut do wszystkich sieci krajowych operatorów stacjonarnych i komórkowych (nie dotyczy sieci P4 i Cyfrowy Polsat S.A.) lub 15 minut do sieci P4 i Cyfrowy Polsat S.A co miesiąc zupełnie za darmo. Pakiet 30 minut jest wymienny na pakiet 30 SMS-ów do wszystkich sieci.

#572706  autor: amigo007
 05 sie 2012, 14:55
Ok no sory. Miałem kiedyś wykupioną usługę 30 minut, i nie były wymienne na sms. Do play też było 30 minut. Widocznie tu jest trochę inaczej...