• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #550332  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 09:57
Witam

Moj ojciec zastanawia sie nad zmiana oferty abonamentowej, w zwiazku z tym, ze ma drogo po przekroczeniu minut zawartych w abonamencie (60gr), a do tego dochodzi konczaca sie obecna umowa. Obecnie ma 190 minut razem za 30zl w ofercie bez telefonu. Konsultant zaproponowal mu 240 minut i 39 groszy po przekroczeniu abonamentu za ta kwote. Srednio te 200 minut rozmawia, ostatnie 3 rachunki wskazuja na to, ze przekracza ta ilosc minut w abo. Zalezy mu na obnizeniu tych wydatkow - nie chce po przekroczeniu minut placic taka archaicznie droga stawke za rozmowe. Ojciec dzwoni wszedzie, nie zwracajac uwage na siec, do jakiej dzwoni. Nie zalezy mu absolutnie na smsach, pakietach internetowych i nowym telefonie - obecny samsung e1080 jeszcze wiernie mu sluzy. Czy ze strony Orange'a jest lepsza oferta od tej utrzymaniowej, ktora proponowano w T-Mobile? Prosze o jak najszybsza odpowiedz :). Z gory dziekuje.

#550333  autor: ble
 26 kwie 2012, 10:05
Na pewno nie lepsza:D
za 29,90pln w orange dostanie 70minut ;)
a opcja za 39,99 w Orange gdzie 350minut i do orange za darmo. bez sms

#550334  autor: m.sta
 26 kwie 2012, 10:06
Najlepiej bezie play stan darmowy oferta bez telefonu 29 zł

29 zł miesięczny abonament po pierwszych 3 m-cach
340 minuty do wszystkich sieci LUB
547 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
Poza abonamentem

29 gr minuta połaczenia do wszystkich sieci
18 gr SMS/MMS do wszystkich
12 gr transfer danych (100 kB)

Dodatkowo
Stan darmowy przez 6 m-cy, później 10 zł/m-c
200 MB pakiet danych bez limitu przez pierwszy miesiąc za darmo, potem płatny 7 zł/m-c
50 minut miesięcznie przez 6 m-cy za zakup przez internet

I w tym trzy pierwsze miesiące abonament za połowę.

#550336  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 10:08
A po 3 miesiacach nadal te 29zl? Szczerze, odrzucalem troche playa ze wzgledu na to, ze inni beda mieli drozej do niego, a to tez troche wazne. Na dodatek watpliwa moze byc jakosc sieci playa, a ojciec zwraca uwage na zasieg. Sam chce do orange przeniesc na karte z tego powodu.

#550338  autor: m.sta
 26 kwie 2012, 10:14
Najpierw przez 3 miesiące będzie płacił 14,50 przez następne 29 zł.

Play ma zasięg z nadajników Plusa, Orange i Playa więc pod tym względem nie ma problemów.

Musi przemyśleć czy to ze inni będą mieli drożej jest ważniejsze niż 100 minut więcej, tania minuta poza pakietem, rozmowy z play pól roku za darmo.

#550344  autor: waeren
 26 kwie 2012, 10:27
paku2005 pisze:A po 3 miesiacach nadal te 29zl? Szczerze, odrzucalem troche playa ze wzgledu na to, ze inni beda mieli drozej do niego, a to tez troche wazne. Na dodatek watpliwa moze byc jakosc sieci playa, a ojciec zwraca uwage na zasieg. Sam chce do orange przeniesc na karte z tego powodu.
Od 1 stycznia 2013 wszystkie MTR będą równe!!! Więc w mojej opinii, każdy operator z W3, który będzie miał wyższe stawki do Play niż pozostałych sieci, będzie zwykłym złodziejem, okradającym swoich abonentów bazując na ich niewiedzy.......od 1.1.2013 argument, że do Play jest drożej straci ważność :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#550345  autor: Niezgodna7
 26 kwie 2012, 10:28
Jeśli ojcu nie przeszkadza drapanie zdrapek - polecam przejście na kartę w Orange.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#550346  autor: Pierre
 26 kwie 2012, 10:37
zdrapek ? ich już chyba dawno nie ma ;]

#550350  autor: Niezgodna7
 26 kwie 2012, 10:46
No co Ty, są :-D
Ostatnio 25 drapałem ;-)

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#550354  autor: wojciechwm
 26 kwie 2012, 11:20
waeren pisze: Więc w mojej opinii, każdy operator z W3, który będzie miał wyższe stawki do Play niż pozostałych sieci, będzie zwykłym złodziejem, okradającym swoich abonentów bazując na ich niewiedzy.......od 1.1.2013 argument, że do Play jest drożej straci ważność :twisted:
Masz w połowie rację.
Pamiętaj na czym polega zawarcie umowy. Ci którzy teraz podpisują umowę na lata, bo tak u nich wygląda atrakcyjność abonamentu. To podpisali aktualne wysokie stawki do play i mimo,że po nowym roku będą zrównane stawki ale niestety, podpisałeś takie zobowiązanie na 24/36 miesięcy :( niestety ale przez długie lata będziemy słyszeli,że do playa jest drogo.

