• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #548317  autor: iSiO
 17 kwie 2012, 12:52
Witam
Prawie miesiąc temu podpisałem umowę z t-mobile na abonament. Od razu zostałem uprzedzony że zostanie mi włączona poczta głosowa i granie na czekanie. Dostałem również informację w jaki sposób to wyłączyć. Po sprawdzeniu czy ww usługi są włączone, wysłałem smsa wyłączającego Granie na czekanie. Dostałem potwierdzenie że usługa jest nieaktywna.
Dziś zaś dostaje smsa od t-mobile o treści "Granie na czekanie jest aktywne. W prezencie "Somebody that..."Gotye. Aby wyłączyć slij smsa o treści NIE na 80444. Ogólnie problemów z wyłączeniem nie mam, ale po jakiego grzyba włączali mi to, jak już wcześniej z tego zrezygnowałem?
Podczas podpisywania umowy, zastrzegłem również że nie chce otrzymywać żadnych informacji od t-mobile odnośnie ofety, reklam ani nic takiego. No i oczywiście dostałem kilka dni temu smsa o treści "Chcesz wiedzieć pierwszy o specjalnych ofertach? Wyraź zgodę na otrzymywanie inf hand od PTC i partnerów. Wyślij smsa...."

Podsumowując, czy tylko do mnie takie smsy przychodzą i usługi są włączane samoistnie? Przecież nie prosiłem o to a nawet sam je wyłączyłem albo zastrzegłem że ma być inaczej.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 21:20 przez iSiO, łącznie zmieniany 1 raz.

#548330  autor: UndiscloseD
 17 kwie 2012, 13:10
iSiO pisze:Podsumowując, czy tylko do mnie takie smsy przychodzą i usługi są włączane samoistnie? Przecież nie prosiłem o to a nawet sam je wyłączyłem albo zastrzegłem że ma być inaczej.
Każdy nowy klient ma włączone granie na czekanie. Potem można to wyłączyć i jest spokój. SMS'y handlowe również przychodzą, ale to dopiero zobaczysz czy faktycznie to co zaznaczyłeś, czyli, że nie chcesz otrzymywać żadnych informacji będzie obowiązywało. Ja mam niby, że "zezwalam", ale jakoś mnie te sms'y wcale nie dręczą. Przychodzą raz na jakiś czas tylko.
Jeżeli pomimo tego będą Ci przychodzić i będzie to sprawiało wielki problem możesz zadzwonić do BOA pod nr. 602900 i wtedy oni powinni coś zaradzić.

#548331  autor: muchakk
 17 kwie 2012, 13:21
SMS o treści NIE na 80888

#548356  autor: Marens
 17 kwie 2012, 15:47
iSiO pisze:Dziś zaś dostaje smsa od t-mobile o treści "Granie na czekanie jest aktywne. W prezencie "Somebody that..."Gotye. Aby wyłączyć slij smsa o treści NIE na 80444. Ogólnie problemów z wyłączeniem nie mam, ale po jakiego grzyba włączali mi to, jak już wcześniej z tego zrezygnowałem?
Też dostałem dzisiaj tego SMSa. Tylko, że ja na nowym numerze w Heyah.
Najpierw mi włączyli po pierwszym doładowaniu jakieś 2 tygodnie temu, nie wiedziałem aż w końcu ktoś mi powiedział. Wyłączyłem, a tu ponownie suprise...