• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #560247  autor: tomi81
 12 cze 2012, 20:28
Witajcie,

Nosze się z zamiarem przeniesienia 5 numerów (średnie abo ok 100 PLN netto) z Plusa (a niech ich z tym aero2 ..... trafi) generalnie do Networks! (TMobile/Orange). W Plusie korzystam z taryf kapitalnych/pakietów kwotowych na konto (których to oficjalnie na stronie Plusa nie ma, są dostępne wyłącznie u doradców). U nowego operatora chciałbym również korzystać z pakietów kwotowych - czy to na konto czy też na numer. Z tego co udało mi się ustalić w TMobile jest taka możliwość (zarówno na konto jak i na numer). W Orange niestety na stronie mam wyłącznie info o taryfach minutowych lub też Firma bez granic. Nie ma nigdzie zmianki o pakietach kwotowych (więc podobnie jak w Plusie). Pytanie do doradców biznesowych Orange/osób w temacie - czy Orange oferuje pakiety kwotowe na usługi na konto (tak jak Plus i TMobile) czy też pakiety kwotowe na numer (również jak Plus i tMobile) czy też oferują wyłącznie to co na stronie. Zaznaczam, iż dotyczy to 5 numerów (średnio 500 PLN netto na miesiąc). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, 20:49 przez tomi81, łącznie zmieniany 1 raz.

#560385  autor: OrangeDlaFirm
 13 cze 2012, 12:54
Witaj,

Oferta dostępna u przedstawicieli handlowych.

Pakiet kwotowy na całe konto, z możliwością rezerwacji pewnej puli środków na poszczególne numery itp.

Oczywiście złotówki również na roaming, pol. międzynarodowe i inne.

Natomiast minimalny próg w przypadku tej oferty wynosi 800 pln / miesiąc

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#560418  autor: Mila89
 13 cze 2012, 14:17
Jest tez dostepna opcja pakietow kwotowych na numer... zainteresuj sie planami "nowy pakiet dla firm" abonamenty dostepne juz od 40zl netto(48zl brutto) i mozna je w calosci przeznaczyc np na Roaming

nie ma w tym przypadku zadnego minimalnego progu przystapienia

pozdrawiam

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#560423  autor: tomi81
 13 cze 2012, 14:27
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Co do pakietów na konto - 800 PLN to trochę za dużo. Ciekawiej brzmi "Nowy pakiet dla firm" - jednak nie mogę znaleźć na to regulaminów. Jeżeli jest to dostępne przez doradce biznesowego i ewentualnie macie jakiś regulamin tej oferty będę wdzięczny za przesłanie na maila lub info na priva. Serdeczne dzięki.

#560436  autor: ubuntulnx
 13 cze 2012, 15:42
tomi81 pisze:Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Co do pakietów na konto - 800 PLN to trochę za dużo. Ciekawiej brzmi "Nowy pakiet dla firm" - jednak nie mogę znaleźć na to regulaminów. Jeżeli jest to dostępne przez doradce biznesowego i ewentualnie macie jakiś regulamin tej oferty będę wdzięczny za przesłanie na maila lub info na priva. Serdeczne dzięki.
Nowy Pakiet dla Firm to oferta nowej aktywacji/przeniesienia u doradców i przedłużenia w CC.

Masz kilka progów kwotywych [netto]

-40 PLN
-80 PLN
-120 PLN
-240 PLN
-320 PLN

nie są to pakiety na konto, tylko oddzielne dla każdego n-ru.

Złotówki są do wykorzystania na wszystko: minuty, SMS, roaming, data, należy jednak pamiętać, że podstawowe stawki w Nowym Pakiecie są dosyć archaiczne (ca 0,63gr/min). Żeby uniknąć takich stawek należy poprosić o usługę Taniej do Wszystkich (nigdy nie jest w 100% rabatowana i jej cena w zależności od liczby aktywacji na koncie i wybranej oferty waha się od 1 do 25 PLN - osobno dla każdego numeru). Usługa ta obniża koszty połączeń do Orange do 10gr/min netto, pozostałych sieci (z wyłączeniem PLAY i Cyfrowego Polsatu) 15gr/min netto, do Play nie pamiętam, bo nie pracuję już w O i niektóre rzeczy mi umknęły:)

Zatem w Nowym Pakiecie z usługą Taniej do Wszystkich masz:

-40 PLN = 400min do Orange wymienne na 266 min do pozostałych (bez PLAY i CP);
-80 PLN = 800min do Orange wymienne na 533 min do pozostałych (bez PLAY i CP);

itd.

Obrazek

#560450  autor: Mila89
 13 cze 2012, 16:11
Do Play stawka wynosi 30gr netto co jest najnizsza stawka we wszystkich planach jesli chodzi opolaczenia do tego wlasnie operatora pomijajac oczywiscie taryfy no limit

@tomi81 podeslij mi na PW swoj adres email wysle ci jutro regulamin :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#566251  autor: pic
 07 lip 2012, 23:12
oczywiscie ze są opcje z pakietami kwotowymi np. na dany numer... są min 3 typy planów które to umozliwiają
dodatki i bonusy to kwestia indywidualna, omawia się to w trakcie rozmowy, patrząc do systemu,
to co jest na stronie orange to troche uproszczona i okrojona wersja, nie ma tam wszystkiego
np. w nowym pakiecie dla firm dostanie Pan kwote do wykorzystania praktycznie na wszystko i srodki niewykorzystane kumulują się na kolejny miesiąc
w razie pytań prosze pisac

#576734  autor: Moonlight
 22 sie 2012, 16:39
Hej,
Jeśli potrzebujesz fachowej obsługi klienta biznesowego to polecam tych z tej strony - http://orangefirma.pl
Skutecznie rozwiązują problemy i co najważniejsze to specjalizują się właśnie w obsłudze klienta biznesowego także nie spotkasz się z odpowiedzią 'nie wiem' jak to często ma miejsce z konsultantami przydzielanymi z 'automatu'.