Paku2005,
A ile minut miesięcznie jest wydzwaniane do twojego Ojca ?

#550388  autor: Blank
 26 kwie 2012, 12:58
paku2005,
Jeśli chodzi o ofertę przedstawioną przez m.sta, istnieją trzy warianty tej promocji.
1. Przedstawiona przez m.sta obowiązuje w salonie. Umowa zawierana jest na okres 12 miesięcy.
Bonusem jest rabat 50% na pierwszy niepełny okres rozliczeniowy i 3 pierwsze pełne okresy rozliczeniowe.
2. Umowa zamawiana przez eShop. Umowa zawierana jest na czas nieokreślony.
Bonusem jest dodatkowe 50 minut na 6 pierwszych pełnych okresów rozliczeniowych.
W pierwszym, niepełnym okresie rozliczeniowym dostajesz proporcjonalną ilość minut do czasu trwania tego okresu.
Tu na pewno nie będzie opłaty aktywacyjnej.
3. Umowa zamawiana przez telefon. Umowa zawierana jest na okres 12 miesięcy.
Bonusem jest rabat 50% na pierwszy niepełny okres rozliczeniowy i 3 pierwsze pełne okresy rozliczeniowe, a także 50 minut na 6 pierwszych pełnych okresów rozliczeniowych.

W każdym z tych wariantów otrzymujesz Pakiet Złotówek w wysokości 98,60 złotych do wykorzystania na rozmowy (głosowe i wideo) do wszystkich sieci komórkowych (0,29 zł), rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych (0,29 zł), oraz SMSy i MMSy do sieci komórkowych (0,18 zł). Z przeliczenia wychodzi 340 minut wymiennych na 547 SMSów.
Transmisja danych w cenie 0,12 zł / 100 kB doliczana jest poza Saldo Abonamentu, więc telefon w tej ofercie nie może służyć do korzystania z internetu, chyba, że zamówisz odpowiedni pakiet, którego cena oczywiście też doliczana jest poza abonament :)
Bonusowe minuty z umowy przez eShop lub telefon nie są wymienne na SMSy i są wykorzystywane w pierwszej kolejności.
Przez 6 miesięcy bezpłatnie włączony będzie pakiet Nieograniczonych Rozmów w Play. I tu ważne, bo jeśli go wyłączysz, to ponowne jego włączenie kosztować będzie 10 złotych. Jeśli natomiast w 6 miesiącu zapomnisz go wyłączyć, to za każdy kolejny miesiąc będzie doliczane 10 złotych do abonamentu (jeśli wyłączysz go w siódmym miesiącu to opłata za siódmy miesiąc zostanie pobrana, a pakiet będzie ważny do końca tego okresu. W ósmym miesiącu nie będzie włączony, chyba, że znowu go włączysz, itd.).
Ponadto, w pierwszym niepełnym i pierwszym pełnym okresie rozliczeniowym bezpłatnie włączony będzie Pakiet 200 MB transmisji danych. I tu po raz kolejny będziesz musiał w pierwszym pełnym okresie rozliczeniowym zlecić jego dezaktywację, bo będzie ci pobierało dodatkowe 7 złotych za pakiet ;)

Każdy z tych wariantów dotyczy przeniesienia wspomnianego numeru z abonamentu w T-Mobile do Play. Przy podpisywaniu umowy, musiałbyś pokazać rachunek dotyczący tego numeru (nie starszy niż 2 miesiące).
Opłata aktywacyjna, o ile dobrze pamiętam wynosi 49 złotych.

