• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #566763  autor: charmss
 10 lip 2012, 22:29
Witam,

pragnę poinformować Was drodzy użytkownicy o problemach jakie napotkałam po aktywacji usługi "Internet w telefonie 500MB" za 35zł.

Usługę aktywowałam kilka dni przed końcem okresu rozliczeniowego. Byłam święcie przekonana, że do mojej dyspozycji jest pełny pakiet 500MB.
Ku mojemu zdziwieniu zostało to podzielone proporcjonalnie do ilości dni do końca okresu rozliczeniowego.
Podczas aktywacji na stronie możemy przeczytać:

[]...
Otrzymujesz 500 MB na transfer danych za 35 zł (z VAT) miesięcznie.
Pakiet będzie odnawiany z początkiem Okresu Rozliczeniowego. Po wykorzystaniu MB z pakietu, stawka za transfer danych jest zgodna z cennikiem Twojej taryfy...[]

Dla mnie jest to jawne oszustwo i wprowadzanie klienta w błąd. Ponieważ okazało się, że do końca okresu rozliczeniowego nie mam pełnego pakietu!!!!!!!!!!!!!!!

Dlatego złożyłam reklamacje. Pierwsza została odrzucona ponieważ operator Play odniósł się do regulaminu, który rzekomo akceptuje podczas aktywacji usługi - co nie jest prawdą bo nic tam takiego nie ma!!!

Złożyłam drugą reklamację wskazując błędy w opisie i brak potwierdzenia akceptacji regulaminu. O dziwo została uznana, ale połowicznie. Zaproponowano mi -20zł przy trzech kolejnych abonamentach!!! Ale i tak muszę zapłacić za internet jak przy standardowej stawce ponieważ z pakietu zostało mi ściągnięte tylko 6zł

Złożyłam trzecią reklamację z pytaniem dlaczego mam płacić za błędy na stronie i za wprowadzanie klienta w błąd co zostało potwierdzone w drugiej reklamacji.
Jeżeli ta reklamacja zostanie odrzucona i nienależycie wyjaśniona kierujemy sprawę na drogę sądową.

Dodam, że do dnia dzisiejszego nie usunięto mylnego opisu podczas aktywacji usługi.

Na życzenie udostępnię całą korespondencję z operatorem Play (bardzo ciekawa). Na jej podstawie można również zgłosić do Play swoje zażalenia.
Proszę o informacje i posty kto z Państwa jeszcze czuje się poszkodowany.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 09:37 przez charmss, łącznie zmieniany 1 raz.

#566766  autor: joasia_23
 10 lip 2012, 22:35
Również mam abo w Play i w tym miesiącu wykupiłam pakiet internet, ale było to dla mnie oczywiste, że nie dostanę całej "paczki", lecz proporcjonalnie do końca okresu rozliczeniowego, a z pierwszym dniem okresu rozliczeniowego już całość.

Nie sprawdzałaś krótkim kodem ile masz przyznanego MB?

#566767  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 22:37
charmss, jest dla Ciebie rozwiązanie - ZMIEŃ OFERTĘ na taryfy z rodziny LONGPLAY II - czyli Stan Darmowy, All Inclusive z 250 MB z lejkiem do 32 kbit/s w ramach abonamentu lub All Inclusive MAX z 1 GB z lejkiem do 32 kbit/s w ramach abonamentu.

W starych taryfach net jest płatny poza pakietami.
charmss pisze:Dla mnie jest to jawne oszustwo i wprowadzanie klienta w błąd. Ponieważ okazało się, że do końca okresu rozliczeniowego nie mam pełnego pakietu!!!!!!!!!!!!!!!
Pisali, że po przekroczeniu pakietu opłata za neta jest zgodna z cennikiem.
Pakiet niepełny jest aktywowany, jeśli uaktywniłaś go w trakcie bieżącego okresu rozliczeniowego (opłata za pakiet również jest proporcjonalna, czyli niepełna). W kolejnym, pełnym okresie rozliczeniowym pakiet jest już pełny.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#566770  autor: joasia_23
 10 lip 2012, 22:39
Cytat z regulaminu:

Jeżeli aktywacja nastąpiła w trakcie Okresu Rozliczeniowego liczba jednostek w pakiecie jest
przyznawana w ilości proporcjonalnej do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu
Rozliczeniowego.

