Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Jak bylam w Play w salonie to mnie namawiali goraco na ta formule wlasnie. Ale tez sie sklaniam bardziej ku tym all inclusive. Myslalam o abonamencie za 99zl (wiecej minut i tansze minuty w razie przekroczenia) chociaz pomysle o ograniczeniu kosztow (75zl).zygikuleczka pisze:To w zasadzie rzeczyście tylko play. Chociaż w tmobilu warunki też nie są złe. Formule4 rozwałbym na końcu. All Inclusive max będzie lepszy pod Twoje wymagania.
Ja sie nie chcialam wkopywac w zadna umowe. Abonamentow boje sie jak ognia. Ale pomyslalam, ze moze dobrym pomyslem bedzie taki mix (np w Play wlasnie). Skoro i tak laduje - kiedy chce i ile chce to przy okazji dostane telefon za to, jak sie zadeklaruje na ilosc doladowan. A w Play podobno liczy sie waznosc konta i suma doladowan. Czyli moglabym czesciej, a co za tym idzie szybciej moglabym zakonczyc umowemarkoz7874 pisze:Jezeli dzwonisz nieregularnie, czasami wiecej, czasami mniej, to moim zdaniem lepiej miec prepaida.
Dzieki za info. Ale jak w abonamencie mam iles tam minut do wszystkich sieci to czy to obejmuje tez stacjonarne, czy nie?zygikuleczka pisze:A pakiet dot. stacjonarnych to tańsze/darmowe połączenia. Jak nie zamówisz pakietu bedziesz miała zgodnie z cennikiem.
Tobie rowniez wielkie dzieki!dreapheus pisze:Dodatkowo kup numer na karte potem przenies go do tego mixa i dostaniesz 1000 smsow miesiecznie do wszystkich sieci na cala umowę.
Z cala reszta sie zgadzam. Ale dlaczego masz takie zdanie o mix? Wszystkie pieniadze jakimi doladowuje numer sa moje, do wykorzystania, nic nie przepada. A do tego dostaje telefon, mozna by bylo powiedziec, ze za frajermarkoz7874 pisze:Mix to faktycznie nie najlepsze rozwiazanie.
Wiadomo, ze najlepiej kupic w sklepie, bez umowy. Probuje sie po prostu w cos wpasowac. Przy tej mojej nieregularnosci wydatkow to mix wydaje sie byc odpowiedniejszy, nic mi nie przepada i jak trzeba to moge doladowac wiecej. Jeszcze musze to przemyslec. Ale bede miala w zanadrzu ten abonament o ktorym wspomialeszygikuleczka pisze:Oferta w abonamencie bez porównania wyjdzie taniej niż w mixie. Przy założeniu, że zostanie porównana pooban ilośc minut. Teleny też bez szału, Chyba, że faktycznie zamierzasz wydać koło 100 to wtedy w ofercie na ilość doładować może nie byłoby źle.
Na plus większa elastyczność - minuty w abonamentach już praktycznie nie przechodzą, wszystkie usługi są płatne poza abonament - takimi ulepszeniami uraczyli was operatorzy przez ostatni czas (kiedyś takich ograniczeń nie było). Nie ma nic za darmo - przez większe ilości minut jakie się pojawiają zostaliście orżnięci z innych rzeczy jak np opłaty za roaming za które trzeba płacić ekstra. Mix w dalszym ciągu jest elastyczny - nie wyrzucasz pieniędzy jak połowę abonamentu nie wykorzystasz, możesz skończyć umowę wcześniej jak zmieni ci się profil korzystania z telefonu (więcej dzwonisz np) i w dalszym ciągu masz telefon. Oczywiście minut jest przeważnie mniej a telefon jest przeważnie gorszy... Ale w każdym razie ja sobie nie wyobrażam pakowania się np. w abonament 200 minut gdzie w jednym miesiącu mogę wykorzystać 30 (co w pre-paidzie mnie będzie kosztowało niecałe 6zł) a w innym 300 i nikt mi nie będzie mówił ile normy ja mam w miesiącu wyrobić żeby nie tracić ani nie płacić za minutę poza abonamentem jak za zboże (bo w pre-paidzie mam uwzględniając promocje i tańsze doładowania stawkę 16gr/min).Rogi pisze:Mix jak dla mnie to nieporozumienie.
Mix to praktycznie to samo co abonament. Abonament wiaze czasowo i kwotowo, mix gwarantuje operatorowi, ze zanim nie wydasz odpowiedniej kwoty to od niego nie odejdziesz.Calamity Jane pisze: Z cala reszta sie zgadzam. Ale dlaczego masz takie zdanie o mix? Wszystkie pieniadze jakimi doladowuje numer sa moje, do wykorzystania, nic nie przepada. A do tego dostaje telefon, mozna by bylo powiedziec, ze za frajer
na elastyczności sie konczy zaleta mixadrcox pisze: Ale w każdym razie ja sobie nie wyobrażam pakowania się np. w abonament 200 minut gdzie w jednym miesiącu mogę wykorzystać 30 (co w pre-paidzie mnie będzie kosztowało niecałe 6zł) a w innym 300