• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #549622  autor: WeBeR
 23 kwie 2012, 16:35
Od razu prosiłbym konsultantów Orange o uwagę.

Sprawa wygląda tak. Koleżanka ma mix Orange (podpisała umowę 3 lata temu) i kończy się Jej w czerwcu umowa. Do lutego tego roku nie było żadnych problemów z naliczaniem i usługami, a teraz nalicza za wysłanie sms'a raz 20gr, raz 1,23 a raz inne kwoty jak za smsy premium, a przecież te smsy wysyłane są na numery orange a poza tym ma wykupiony pakiet SMS/MMS, więc nie powinno nic pobierać z konta. Napisała raz do Orange przez e-mail to kazali doładować konto by mogli to sprawdzić, ale nadal przez kolejne dni pobierało dziwnie pieniądze z konta. Wczoraj dzwoniła pod *100, to konsultant orzekł, że to wina prezentu, który ma włączony i wyłączy go i zniknie problem. Tylko, że prezent to 180 minut w weekendy do orange więc jakim cudem minuty mają coś do smsów! Zero powagi i zainteresowania tym problemem wśród konsultantów Orange a nawet nie zaproponowali ze sprawdzą to i zwrócą za to co zle zostało naliczone zwalając winę na coś co w rzeczywistości nic wspólnego to nie ma, a nawet jak już to czemu przez 2,5 roku dobrze naliczało, a teraz takie cyrki są? Nic nie było zmieniane na tym numerze od długiego czasu, takie jakie były pakiety i usługi włączone to takie są nadal
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, 23:30 przez WeBeR, łącznie zmieniany 1 raz.
 #549715  autor: pomaranczowy
 23 kwie 2012, 22:42
WeBeR pisze:Od razu prosiłbym konsultantów Orange o uwagę.

Sprawa wygląda tak. Koleżanka ma mix Orange (podpisała umowę 3 lata temu) i kończy się Jej w czerwcu umowa. Do lutego tego roku nie było żadnych problemów z naliczaniem i usługami, a teraz nalicza za wysłanie sms'a raz 20gr, raz 1,23 a raz inne kwoty jak za smsy premium, a przecież te smsy wysyłane są na numery orange a poza tym ma wykupiony pakiet SMS/MMS, więc nie powinno nic pobierać z konta. Napisała raz do Orange przez e-mail to kazali doładować konto by mogli to sprawdzić, ale nadal przez kolejne dni pobierało dziwnie pieniądze z konta. Wczoraj dzwoniła pod *100, to konsultant orzekł, że to wina prezentu, który ma włączony i wyłączy go i zniknie problem. Tylko, że prezent to 180 minut w weekendy do orange więc jakim cudem minuty mają coś do smsów! Zero powagi i zainteresowania tym problemem wśród konsultantów Orange a nawet nie zaproponowali ze sprawdzą to i zwrócą za to co zle zostało naliczone zwalając winę na coś co w rzeczywistości nic wspólnego to nie ma, a nawet jak już to czemu przez 2,5 roku dobrze naliczało, a teraz takie cyrki są? Nic nie było zmieniane na tym numerze od długiego czasu, takie jakie były pakiety i usługi włączone to takie są nadal
To mi wygląda na smsy specjalne przychodzące. Zadzwońcie do BOK i zapytajcie czy przypadkiem nie ma włączonych smsów specjalnych przychodzących i jeżeli tak, to poproście od razu o wyłączenie i ich zablokowanie.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#549718  autor: WeBeR
 23 kwie 2012, 22:48
a to jakim cudem by to się włączyło ?? Dzwoniąc pod *100 konsultant powinien to sprawdzić a mówił o jakimś prezencie i dlatego to nabija, tylko te kwoty są na bilingu tam gdzie faktycznie były wysyłane smsy, ale które powinny być rozliczane z pakietu. Nawet jakby były to specjalne smsy specjalne to czemu co róż inaczej nalicza te smsy?

#549719  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2012, 22:51
WeBeR, a nie były odpalane na tym numerze jakieś prenumeraty jakiś dzwonków, tapet i innych rzeczy na telefon? Wysyłając nawet darmowego SMSa np. z gazety, po tygodniu przychodzi SMS, za który operator pobiera opłatę. Jest to NIEZALEŻNE od minut, prezentów i opcji taryfowych, przyznanych w ramach podpisywania umowy w MIX w Orange.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#549721  autor: WeBeR
 23 kwie 2012, 22:57
wiem jak to działa z tymi prenumeratami i teraz właśnie wypytuję koleżankę oto i może faktycznie kiedyś tam wysłała, bo codziennie dostaje smsy z numeru takich jak te prenumeraty mają, a nie mówiła mi o tym jak przedstawiała problem... ech...

#549723  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2012, 23:00
WeBeR pisze:wiem jak to działa z tymi prenumeratami i teraz właśnie wypytuję koleżankę oto i może faktycznie kiedyś tam wysłała, bo codziennie dostaje smsy z numeru takich jak te prenumeraty mają, a nie mówiła mi o tym jak przedstawiała problem... ech...
a no właśnie... Trzeba na to bardzo uważać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#549725  autor: pomaranczowy
 23 kwie 2012, 23:02
Karlos20 pisze:
WeBeR pisze:wiem jak to działa z tymi prenumeratami i teraz właśnie wypytuję koleżankę oto i może faktycznie kiedyś tam wysłała, bo codziennie dostaje smsy z numeru takich jak te prenumeraty mają, a nie mówiła mi o tym jak przedstawiała problem... ech...
a no właśnie... Trzeba na to bardzo uważać.
To czym prędzej na BOK dzwonić i wyłączyć. Na przyszłość to lepiej nie brać udziału w tych głupich konkursach.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#549734  autor: WeBeR
 23 kwie 2012, 23:29
Ja w to się nie bawię, a widzę, że jednak koleżanka nie świadomie wysłała i to 2 miesiące tak kręciło jak powiedziała mi o tym. Temat uważam za zamknięty. Dziękuje za tą myśl o tych smsach przychodzących, nie myślałem o tym ze takie coś mogła włączyć. Zamieszanie zrobiła z własnej nie wiedzy i nieświadomości

wczoraj ten konsultant mógł wyłączyć te smsy jak piszecie, a koleżanka przekręciła to co w BOK powiedział i wyszło nieporozumienie ...

#549866  autor: tepet
 24 kwie 2012, 15:23
Bajzel tam czasem jest okropny, aczkolwiek reklamacje zazwyczaj rozpatrują na korzyść klienta.