• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #570087  autor: Asik91
 25 lip 2012, 14:51
Witam,

mam pewne pytania z zwiazku z abonamentem Pelikan II w cenie 39,90zł. W tabeli na stronie podane jest, że mam w nim:
- 60 min do wszystkich sieci
- nielimitowane smsy w Orange
- 2000 smsów/ 400smsów do wszystkich sieci.

W związku z tym rodzi się pytanie, czy skoro mam nielimitowane smsy w Orange, to nie będą one schodzić z tego pakietu 2000 wymienialnego na 400 do wszystkich?

Kolejna moja wątpliwość to zapis pod tabelą:
W taryfach Delfin, Pelikan i Pantera w Orange minuty do wszystkich w ramach abonamentu wymienne są na SMS-y do wszystkich (1 minuta = 1 SMS) - czy to oznacza, że jeżeli będę wysyłać smsy to te 60 minut będzie mi się pomniejszać? Przecież są niby nielimtowane w Orange, a do wszystkich 400?

I kolejna wątpliwość:
W przypadku zawarcia umowy na 24 m-ce SMS-y w Orange na okrągło za 0 zł przez 3 m-ce - jak to przez 3 m-ce skoro w tabeli jest, że przez cały czas trwania umowy przy kwocie 39,90....

Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości i dziękuję z góry za pomoc :)

#570095  autor: Vieslav
 25 lip 2012, 15:13
Asik91 pisze:
W związku z tym rodzi się pytanie, czy skoro mam nielimitowane smsy w Orange, to nie będą one schodzić z tego pakietu 2000 wymienialnego na 400 do wszystkich?
Nie, według regulaminu usługi "nielimitowane smsy do orange" smsy wysyłane wewnątrz sieci nie pomniejszają pakietu.
Asik91 pisze: W taryfach Delfin, Pelikan i Pantera w Orange minuty do wszystkich w ramach abonamentu wymienne są na SMS-y do wszystkich (1 minuta = 1 SMS) - czy to oznacza, że jeżeli będę wysyłać smsy to te 60 minut będzie mi się pomniejszać? Przecież są niby nielimtowane w Orange, a do wszystkich 400?
Nie. To jest ogólny zapis dla każdej z taryf. Minuty zostaną wymienione jeśli przekroczysz pakiet smsów i będziesz dalej pisać.
Asik91 pisze: W przypadku zawarcia umowy na 24 m-ce SMS-y w Orange na okrągło za 0 zł przez 3 m-ce - jak to przez 3 m-ce skoro w tabeli jest, że przez cały czas trwania umowy przy kwocie 39,90....
Usługa normalnie kosztuje coś koło 30zł, jednak dla taryf od 39zł wzwyż jest bezpłatna. Płatna jest natomiast w abonamencie 29zł i według tej promocji w tym abo będzie gratis przez 3 miesiące. W pozostałych jest za darmo.

#570109  autor: Asik91
 25 lip 2012, 16:47
Serdeczne dzięki za pomoc!:)

[ Dodano: 2012-07-31, 15:20 ]
Witajcie,

tym razem problem natury technicznej.
jako abonent Orange przeszłam z karty pre-paid na abonament, otrzymałam wczoraj kurierem umowę i zgodnie ze wskazówkami w mailu chciałam aktywować kartę po czym okazało się, że od wczoraj działa mi już ona w abonamencie, tak więc uznałam, że stało się to automatycznie gdyż juz byłam użytkownikiem sieci. Po wejściu na swój profil na orange.pl w stanie pakietów pojawia się "dostępne minuty" - 16 min 9s, a "dostępne smsy" - 251. Nie wiem o co chodzi, ponieważ od wczoraj wykonałam tylko rozmowę trwającą 0;29s i wysłałam parę smsów, a w abonamencie Pelikan II powinnam mieć 60 minut +30min za zamówienie umowy przez internet oraz pakiet 2000smsów wymiennych na 400 do wszystkich sieci. Proszę o wyjasnienie co oznaczają te zapisy na stronie. Serdecznie dziękuję za pomoc.