• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #570301  autor: Kuba200995
 26 lip 2012, 13:40
Witam
W tym tygodniu będę przedłużał umowę w play, a dokładniej zmieniał kartę na abonament.
Abonament miesięcznie ma nie przekraczać 50 zł i dlatego wybrałem abonament all inclusive max 45 z telefonem SE ARC S za 599 zł.

A do was drodzy eksperci mam pytania dotyczące tego abonamentu.
Czy po wykorzystaniu transferu internetowego on jest dalej za darmo i czy z nowy miesiącem zapłaty znów jest 1 GB?
Czy po wykorzystaniu minut bądź sms będą następne naliczane minuty bądź smsy do mies. abonamentu 45 zł i czy po wysyłaniu przykładowo 10 smsów uchodzi mi 5 minut z pakietu?
Czy nie przekraczając w ciągu miesiąca pakietu na internet minuty i sms będę płacił 45zł?
Na stronie jest napisane że stan darmowy przez 3 mies potem 10 zł/mies o co ochodzi?
Czy cena w salonie w moim mieście może się różnić niż w internecie?
Czy warto zamówić tel przez internet ze strony Play?

http://www.play.pl/pl/promocja/migracja ... usive-max/

#570306  autor: KC-KARLOS
 26 lip 2012, 13:49
Kuba200995 pisze:Czy po wykorzystaniu transferu internetowego on jest dalej za darmo i czy z nowy miesiącem zapłaty znów jest 1 GB?
Tak, jak najbardziej. Po wyczerpaniu pakietu, prędkość jest ograniczana do 32 kbit/s, nie jest dodatkowo płatna taka transmisja. W pierwszym dniu nowego okresu rozliczeniowego, prędkość zostanie przywrócona.
Kuba200995 pisze:Czy po wykorzystaniu minut bądź sms będą następne naliczane minuty bądź smsy do mies. abonamentu 45 zł i czy po wysyłaniu przykładowo 10 smsów uchodzi mi 5 minut z pakietu?
Otrzymujesz Pakiet Złotówek, które są rozliczane w cenniku oferty, wymienialne na rozmowy, SMSy i MMSy krajowe (bez opcji premium, roamingu m/n i innych usług). Po przekroczeniu PZ, jesteś już rozliczany poza abonamentem.
Kuba200995 pisze:Czy nie przekraczając w ciągu miesiąca pakietu na internet minuty i sms będę płacił 45zł?
Tak.
Kuba200995 pisze:Na stronie jest napisane że stan darmowy przez 3 mies potem 10 zł/mies o co ochodzi?
Przez 3 miesiące od aktywacji, rozmawiasz na numery Play za darmo, jeśli tego pakietu nie wyłączysz, do faktury P4 doliczy 10 zł (od 4 miesiąca).
Kuba200995 pisze:Czy cena w salonie w moim mieście może się różnić niż w internecie?
Może.
Kuba200995 pisze:Czy warto zamówić tel przez internet ze strony Play?
Przez neta otrzymujesz extra pakiet minut, do wykorzystania przez 6 miesięcy rozliczeniowych (są one do zużycia przed złotówkami z abonamentu).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#570309  autor: ccangur
 26 lip 2012, 13:55
witam
złóż wypowiedzenie i przez konsultanta play GU weżniesz all inclusive max 65 w cenie 45 a tel za 369
edit: W tym tygodniu będę przedłużał umowę w play, a dokładniej zmieniał kartę na abonament. przepraszam nie widziałem
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 17:07 przez ccangur, łącznie zmieniany 1 raz.

#570339  autor: piotr10
 26 lip 2012, 15:21
ccangurOd kiedy można złożyć wypowiedzenie z karty?

#570341  autor: KC-KARLOS
 26 lip 2012, 15:24
piotr10, czytałeś uważnie?
Kuba200995 pisze:W tym tygodniu będę przedłużał umowę w play,

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#570359  autor: piotr10
 26 lip 2012, 15:59
W tym tygodniu będę przedłużał umowę w play, a dokładniej zmieniał kartę na abonament.
Czytałem uważnie.

Kolega ccangur ma powiem dobry pomysł, tylko Kuba200995, podejrzewam, że by musiał podpisać umowę bez telefonu na czas nieokreślony.
Potem wysłać wypowiedzenie i dopiero by mógł otrzymać tą ofertę, 20zł rabatu na abonament.
Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

#570362  autor: PalonyLolek
 26 lip 2012, 16:14
piotr10 pisze:Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Nie mylisz się już takie rzeczy były praktykowane na tym forum.

