Interesuje mnie zmiana w trakcie cyklu rozliczeniowego paczki danych z Play Online (ta co leci tylko po Playu) na tą, która umożliwia latanie po Plusie i Orange. Chodzi mi głównie o to, czy zmiana będzie dostępna teraz czy wraz z kolejnym cyklem rozliczeniowym? I jeżeli byłaby możliwa teraz to rozumiem, że koszty jak i limit danych będą proporcjonalne do dni okresu rozliczeniowego?
Zostanie to proporcjonalnie obliczone, zależy kiedy aktywujesz i jak masz okres rozliczeniowy
Załóżmy: okres rozliczeniowy od 10 każdego miesiąca, czyli aktywujemy np 30 pakiet interetowy za 9 zł 200 mb, to zapłacisz za te 10 dni do konca ok 3zł i też będziesz miał do wykorzystania ok 67 mb
No dobra, a co się stanie z paczką, którą mam włączoną teraz? Będzie aktywna do końca cyklu rozliczeniowego czy zostanie zdezaktywowana (i w jaki sposób zostanie przeprowadzone rozliczenie)?
To zależy kiedy ta obecną paczke odłączysz, możesz skorzystać do konca swojego okresu i wtedy wyłączyć, żeby za oba pakiety nie placić.
Jeżeli teraz wyłączysz to po prostu zostanie wyłączony i nie zostanie to skorygowane.
Za pakiet zapłaciłes z góry.