• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #565092  autor: Ruben
 04 lip 2012, 08:39
Jak w temacie interesuje mnie na jakiej podstawie operator ustala wysokość kary za np. wcześniejsze zerwanie kontraktu?
Przy abonamencie bez telefonu za 19,90pln na 18m-cy kara taka wynosi 800pln. Wydaje mi się to dziwne ponieważ zobowiązanie na cały okres kontraktu to ~360pln. Rozumiem gdyby był to abonament z telefonem ale to jest only SIM więc skąd takie kwoty biorą?

#565292  autor: thonka
 04 lip 2012, 20:30
Ruben, ktora konkretnie oferta?
bo dla przenoszacych numer kara to 600zl.

w regulaminie jest napisane, ze daja Rodzine 20 (za 20zl z groszem gdzie jest 40 minut), ale nie wlaczaja cennikowych minut, a 120 minut do wszystkich i niestety nie jest to uregulowane w zadnym cenniku wiec nie zdziwi mnie jak policzyli 39gr za kazda z nich...

dodatkowo samo przylaczenie do sieci bez promocji to 200zl wiec masz juz 199zl ulgi...

niestety nie ma tego nigdzie rozpisanego, a szkoda.

Kara to niestety nie wartosc zobowiazania, a suma przyznanych ulg jakie straci operator jakby mial Tobie sprzedac to wszystko po cenach cennikowych...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#565296  autor: Ruben
 04 lip 2012, 20:36
thonka, dla przenoszących Rodzina 20 za 19,90pln (120 min. do wszystkich).
Opłata standardowa aktywacyjna, to trochę przesadzona ale po to jest chyba rabat :)
Przeważnie, to kara oscylowała blisko kwoty całego zobowiązania a tutaj przewyższa ponad 2razy dlatego się zdziwiłem.
Czytałem ofertę ale nie znalazłem żeby uszczęśliwiali aktywacją płatnej subskrypcji a pamiętam, że kiedyś tak było. Teraz z dodatków tylko Granie na czekanie włączają, czy jeszcze czegoś można sie spodziewać?

#565316  autor: thonka
 04 lip 2012, 21:15
uwazaj na zmiane taryfy - tracisz 120 minut, a dostajesz tyle ile wynika z cennika oferty nawet jezeli zmienisz na rodzine 40 w tej samej promocji z 240 minutami. innych min nie widze.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet