• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #545785  autor: Freyr
 06 kwie 2012, 13:17
Mam takie pytanie. Obecnie mam kartę w Lubię to!, i zastanawiam się nad przejściem na abonament. Od 17 kwietnia będzie można podpisać umowę na czas nieokreślony poprzez eshop. Tutaj zaczynają się schody. Podpisując umowę, dostaje 3 miesiące darmowych rozmów do Play oraz 3 miesiące nielimitowanych smsów do wszystkich sieci. Czy mogę przejść na kartę z miesięcznym okresem wypowiedzenia po 2 miesiącach, a później znowu podpisać abonament na takich samych warunkach? Chodzi mi o to, że dostawać ciągle te bonusy. Wyjdzie 210 minut, darmowe do Play, nielimitowane smsy do wszystkich, 1 GB internetu za 29 zł :D Uda się?

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#545788  autor: Pijo
 06 kwie 2012, 13:40
Freyr pisze:Od 17 kwietnia będzie można podpisać umowę na czas nieokreślony poprzez eshop. Tutaj zaczynają się schody. Podpisując umowę, dostaje 3 miesiące darmowych rozmów do Play oraz 3 miesiące nielimitowanych smsów do wszystkich sieci.
Tylko pytanie: czy w umowie na czas nieokreślony będą te 3msc gratisowe pakiety? Ja obstawiam, że nie.

#545789  autor: stook
 06 kwie 2012, 13:44
Pijo pisze:Tylko pytanie: czy w umowie na czas nieokreślony będą te 3msc gratisowe pakiety? Ja obstawiam, że nie.
No to jedna sprawa, druga to taka, że zdaje się w punkcie 6 regulaminu promocji masz opłatę aktywacyjną wysokości 49PLN niezależnie od wybranego abonamentu.

#545792  autor: Pijo
 06 kwie 2012, 13:54
stook pisze:że zdaje się w punkcie 6 regulaminu promocji masz opłatę aktywacyjną wysokości 49PLN niezależnie od wybranego abonamentu.
A jest już dostępny regulamin promocji na czas nieokreślony przez eshop?

Kierując się logiką opłata aktywacyjna nie powinna być pobierana przy migracji, bo o tym jest tutaj mowa.

#545801  autor: stook
 06 kwie 2012, 14:13
Pijo pisze: A jest już dostępny regulamin promocji na czas nieokreślony przez eshop?

Kierując się logiką opłata aktywacyjna nie powinna być pobierana przy migracji, bo o tym jest tutaj mowa.
Regulamin promocji na czas nieograniczony ma się pojawić najwcześniej w kolejnym tygodniu. Obecny regulamin oferty promocyjnej "Super All Inclusive MAX Tylko SIM dla Abonentów" (w tym dla Play Fresh - pkt.2) z umową na 12 miesięcy niestety ma zapis o opłacie aktywacyjnej 49PLN.

Wiadomo, że to nie ma nic wspólnego z aktywacją. Czysty wybieg marketingowo-kalkulacyjny. Sama oferta wygląda atrakcyjnie, bo została wyszczuplona :) nadmiar "tłuszczu" przenieśli w opłatę aktywacyjną. Czyli średnio +4PLN do ceny abonamentu miesięcznie przez 12 miesięcy.

#545810  autor: Freyr
 06 kwie 2012, 14:39
Zobaczymy oferta atrakcyjna tak czy inaczej. Porównując do zwykłęgo Fresha gdzie 1Gb kosztuje 25zł, a tutaj jest zaszyty w abonament.

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#545895  autor: blade827
 06 kwie 2012, 20:31
to ja podciagne sie pod temat czy w ramach tej oplaty (chce przeniesc swoj numer z Orange do Super przejscie Stan Darmowy 29 tylko SIM) dostaje jakis dodatkowy pakiet mb czy tez jest to sucha oplata z ktorej ja nie mam zadnych korzysci ?

#545912  autor: stook
 06 kwie 2012, 21:57
blade827 pisze:to ja podciagne sie pod temat czy w ramach tej oplaty (chce przeniesc swoj numer z Orange do Super przejscie Stan Darmowy 29 tylko SIM) dostaje jakis dodatkowy pakiet mb czy tez jest to sucha oplata z ktorej ja nie mam zadnych korzysci ?
W każdym regulaminie nowej promocji (Super) All In. MAX / Stan Darmowy. Widziałem następujący zapis "W ramach niniejszej Oferty Promocyjnej, opłata aktywacyjna, bez względu na wybrany Abonament wynosi 49 PLN.". Nie ma co prawda opisanego w regulaminie trybu pobierania tej opłaty, także nie wiem czy jest pobierana.
W cenniku Long Play II, który jest załącznikiem każdej wspomnianej promocji jest podpunkt:

"Abonament ponosi opłatę za przyłączenie Numeru MSISDN (numeru telefonu) do Sieci Telekomunikacyjnej P4 (opłata aktywacyjna), która jest uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w wysokości:..."

Myślę, że kontakt z jakimś przedstawicielem PLAY może być rozstrzygający.

#545946  autor: Damian67
 07 kwie 2012, 07:16
blade827 pisze:to ja podciagne sie pod temat czy w ramach tej oplaty (chce przeniesc swoj numer z Orange do Super przejscie Stan Darmowy 29 tylko SIM) dostaje jakis dodatkowy pakiet mb czy tez jest to sucha oplata z ktorej ja nie mam zadnych korzysci ?
pakietu MB w tej taryfie nie ma. normalny pakiet kwotowy do wykorzystania.

co do opłaty aktywacyjnej to pewnie jest bo zawsze przy zawieraniu pierwszej umowy w playu (i nie tylko) taka opłata była doliczana do pierwszego rachunku. inna sprawa gdy ktoś przechodzi na tylko sim w ramach przedłużenia umowy.

#545953  autor: ppp1ppp
 07 kwie 2012, 09:08
zmigrowałem i opłata niestety jest

#546160  autor: thonka
 07 kwie 2012, 23:41
przy wszelkiej masci abonamentach na czas nieokreslony zazwyczaj oplata aktywacyjna jest wyzsza niz ta z umowa terminowa.

poczekaj na regulamin. bedziesz wiedziec co i jak.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#546173  autor: Mila89
 08 kwie 2012, 08:59
@Freyr ja ta oferte dostalem juz 31 marca... fakt faktem jeszcze jej nie dostalem ale od 31 marca jest dostepna za 29zl 210 min do wszystkich + 50 min do wszystkich/6 miesiecy +1GB neta w umowie na czas nieokreslony... zamawialem przez bok.. co do oplaty aktywacyjnej nikt mnie o niej nie poinformowal wiec zobaczymy :)
w pt mam miec kuriera(mialem go miec w zeszla srode-witamy w play :? )

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#546895  autor: stook
 11 kwie 2012, 11:14
Pojawił się dzisiaj w Play dla firm odpowiednik oferty i wygląda jeszcze bardziej atrakcyjnie:
All Inclusive MAX dla Firm Tylko SIM :

w opcji Firma 25 za 24,5PLN netto dają :
- 250min (wymiennie na 500 sms) do wszystkich,
- stan darmowy (nieograniczone do play i stacjonarne),
- 1GB pakiet internet.

w abo Firma 55 za 34,5PLN dają o 400min więcej do wszystkich.

#546917  autor: bora1410
 11 kwie 2012, 13:42
stook pisze:Pojawił się dzisiaj w Play dla firm odpowiednik oferty i wygląda jeszcze bardziej atrakcyjnie:
All Inclusive MAX dla Firm Tylko SIM :

w opcji Firma 25 za 24,5PLN netto dają :
- 250min (wymiennie na 500 sms) do wszystkich,
- stan darmowy (nieograniczone do play i stacjonarne),
- 1GB pakiet internet.

w abo Firma 55 za 34,5PLN dają o 400min więcej do wszystkich.
Odnośnie tej oferty. Mam pytanie, może ktoś podpowie:

1. czy jest aktywacyjna oplata, jesli przechodze z fresha (zarejestrowany na firmę)
2. czy po wykorszytaniu 1GB dalej jest lejek?
3. czy dokupujac oferte jest jeszcze jakas znizka?
4. czy w czasie trwania umowy moge zmienic na wyższy abonament?
5. mam już jeden numer w Play dla firm, czy jak przeniosę następny jest dodatkowa zniżka. Kiedyś było bodajże 10%?
6. co się dzieje z pakietem danych i minutami które zostały mi na karcie?
7. czy jest w ogóle możliwe przejście z karty na abo dla firm online? jeśli nie to jakie dokumenty są potrzebne. jeden numer mam aktualnie w play dla firm. regularnie jest płacone.

#546921  autor: stook
 11 kwie 2012, 13:54
bora1410 pisze: Odnośnie tej oferty. Mam pytanie, może ktoś podpowie:

1. czy jest aktywacyjna oplata, jesli przechodze z fresha (zarejestrowany na firmę)
2. czy po wykorszytaniu 1GB dalej jest lejek?
3. czy dokupujac oferte jest jeszcze jakas znizka?
4. czy w czasie trwania umowy moge zmienic na wyższy abonament?
5. mam już jeden numer w Play dla firm, czy jak przeniosę następny jest dodatkowa zniżka. Kiedyś było bodajże 10%?
6. co się dzieje z pakietem danych i minutami które zostały mi na karcie?
7. czy jest w ogóle możliwe przejście z karty na abo dla firm online? jeśli nie to jakie dokumenty są potrzebne. jeden numer mam aktualnie w play dla firm. regularnie jest płacone.
1. Tak
2. Tak
3. Sama oferta jest promocyjna już z upustem 50% w cenie
4. Tak, ale tracąc przyznany rabat
5. Zapytaj konsultanta biznesowego w swoim regionie najlepiej.
6. Złotówki przechodzą, minuty możliwe, że na konto promocyjne również, nie wiem co z pakietem danych
7. W sklepie internetowym taka możliwość jest nieudostępniona, najlepiej skontaktuj się z Doradcą Biznesowym - ja w Łodzi u takiego byłem to od ręki wiele rzeczy był w stanie w systemie zrobić w tym migracje.