#566772  autor: charmss
 10 lip 2012, 22:42
Fajnie. A przy aktywacji pisze co innego i tu jest pies pogrzebany.
Nie znam, krótkich kodów czy innych sztuczek. Jestem osobą, która chciał uczciwie zapłacić za 500MB 35zł tak jak to zostało opisane w ofercie.

Cyt. ze strony
[]...
Pakiet będzie odnawiany z początkiem Okresu Rozliczeniowego. Po wykorzystaniu MB z pakietu, stawka za transfer danych jest zgodna z cennikiem Twojej taryfy...[]

Pakiet będzie odnawiany a nie cześć proporcjonalna!!!

P.S Przywitajmy wszyscy Panią joasia_23 z Play
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 22:44 przez charmss, łącznie zmieniany 2 razy.

#566773  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 22:44
joasia_23, dokładnie tak jest.
Rada: polecam aktywację jakiegokolwiek pakietu na początku okresu rozliczeniowego (zależnie, kiedy rozpoczynasz/kończysz okres za ostatnią fakturę).

[ Dodano: 2012-07-10, 22:45 ]
charmss, a nie lepiej zmienić ofertę? Tam paczki internetu są TAŃSZE. 500 MB jest za 15 zł miesięcznie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#566777  autor: joasia_23
 10 lip 2012, 22:52
charmss, nie jestem z Play, jestem po prostu świadomą abonentką Play. Najpierw czytam regulamin a potem kupuję.

#566779  autor: charmss
 10 lip 2012, 22:55
[quote="Karlos20"]
Rada: polecam aktywację jakiegokolwiek pakietu na początku okresu rozliczeniowego (zależnie, kiedy rozpoczynasz/kończysz okres za ostatnią fakturę).

A moja rada to składanie reklamacji i wskazywanie gdzie klient jest wprowadzany w błąd!

#566781  autor: charmss
 10 lip 2012, 22:58
joasia_23 pisze:charmss, nie jestem z Play, jestem po prostu świadomą abonentką Play. Najpierw czytam regulamin a potem kupuję.
Nie skupiasz się na tym co jest zawarte podczas przebiegu aktywacji usługi, a posługujesz się jedynie regulaminem (tak jak Play). W drugiej reklamacji zaznaczyłam, że usługa oferowana na stronie nijak ma się do regulaminu i dlatego została uznana!! Post ten ma na celu ochronę ludzi, którzy nacieli się w ten sam sposób. 'joasia_23' nie pomagasz swoimi postami. Dlatego zakładam, że jesteś z Play.

#566782  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 23:00
charmss pisze:A moja rada to składanie reklamacji i wskazywanie gdzie klient jest wprowadzany w błąd!
W reklamacjach nie przyznają Tobie racji, bo powiedzą, że wszystko jest zgodne z regulaminem i opłaty zostały naliczone prawidłowo.
Proponują zmianę oferty na te nowsze, które wyżej wymieniłem. Wtedy kwota reklamowana będzie częściowo umorzona.

Napisz do Play4You ze swoją sytuacją. Powinien znaleźć dla Ciebie dogodne rozwiązanie.

#566783  autor: charmss
 10 lip 2012, 23:00
joasia_23 pisze:Oto regulamin, punkt 12 - nikt cię w błąd nie wprowadził

http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 3-2011.pdf
Jak to mnie nie wprowadził w bląd (druga reklamacja została uznana)? A opis usługi (załączam po raz trzeci)? W dalszym ciąg odwracasz kota ogonem.

[]...

#566784  autor: joasia_23
 10 lip 2012, 23:01
Punkt 12 mówi:

"Jeżeli aktywacja nastąpiła w trakcie Okresu Rozliczeniowego liczba jednostek w Pakiecie jest
przyznawana w ilości proporcjonalnej do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu
Rozliczeniowego."

#566785  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 23:02
joasia_23, powtarzasz się. Już o tym napisałem w poprzednich postach.

#566786  autor: charmss
 10 lip 2012, 23:03
Karlos20 pisze:
charmss pisze:A moja rada to składanie reklamacji i wskazywanie gdzie klient jest wprowadzany w błąd!
W reklamacjach nie przyznają Tobie racji, bo powiedzą, że wszystko jest zgodne z regulaminem i opłaty zostały naliczone prawidłowo.
Proponują zmianę oferty na te nowsze, które wyżej wymieniłem. Wtedy kwota reklamowana będzie częściowo umorzona.