#570402  autor: galtom
 26 lip 2012, 18:07
Czy dobrze rozumiem...?
Mam aktualnie taryfe all inclusive max long play II - 29zl
czyli 150 min + 50 min za podpisanie umowy przez net przez 6 miesiecy.
Bardzo by mi pasowalo zachowac te dodatkowe 50 min (realnie minuta kosztuje wtedy 0.14 zl - wiec malo).
Czy zatem po 6 miesiacach (mam umowe na czas nie okreslony) warto powiedziec do widzenia P4?

Pozdrawiam,
Galtom

#570406  autor: KC-KARLOS
 26 lip 2012, 18:16
galtom pisze:Czy zatem po 6 miesiacach (mam umowe na czas nie okreslony) warto powiedziec do widzenia P4?
Przy umowie na czas nieokreślony, to Ty decydujesz, ile chcesz być w Play. Wątpię, żeby inna sieć oferowała tak korzystne warunki, jakie ma Play.

#570504  autor: galtom
 27 lip 2012, 06:40
Karlos: po co piszesz skoro nie odpowadasz na pytanie??? Tylko po to zeby pisac?
Czy ja sie pytalem jak dlugo musze byc w Play majac umowe na czas nieokreslony? Nie... bo to dla kazdego kto nie jest analfabeta jest oczywiste.

Pytanie bylo o to czy przez dzial utrzymania klienta uda sie (bez cyrkow) zachowac dodatkowe 50 min.
Jakby operacja odchodzenia z sieci i popisywania kolejnej umowy po 2-3 dniach wydaje mi sie idiotyczna... ale pewnie (znajac logike play) taka bedzie opcja bo qwtedy dostana 49 zl za aktywacje...

Chyba, ze moge po 6 miesiacach przejsc na pre0piad w Play i znow podpisac umowe - powieniem wtedy uniknac aktywacji.... - tyle, ze prosciej dla obu stron byloby zostawic mi te 50 min skoro grzecznie prosze.

Pozdrawiam,
Galtom

#570514  autor: PalonyLolek
 27 lip 2012, 08:57
galtom, naprawdę dla tych kilku złotówek, chce Ci się tak kombinować z tym przenoszeniem, rezygnowaniem itd.? Trochę to śmieszne dla mnie.

#570520  autor: galtom
 27 lip 2012, 09:51
Własnie mi sie nie chce :-).
Tzn. gdyby sie to ograniczalo do wypowiedzenia, rozmowy z dzialem otrzymania i juz - to pewnioe w koncu, ktortegos dnia z nudow bym do nich zadzwonil... ale jesli to faktycznie maja byc az takie ceregiele to chyba az tak sie nudzic nie bede :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#570540  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2012, 10:59
galtom pisze:Czy ja sie pytalem jak dlugo musze byc w Play majac umowe na czas nieokreslony?
No, ale taka jest prawda, że jeśli jesteś w ofercie na czas nieokreślony, masz wolną rękę.
galtom pisze: po co piszesz skoro nie odpowadasz na pytanie??? Tylko po to zeby pisac?
Od tego tu jestem i od tego jest forum Telepolis.pl - pytasz - odpowiadam. Podważasz, chyba moją wiedzę odnośnie ofert, i zachowujesz się jak nastolatek zbuntowany.
galtom pisze:Pytanie bylo o to czy przez dzial utrzymania klienta uda sie (bez cyrkow) zachowac dodatkowe 50 min.
Złożysz wypowiedzenie, to dostaniesz te extra minuty i tańsze abo, musisz tylko poczekać, ale jest czas do zakończenia wypowiedzenia.
galtom pisze:Jakby operacja odchodzenia z sieci i popisywania kolejnej umowy po 2-3 dniach wydaje mi sie idiotyczna...
Bo to strzał w stopę.
galtom pisze:ale pewnie (znajac logike play) taka bedzie opcja bo qwtedy dostana 49 zl za aktywacje...
Zgadza się, zapłacisz wówczas za aktywację. Wszędzie tak jest.
galtom pisze:Chyba, ze moge po 6 miesiacach przejsc na pre0piad w Play i znow podpisac umowe - powieniem wtedy uniknac aktywacji....
Nie unikniesz wtedy opłaty aktywacyjnej. Lepiej złóż wypowiedzenie, dostaniesz ofertę - zgadzasz się na warunki oferty i w kilka dni masz już ją aktywną na koncie bez opłat dodatkowych.