• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #569109  autor: SACZI
 20 lip 2012, 19:45
Przed chwilą wróciłem z salonu Plusa, gdzie pytałem o warunki przeniesienia abonamentu.
Pani zaoferowała mi w abonamencie 39 PLN 270 lub 275 minut i PLN za 300 MB internetu.

Problem w tym, że nie zapytałem o szczegóły oferty i jej nazwę, żeby przestudiować ją spokojnie w domu. Przeszukuję stronę i niestety, nie mogę znaleźć rzeczonej oferty.
Czy może ktoś wie o jakiej ofercie mówiła mi Sprzedawczyni?

PS
Proszę mi nie proponować Playa, bo tej sieci dziękuję.

#569113  autor: bartoszek534
 20 lip 2012, 20:05
moze tylko sim, wyprz de luxe, oferta smartfonowa. To dobra oferta.

#569116  autor: user_delete34
 20 lip 2012, 20:13
A przed 39 nie powinno być 1 jeszcze? Wątpię, tak wiele za 39 zł to chyba przy jakiejś ogromnej zniżce na miesiąc do trzech ale nie chce mi się sprawdzać ofert.
SACZI pisze:i PLN
?
Indywidualny/firma?
EDIT: A nie 175 minut? Rozmowne lato.

#569151  autor: SACZI
 20 lip 2012, 22:13
Przeglądam wszystkie oferty i max z tego co udaje mi się naliczyć to około 175 minut (jeszcze na początku tego tygodnia była oferta z 220 minutami).
270 min za 40 PLN nie jestem w stanie znaleźć.
Oferta z telefonem.

Z ciekawości jutro podejdę do niej jeszcze razi poproszę "kwity" na tą ofertę, bo zaczyna pachnąć mi tutaj "łowieniem jelenia".

#569208  autor: kitas5
 21 lip 2012, 08:32
Dla przenoszących numer jest tak:
podstawa 100 minut +175 pakiet minut do wszystkich bezpłatny.

#569215  autor: piotr10
 21 lip 2012, 09:11
Można poprosić jakiś link lub regulamin tej oferty? Na ile miesięcy(24 czy 36) jest ta oferta?

#569268  autor: SACZI
 21 lip 2012, 12:39
kitas5 pisze:Dla przenoszących numer jest tak:
podstawa 100 minut +175 pakiet minut do wszystkich bezpłatny.
To by się zgadzało. Na stronie oferta dla przenoszących jest tak zrobiona, że proszą o zostawienie kontaktu i to wszystko. Żadnych szczegółów.
Jak masz możliwość, to udostępnij szczegóły tej oferty.

#569273  autor: Adamrdf
 21 lip 2012, 13:15
plus ma w umowie pełno haczyków. Skoro do minut to może być tylko przez miesiąc potem mniej i to wszystko. A na stronie internetowej nie ma informacji to znak, że coś tu jest nie tak. Uważaj bo w plusie są naciągacze.

#569290  autor: kitas5
 21 lip 2012, 14:27
piotr10 pisze:Można poprosić jakiś link lub regulamin tej oferty? Na ile miesięcy(24 czy 36) jest ta oferta?
Nie mam niestety regulaminu.

Oferta jest na okres 24 miesięcy. Na pełny okres umowy są wszystkie pakiety.

Opłata aktywacyjna = 49zł
Minuty z tego pakietu 175 wykorzystywane są po minutach z abonamentu.

Minuty nie przechodzą na kolejne miesiące. Tyle informacji otrzymałem w punkcie Plus.

Adamrdf pisze:plus ma w umowie pełno haczyków. Skoro do minut to może być tylko przez miesiąc potem mniej i to wszystko. A na stronie internetowej nie ma informacji to znak, że coś tu jest nie tak. Uważaj bo w plusie są naciągacze.
pakiety jak wyżej wspomniałem są na cały okres trwania umowy. Trzeba czytać uważnie co się podpisuje, a w przypadku gdy nie ma mowy na umowie o warunkach to poprosić regulamin...

#569348  autor: SACZI
 21 lip 2012, 20:15
Adamrdf pisze:... Uważaj bo w plusie są naciągacze.
Na szczęście nie mam ciśnienia.
Robię rozpoznanie i akurat Plus wstępnie mi pasuje.
Umowa z TM kończy się w lipcu 2013.

#569351  autor: user_delete34
 21 lip 2012, 20:48
To po co pytasz o ofertę teraz, kiedy ona może się zmienić jeszcze kilka razy do tego czasu?

#569448  autor: SACZI
 22 lip 2012, 12:12
Markadiusz pisze:To po co pytasz o ofertę teraz, kiedy ona może się zmienić jeszcze kilka razy do tego czasu?
No właśnie, po co rok przed końcem umowy pytam o ofertę i o operatora?