Napisz do Play4You ze swoją sytuacją. Powinien znaleźć dla Ciebie dogodne rozwiązanie.
Już pisałam. Uznali reklamację, ale zaproponowali krakowski targ. Dla zainteresowanych mogę wysłać korespondencję.

Panie Karol nic Pan nie wnosi do forum, a jedynie zaciemnia całą sprawę. Zaraz zaproszę do innego forum

#566787  autor: joasia_23
 10 lip 2012, 23:03
Powtarzam się, bo koleżanka nadal nie rozumie.

#566789  autor: charmss
 10 lip 2012, 23:06
Karlos20 pisze:joasia_23, powtarzasz się. Już o tym napisałem w poprzednich postach.
Nie podpisywałam regulaminu podczas aktywacji usługi haaa.
A to jest druga kwestia... przez, która reklamacja została uznana.!!!

#566791  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 23:09
charmss, jeśli aktywujesz pakiet promocyjnych jednostek, zgadzasz się jednocześnie z regulaminem tego pakietu.
Droga koleżanko - jeśli masz jakieś obiekcje, zgłoś to do Play4You, a nie atakujesz w joasia_23 i mnie jadem. Ataki i frustracje wywalaj gdzie indziej, a nie na forum. Ja tylko staram pomóc w tejże sytuacji.

#566792  autor: charmss
 10 lip 2012, 23:11
joasia_23, Karlos20 jeżeli nie jesteście z Play to bardzo proszę o nie dopisywanie ciągle tych samych informacji. Nie pomagacie mi. Chcę zebrać jak najwięcej informacji o osobach, które również uważają ten opis usługi na stronie za błednie skonstruowany.

joasia_23, Karlos20 - fajnie, macie swoje zdanie i dzięki. Proszę więcej nie pisać bo jesteście ewidentnie z Play. Komu by się chciało siedzieć o 23 i odpisywać :) co 15 sec.

joasia_23, Karlos20 cisza!

[ Dodano: 2012-07-10, 23:14 ]
Karlos20 pisze:charmss, jeśli aktywujesz pakiet promocyjnych jednostek, zgadzasz się jednocześnie z regulaminem tego pakietu.
Droga koleżanko - jeśli masz jakieś obiekcje, zgłoś to do Play4You, a nie atakujesz w joasia_23 i mnie jadem. Ataki i frustracje wywalaj gdzie indziej, a nie na forum. Ja tylko staram pomóc w tejże sytuacji.
No i właśnie tej informacji brakuje na stronie, że się zgadzam. Niech mi to ktoś pokaże na piśmie! Play nie potrafił, więc był zmuszony uznać reklamację. Ale mnie krakowski targ nie interesuje.

#566799  autor: MADMAX
 10 lip 2012, 23:30
charmss pisze:Otrzymujesz 500 MB na transfer danych za 35 zł (z VAT) miesięcznie.
Pakiet będzie odnawiany z początkiem Okresu Rozliczeniowego. Po wykorzystaniu MB z pakietu, stawka za transfer danych jest zgodna z cennikiem Twojej taryfy...
Dla mnie akurat zacytowany fragment jest dość jasny, choć wcale nie twierdzę, że nie można było go odczytać inaczej. Skoro stoi, że otrzymujesz 500mb miesięcznie (miesiąc ma 30 dni) to wg mnie oczywiste jest, że aktywując pakiet przykładowo w połowie miesiąca otrzymasz połowę tego. Dlatego uważam, że jest to kwestia zrozumienia zapisu a nie jak to nazwałaś - "oszustwo".
Regulamin jest dokumentem nadrzędnym i tam masz szczegóły.
Tak samo jest na przykład z nową umową zawartą w środku miesiąca - również dostajesz niepełny pakiet złotówek ale i odpowiednio, proporcjonalnie obniżony rachunek.
Mimo wszystko z tego co czytam powyżej, operator poszedł Ci na rękę i w ramach postawy proklienckiej przyznał jakiś bonus a wcale nie musiał.
charmss pisze:jesteście ewidentnie z Play. Komu by się chciało siedzieć o 23 i odpisywać :) co 15 sec.
Na takiej samej zasadzie mogę stwierdzić, że wynajęła Cie konkurencja sieci Play do siania na forum czarnego PR

Pozdrawiam