• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #567410  autor: Adio
 13 lip 2012, 16:43
Dzień dobry,

Do wczoraj korzystałem z pakietu interenetowego Orange Pakiet E-Mail dla Firm.

W dniu 12.06.2012r. zostałem poniformowany, że promocja nie będzie dostępna od dnia 14.07.2012r., w związku z czym w dniu wczorajszym poprzez konto Orange On-Line wyłączyłem usługę.

Czy wiecie może coś na temat nowych pakietów internetowych dla Firm?

Spędziłem dość dużo czasu na stronie Orange i nie dowiedziałem się niczego owocnego (tak na prawdę strona jest bardzo kiepskiej jakości a informacje na temat aktualnie oferowanych usług bardzo okrojone).

Poszukuję pakietu internetowego w kwocie do 20 zł za jeden okres rozliczeniowy (może być tańszy).

Na jeden okres rozliczeniowy zużywałem około ~150 MB danych (więc 200 MB spokojnie wystarczy).

Dodatkowo mam pytanie odnośnie mojego starego pakietu:

Miałem aktywną usługę w ostatnim okresie rozliczeniowym (14.06.2012r. - 13.07.2012r.), jednak w sekcji "moje połączenia" na stronie Orange On-Line widnieją informacje na temat kosztów za transfer danych (kilka połączeń z internetem, które nie były rozliczane z pakietu E-Mail dla Firm a były rozliczane jako "poza pakietem").

Czy takie płatności są podstawą do złożenia reklamacji za bezpodstawne naliczenie opłat?

#567528  autor: Legol
 14 lip 2012, 07:43
W dalszym ciągu masz możliwość korzystania z usługi "Pakiet e-mail dla Firm", informacja którą otrzymałeś smsem dotyczyła zapewne zakończenie okresu rabatowania usługi. Pakiet możesz aktywować przez Orange Online bądź BOK w cenie 8 zl netto za 333 MB danych- będzie aktywny kolejnego dnia po zleceniu.

Co do płatności- poczekaj na fakturę (do 3 dni powinna być widoczna w Orange Online) i jeśli faktycznie pojawią się opłaty, a będziesz miał dostępny pakiet- złóż reklamację przez Orange Online bądź BOK

#570023  autor: Adio
 25 lip 2012, 08:39
Okazało się, że pakiet jest cały czas dostępny - tak jak wspomniał użytkownik powyżej, skończył się jedynie okres promocyjny, kiedy to pakiet kosztował 1zł za pełen okres rozliczeniowy.

Niejasności w związku z naliczonymi danymi zostały wyjaśnione w rozmowie z konsultantem.

Temat uważam za wyczerpany.

Dziękuję za pomoc.