#569452  autor: amigo007
 22 lip 2012, 12:30
Ty sam sobie zadajesz to pytanie? Dobry jesteś...

#569455  autor: pakierhakierxd
 22 lip 2012, 12:42
Może chce zerwać;P

Pozdrawiam :)

#569502  autor: user_delete34
 22 lip 2012, 17:15
SACZI, nudzisz się czy jak?
Kary umowne są chyba niemałe, więc wątpię żebyś zrywał, a orientowanie się tak wcześnie w ofertach nie jest potrzebne, bo umowę podpiszesz dopiero za rok i może ona być na zupełnie innych warunkach.

#569519  autor: SACZI
 22 lip 2012, 19:09
Markadiusz pisze:SACZI, nudzisz się czy jak?
Kary umowne są chyba niemałe, więc wątpię żebyś zrywał, a orientowanie się tak wcześnie w ofertach nie jest potrzebne, bo umowę podpiszesz dopiero za rok i może ona być na zupełnie innych warunkach.
Markadiusz, zrywać umowy nie zamierzam.
Tak wczesne wypytywanie o ofertę Plusa spowodowane jest tym, że chcę podjąć świadomą decyzję o ewentualnej zmianie sieci.
Nie szukam 10-15 PLN oszczędności.
Wiem, że za rok podpiszę umowę na zupełnie innych warunkach niż oferowane są dzisiaj. Jednak zmiany nie będą rewolucyjne. Zapewne dostosują tylko ofertę do konkurencji, coby za dużo osób im nie uciekało.
TM bardzo mi odpowiada, ale okazuje się, że ma znacznie słabszy sygnał w porównaniu do Plusa. O pokryciu 3G nie nawet wspominam.
Nie wiem, czy spowodowane jest to moim telefonem (E52), czy coś kombinują w ramach Net Works.
W Plusie sygnał zawsze jest stały. Jak słabnie 3G, to przełącza się na GSM.

PS
Lubisz czytać wątki/posty typu:
"jutro podpisuję umowę, co można wyciągnąć od opa?
szybko, bo nie mam czasu".
Mnie one drażnią.

#569532  autor: user_delete34
 22 lip 2012, 20:12
W Plusie (poza nerwami - moim zdaniem chyba wszystko działa tutaj OK) zaoszczędzić coś będzie trudno, tu się idzie raczej dla zasięgu lub jakości usług - sam tak zrobiłem.
O ile się nie mylę, Plus ma już stare taryfy abonamentowe i można się spodziewać ich odświeżenia ale ani nie chce mi się sprawdzać od kiedy one są ani też prorokować co do nowych taryf nie będę. Rewolucji bym nie oczekiwał a już na pewno nie u tego operatora - jednostki mogą być tańsze ale Twoje opłaty i tak wyjdą większe. ;)
PS: Jak mi się chce i coś wiem - mogę coś napisać ale z racji że tak piszą raczej nowi, to i tak wybiorą swoje.

#569535  autor: KC-KARLOS
 22 lip 2012, 20:34
Od niedawna jest nowa oferta abonamentów w Plusie - Taryfy Rozmowne.
Czyli próba "skopiowania" abonamentów w Play z wszytymi nielimitowanymi rozmowami wewnątrzsieciowymi.

Szczegóły:
Taryfy Rozmowne - OFERTA SMARTFONOWA (z pakietem MB/GB 'Non-Stop' w ramach abonamentu)
Taryfy Rozmowne - Oferta Standardowa z PAKIETEM 100 MB 'Non-Stop' na próbę
oraz coś 'ekstra':
Taryfa Rozmowna już za 19,90 zł miesięcznie z pakietem 100 MB 'Non-Stop' na próbę

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#569539  autor: drcox
 22 lip 2012, 20:49
Cudne te taryfy. Podział wieczory, weekendy, wieczory i weekendy, między 16:53 a 17:21, pochmurne wieczory, słoneczne weekendy, noce, ciepłe noce, zimne noce. Plus jak zwykle wyznacza standardy. Tak żałosne że nawet nie chce mi sie tego skrytykować :P

#569559  autor: user_delete34
 22 lip 2012, 21:43
Dopiero teraz się temu przyjrzałem dokładnie: wróćmy od razu (ale to już w prepaidzie) do taryf team/multi/mono z różnymi stawkami w różnych godzinach. :P
Za 49 zł w przejściu z karty mam 175 minut nie w pełni wymiennych na SMSy, 300 MB z lejkiem, 300 MMSów (po co?) i darmorozmowy w sieci/stacjonarce z 5-oma osobami. Nieźle. Tyle, że ceny telefonów pewnie wysokie, umowa na 2 lata, 50 zł/miesiąc to dla mnie kupa kasy no i przelicznik minuty/SMSy mógłby być 1:2.