#546950  autor: play4you1
 11 kwie 2012, 16:41
Ad. 6. Złotówki, które były na koncie przechodzą na konto promocyjne po migracji. Konta promocyjne lub pakiet danych, które były na freshu nie przejdą.
Ad. 7 W Punkcie Sprzedaży Play, u DB. Do podpisania umowy na firmę potrzeba: Dowód Osobisty, NIP, Regon , Wpis do ewidencji działalności gospodarczej, w przypadku spółek KRS.
Pozdrawiam

#547050  autor: Ruben
 12 kwie 2012, 10:22
play4you1, to co prawda temat AI MAX ale jak jest z nowymi taryfami Stan Darmowy dla Firm. Interesuje mnie, czy w abonamencie na 12m-cy za 17,50pln netto jest wliczony SD do Play i na stacjonarne. Pytam ponieważ w innych opcjach pojawia się informacja, że SD na zawsze za 0zł a w tym abonamencie jest tylko zapis SD na zawsze.
Od konsultanta otrzymałem informację, że trzeba dopłacić 5zł netto ale na stronie nie ma o tym najmniejszej wzmianki.
Czy wykorzystanie pakietu złotówek w taryfach biznes i firma różni się czymś tzn. na co można wykorzystać, bo pamiętam, że były jakieś różnice.

#547053  autor: stook
 12 kwie 2012, 10:36
Ruben pisze:play4you1, to co prawda temat AI MAX ale jak jest z nowymi taryfami Stan Darmowy dla Firm. Interesuje mnie, czy w abonamencie na 12m-cy za 17,50pln netto jest wliczony SD do Play i na stacjonarne. Pytam ponieważ w innych opcjach pojawia się informacja, że SD na zawsze za 0zł a w tym abonamencie jest tylko zapis SD na zawsze.
Od konsultanta otrzymałem informację, że trzeba dopłacić 5zł netto ale na stronie nie ma o tym najmniejszej wzmianki.
Czy wykorzystanie pakietu złotówek w taryfach biznes i firma różni się czymś tzn. na co można wykorzystać, bo pamiętam, że były jakieś różnice.
Masz na myśli Rozmowy w firmie Tylko SIM ? Bo oferty Stan Darmowy w firmowej ofercie, nie ma.
W opcji 17,5PLN netto (z 12 miesięczną umową) usługa stan darmowy za 5PLN netto jest już w cenie - jest obligatoryjny. Wszystko masz w regulaminie i cenniku napisane, także na wszelkie pytania znajdziesz tam odpowiedzi.

#547055  autor: Ruben
 12 kwie 2012, 10:42
Masz na myśli Rozmowy w firmie Tylko SIM ? Bo oferty Stan Darmowy w firmowej ofercie, nie ma.
W opcji 17,5PLN netto (z 12 miesięczną umową) usługa stan darmowy za 5PLN netto jest już w cenie - jest obligatoryjny. Wszystko masz w regulaminie i cenniku napisane, także na wszelkie pytania znajdziesz tam odpowiedzi.
tak, to ten abonament. Użyłem skrótu myślowego jako analogie do abonamentów dla indywidualnych. O istnieniu regulaminów, to ja wiem ;) Jeżeli jednak dedykowani konsultanci mają wątpliwości, to wolę jednak potwierdzenie z kilku źródeł. Tym bardziej, że na stronie zapis przy taryfie za 17,50zł jest nieco inny niż przy pozostałych.
=== edit
Warunkiem skorzystania z niniejszej Oferty Promocyjnej w przypadku wyboru Abonamentu Firma 25 jest zakup w każdym Okresie Rozliczeniowym, usługi „Stan Darmowy w Firmie” opisanej w pkt 4 niniejszego regulaminu po cenie 5 PLN (6,15 PLN z VAT).
czyli za SD pobierana jest opłata co miesiąc. Zdecydowanie lepiej opłaca sie w takim razie brać abonament za 55zł netto
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2012, 11:08 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.

#547056  autor: blade827
 12 kwie 2012, 10:43
Prosze o pomoc w pewnym nurtujacym mnie temacie. Wczoraj otrzymalem umowe Play wraz karta sim jednak niestety jestem uziemiony jeszcze do czerwca gdyz wtedy konczy mi sie moja umowa z Orange (przenioslem numer z abo do abo). Mam niestety w swoim iP 4 diabelna karte microsim wiec sil rzeczy bede musial ja wymienic rowniez na micro simke z Play (tak wiem mozna przyciac ale po co jak i tak mnei to nic nie kosztuje). Wiem ze na tej karcie ktora w tej chwili mam z Play jest numer tymczasowy ktory w czerwcu zamieni sie na moj ktory przenioslem z Orange wiec moje pytanie czy moge juz w tej chwili wymienic ta karte na microsim w salonie Play czy tez musze czekac az uaktywni sie na niej moj numer z Orange, czy nie bedzie sie to wiazalo z jakimis problemami czysto technicznymi ? Z gory piekne dzieki za odpowiedz