Jeżeli gdzieś się pomyliłem, to przepraszam, ale nie mam czasu, aby grzebać w regulaminach i piszę z pamięci. Jeśli ktoś może to niech albo potwierdzi albo zaprzeczy ;)

@down, tu masz rację, ale czy dla oferty przez TeleSales nie ma opłaty aktywacyjnej to głowy nie dam :P
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 13:31 przez Blank, łącznie zmieniany 4 razy.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#550394  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 13:15
divhashmorex pisze:Opłata aktywacyjna, o ile dobrze pamiętam wynosi 49 złotych w każdym z tych wariantów.
Jeśli jest zamówienie poprzez e-shop lub TeleSales, operator nie nalicza opłaty aktywacyjnej - szczególnie przy opcji umowy bezterminowej.
Adnotacja opłaty aktywacyjnej, występuje, jeśli umowa jest zawierana poza promocjami, które zostały wyżej wymienione lub w przypadku nowej aktywacji (nowy klient z nowym numerem).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550432  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 15:24
Witam

Ojciec nie chce jednak playa z powodu zasiegu i jakosci rozmow, pozatym jest zrazony do tego operatora. Sila go nie przekonuje nawet ;). Wiec, jak wyglada oferta w Orange? Prosze o odp ;).

#550434  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 15:28
paku2005, ja powiem, jak jest w T-Mobile:
oferta bez telefonu jest też dość ok w T-Mobile.
za 29,90 jest 240 minut do wszystkich sieci (również do Play). Umowa na 18 miesięcy.
120 minut jest za 19,90 zł miesięcznie. Zero kłopotów o zasilenie konta, bo numer jest aktywny cały czas.
Dodatkowo można ustawić:
> Sieć Rodzinną - darmowe rozmowy pomiędzy dwoma numerami (limit miesięczny 2000 minut) - koszt: 5 zł miesięcznie.
> 1000 SMS/MMS do wszystkich za 5 zł miesięcznie

Orange? NIE POLECAM! Za 29,90 zł w ramach abo jest zaledwie 40 minut do wszystkich + 1 prezent (Delfin w Orange). Np. jeśli w ramach prezentu dołoży się +30 minut do wszystkich, liczba minut rośnie do 70.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550460  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 16:51
A w orange jest oferta no limit 350min + nielimitowane orange za 39zl, tyle ze dla stalych klientow? Dla nowych +10zl drozej? Przy przeniesieniu numeru jbc sa jakies bonusy do tej oferty?

#550461  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 17:01
paku2005 pisze:A w orange jest oferta no limit 350min + nielimitowane orange za 39zl, tyle ze dla stalych klientow?
Tak. Oferta jest jednak limitowana, gdyż no-limit są tylko rozmowy w Orange + 350 minut do innych sieci. Inne opcje są płatne poza abonamentem.
paku2005 pisze:Dla nowych +10zl drozej?
Zgadza się.
Ale uwaga: na stronie Orange - nie widzę takiej oferty. Sa tylko prezentowane taryfy Delfin, Pelikan i Pantera w Orange.

#550467  autor: m.sta
 26 kwie 2012, 17:26
No plus i Orange to śmiech na sali z tymi ofertami bez telefonu. W takiej sytuacji zostaje Ci tylko T-mobile.

#550470  autor: paku2005
 26 kwie 2012, 17:47
Okej, a jeszcze jedno pytanie, czy mozna jeszcze wynegocjowac warunki tej nowej oferty w jeszcze korzystniejszych warunkach? Szczerze powiem ze nie ma az takiej roznicy w stosunku do obecnej (50 minut do przodu i te 0,39gr po przekroczeniu), moze jakis rabat uda sie wynegocjowac?

#550471  autor: pakierhakierxd
 26 kwie 2012, 17:50
Zawsze można podpisać umowę z play na czas nie określony i jak się nie spodoba to się wynieść :)
http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... index.html
29zł-240 minut
39zł-350 minut
Ja całą rodzinę przeniosłem do play i wszyscy są zadowoleni :-)

Jak nie to bierz t-mobile bez telefonu myślę że mają lepszą ofertę niż orange minus umowa 18 miesięcy kiedy u innych 12 lub na czas nie określony może być.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 17:51 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#550472  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 17:51
paku2005 pisze:Okej, a jeszcze jedno pytanie, czy mozna jeszcze wynegocjowac warunki tej nowej oferty w jeszcze korzystniejszych warunkach?
Te oferty nie są do negocjacji. Chyba, że ktoś chciałby przedłużać umowę w T-Mobile. Nowi klienci dostaną to, co operatorzy proponują. Dodatkowe benefity można otrzymać ewentualnie przy zamówieniu przez neta - głównie są to jakieś minuty lub nieco krótsza umowa. W T-Mobile bez fona umowę można podpisać nawet na 15 miesięcy (standardowo jest na 18 miesięcy).

W Play można za zamówienie przez neta dostać więcej minut do wszystkich oraz nawet bezterminową umowę (oferta bez telefonu).