Mam abonament jeszcze wzięty w Erze, miałem taryfę Era komfort, w styczniu 2011 podpisałem aneks i dostałem telefon i nową umowę w taryfie Rodzina 80 (80zł netto). Umowa kończy się w maju 2013. Dziś wszedłem w I-Boa w zakładkę moja Taryfa, ku mojemu zdziwieniu ukazała się możliwość zmiany na mniejszą! Z racji iż tak się sprawy ułożyły iż z tego numeru wykonuje góra 15 połączeń miesięcznie, podjąłem próbę zmiany na najmniejszą taryfę Rodzina 20 (20zł netto) (jednorazowy koszt zmiany taryfy 50zł) ku mojemu zdziwieniu zmiana zadziałała i już mam ustawioną taryfę Rodzina 20. Pytanie- jak to jest możliwe, z tego co pamiętam zawsze dało się przejść na większą taryfę- nie mniejszą. Błąd systemu?
Przyznam, że dziwna sprawa, bo technicznie nie jest możliwa zmiana taryfy na niższą niż posiadana. Sam miałem kiedyś taki przypadek, że dzwonił do mnie jakiś konsultant z propozycją zmniejszenia taryfy. Byłem bardzo zdziwiony, że proponuje mi on niższy abonament, więc się zgodziłem. Zapewniał mnie, że w przeciągu tygodnia usługa powinna zostać włączona. Minął tydzień, dwa i cisza. Postanowiłem więc napisać maila do BOA, żeby wyjaśnili mi tą sytuację, dlaczego konsultant najpierw proponuje mi mniejszy abonament i potem nie dotrzymują słowa. Zanim się udało dojść do porozumienia musiałem do nich wysyłać chyba z 4 maile. Z tym, że ostatni był taki trochę krytykujący markę i ich zachowanie. Myślę, że wtedy do nich dotarło i postanowili aktywować mi niższy abonament. Ale w Twoim przypadku to nie wiem jak to jest, ale skoro się udało zmienić taryfę to chyba powinno być ok. Może chodzi też o to, że jest to przejście z taryfy Nowa Era na Rodzina. Swego czasu, przed rebrandingiem było mówione(obiecywane), że będzie możliwość migracji ze starych taryf na taryfy T-Mobile- może to właśnie to?arczas89 pisze:Pytanie- jak to jest możliwe, z tego co pamiętam zawsze dało się przejść na większą taryfę- nie mniejszą. Błąd systemu?