• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #569939  autor: Bl3s
 24 lip 2012, 17:26
Witam serdecznie!

Od dłuższego czasu borykam się z wyborem najlepszej dla siebie sieci, jednakże ciężko mi się zdecydować. Obecnie mam pre-paid plusa, ale 150zł miesięcznie na doładowania to dużo, tym bardziej, że nie korzystam z internetu, a mam zamiar zacząć.

Dużo smsuje, na pewno więcej niż 800 na miesiąc, rozmawiam do 6 godzin miesięcznie, kilka mmsów, za granicę nie dzwonię wcale, nie mam żadnych preferencji, jeśli chodzi o sieć- chcę wybrać relatywnie najlepszą i tanią ofertę. Oferta bez telefonu. W oko wpadł mi T-mobile z tą ofertą klik jednakże nie wiem jak sprawa wygląda z internetem, natomiast przydało by się, żeby dało się w miarę tanio z niego korzystać. Druga sprawa to jak jest z pakietem sms? Da się go zamówić częściej niż raz na miesiąc? I czy jeśli zamówię pakiet, to będzie mi zjadać minuty na rozmowy po wysłaniu smsa czy pójdą na pierwszy ogień smsy z pakietu? Nie jestem oczywiście zdecydowany na żadną sieć, ale przeglądając oferty orange, plus, play, heyah i tm to ten ostatni operator wypada dla mnie najlepiej.

#569970  autor: Ruben
 24 lip 2012, 19:53
Bl3s, pakiet 1tys SMS w ofercie abonamentowej nie można włączyć kilka razy. Poza tym piszesz, że wykorzystujesz do 6godzin połączeń a abonamenty w T-Mobile bez telefonu zawierają max. 240min. SMS są rozliczane z pakietu
W tej sytuacji proponuję rozważyć ofertę Play Stan Darmowy bez telefonu za 39pln. Zawiera ona 350min poza sieć, w sieci za darmo bez limitu i kupować pakiet SMS no limit (3m-ce gratis a potem 7pln/m-c.) oraz pakiet 200MB (pierwszy miesiąc za darmo a potem 7pln/m-c). Łącznie taki zestaw kosztowałby Cie 39pln za 350min + 7pln za pakiet SMS bez limitu + 7pln za 200MB

#569981  autor: Bl3s
 24 lip 2012, 20:40
6 godzin przyjmijmy jako wartość orientacyjną, bowiem jest to w sumie maksymalny czas, jaki w ciągu miesiąca rozmawiam, zwykle wychodzi mi ok. 3 godzin. Priorytetem są dla mnie smsy ( Dalej jest internet i rozmowy w sumie na końcu, mimo niemałej liczby godzin) i tu się pojawia bolączka bycia w play, bowiem ludzie niechętnie piszą/dzwonią do abonentów tej sieci z oczywistego powodu. Chyba, że coś zmieniło się w tej materii?

#570248  autor: Horacy
 26 lip 2012, 11:08
Nie no ciągle drogo do Play jest mimo zmniejszenia stawek MTR, będąc jednak w którejś z "dużych" sieci do ciebie też jest "tanio". Ja bym się zastanowił jednak nad ofertą T-Mobile.

#570285  autor: maciejnet
 26 lip 2012, 12:45
Ja bym sie martwil o swoj rachunek ekonomiczny, a nie o to czy komus drożej wyjdzie bądź nie. Zdecydowanie najlepsza oferte pod tym względem ma Play ( 7 za za pakiet smsow bez limitu do wszystkich).

Netia FTTH 2 Gbit/s

#571332  autor: Bl3s
 30 lip 2012, 23:43
Rachunek ekonomiczny i tak zostanie zredukowany o ponad 100 zł, więc te 20 zł mi różnicy nie zrobi, a osobom, z którymi piszę przestanie się podobać pisanie do mnie, gdy przejdę do Play, stąd mój ukłon w stronę T-Mobile. Jestem młody, więc piszę z wieloma młodymi osobami i większość z nich w odróżnieniu do mnie finansowo uzależniona jest jeszcze od rodziców i nie bardzo mogą sobie pozwolić na zwiększenie wydatków.