• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która sieć ma najlepszą ofertę No-limit?

Plus
15
29%
T-Mobile
16
31%
Orange
12
23%
Wszystkie oferty są identyczne.
9
17%
 #545255  autor: toomi
 04 kwie 2012, 14:25
T-Mobile, Plus, Orange i Play przedstawiło już swoje oferty w abonamentach no-limit. Różnią się one tylko szczegółami, ale niektóre z nich mogą być istotne.

Mój przykład. Interesuje mnie oferta dla firm bez telefonu.

Play
75zł netto, umowa na rok
Formula 4.0 MAX dla Firm - tylko SIM12(75):
- darmowe połączenia, smsy i mmsy
- pakiet danych 2GB

Plus
75zł netto, umowa na rok
- darmowe połączenia, smsy i mmsy
- pakiet danych 2,5GB

Różnica w pakiecie danych 0,5GB jest według mnie znaczna. Nawet gdyby warunki były identyczne to zdecydowałbym się na Plusa, bo jestem zadowolony z jakości usług tej sieci. Większy pakiet danych ostatecznie mnie przekonuje. Według mnie to lepsza oferta niż Play i identyczna Orange.

Wygląda na to, że sympatia do konkretnej sieci nie musi być jedynym kryterium wyboru w na pierwszy rzut oka identycznych taryfach no-limit. W moje potrzeby opisane wyżej lepiej trafia Plus.

#545271  autor: ubuntulnx
 04 kwie 2012, 16:01
Bez sensu włączać do tego porównania Orange, bo jako jedyne nie wprowadziło "no-limits" dla B2C. Więc albo zawęź dla B2B, albo dajmy sobie spokój z porównywaniem niewspółmiernych taryf.

Obrazek

#546346  autor: BigDill
 09 kwie 2012, 00:42
spokojnie nie udostępniło,ale udostępni jakies zmiany ;)

BigDilll

#546351  autor: drcox
 09 kwie 2012, 00:48
BigDill pisze:spokojnie nie udostępniło,ale udostępni jakies zmiany
Wszyscy będą z pewnością na nich czekać, bo to ludzie są dla nich, a nie oni są dla ludzi. Jak ktoś ma parcie na taką taryfę teraz to weźmie ją/zmigruje teraz a nie będzie czekał aż szanowny Orange wprowadzi dokładnie taką samą kopie pozostałych ofert. A na to nie trzeba dwóch miesięcy...

#546371  autor: BigDill
 09 kwie 2012, 08:40
drcox pisze:
BigDill pisze:spokojnie nie udostępniło,ale udostępni jakies zmiany
Wszyscy będą z pewnością na nich czekać, bo to ludzie są dla nich, a nie oni są dla ludzi. Jak ktoś ma parcie na taką taryfę teraz to weźmie ją/zmigruje teraz a nie będzie czekał aż szanowny Orange wprowadzi dokładnie taką samą kopie pozostałych ofert. A na to nie trzeba dwóch miesięcy...
przesadzasz oferta orange to nie będzie kopia mogę Ci to obiecać poza tym wprowadzenie takiej oferty nie jest takie proste . t-mobile miało jakieś informacje dlatego tak szybko wprowadzilo.
Poza tym nie dwa miesiace tylko krocej. ja co by sie nie dzialo i tak bede wierny jednej sieci komorkowej. wole orange niz ten caly play,ktory nie wiadomo dlaczego zastrzega sobie,ze w kazdej chwili moze zmienic warunki umowy. Lepiej poczekac dluzej na jakas innowacyjna oferte niz pozniej narzekac,ze orange wprowadzilo jakas beznadziejna oferte nolimit. Po prostu orange chcialo poznac oferty innych operatorow i wprowadzic swoja oferte ciekawsza.

BigDilll

#546415  autor: spoli2003
 09 kwie 2012, 11:59
Proszę o linka do oferty no-limit w Orange. Stronę przeglądam i jakoś nie mogę tego odnaleźć.

#546417  autor: drcox
 09 kwie 2012, 12:00
BigDill pisze:wole orange niz ten caly play,ktory nie wiadomo dlaczego zastrzega sobie,ze w kazdej chwili moze zmienic warunki umowy
A ty co, z choinki się urwałeś? Czy jesteś naganiaczem z Orange i takie syfy klientom wciskasz byleby prowizję dostać? Pokaż mi taki zapis albo stuknij sie w głowę.

#546424  autor: WeBeR
 09 kwie 2012, 12:11
drcox, BigDill to konsultant Orange więc musi takie rzeczy gadać by mieć pracę. Play ma jedynie zapis, że "może skończyć promocyjne abonamenty bez podawania przyczyn z zastrzeżeniem, że nie zmieni to praw już nabytych przez abonenta", więc mocno przekształcone słowa regulaminu play

#546504  autor: khagari
 09 kwie 2012, 18:54
to zależy czy dla przenoszących czy dla przedłużających.
oferta biznes dla przedłużających w play jest beznadziejna, muszę poczekać do końca umowy przejść na kartę do jakiejś sieci na kilka dni i spowrotem przenieść do play dla firm, przy okazji obejdę zapis, ze nie można zmniejszyć abonamentu:)

#546625  autor: BigDill
 10 kwie 2012, 10:00
spoli2003 pisze:Proszę o linka do oferty no-limit w Orange. Stronę przeglądam i jakoś nie mogę tego odnaleźć.
http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk ... ije_orange
proszę bardzo napisane ;) nie napisałem,że już oferta jest tylko będzie dopiero i liczę,że przynajmniej raz Orange popisze się i da ciekawszą ofertę od innych.
drcox pisze:
BigDill pisze:wole orange niz ten caly play,ktory nie wiadomo dlaczego zastrzega sobie,ze w kazdej chwili moze zmienic warunki umowy
A ty co, z choinki się urwałeś? Czy jesteś naganiaczem z Orange i takie syfy klientom wciskasz byleby prowizję dostać? Pokaż mi taki zapis albo stuknij sie w głowę.
ja żadnych syfów nie wciskam to po 1. po 2 prowizji z tego nie mam żadnej by tutaj udzielać takie komentarze po 3.nie warto się kłócić z Tobą .
WeBeR pisze:drcox, BigDill to konsultant Orange więc musi takie rzeczy gadać by mieć pracę. Play ma jedynie zapis, że "może skończyć promocyjne abonamenty bez podawania przyczyn z zastrzeżeniem, że nie zmieni to praw już nabytych przez abonenta", więc mocno przekształcone słowa regulaminu play
ja takich rzeczy nie muszę gadać zresztą co dla kogo jest lepsze;) dla jednego play,dla drugiego orange,dla trzeciego plus i amen na tym pozostańmy ;)
ja tam będę czekał na ofertę orange co pokażą:)

BigDilll

#546636  autor: tolor
 10 kwie 2012, 10:24
Oferta Orange to obecnie gdybanie, natomiast z wypowiedzi przedstawicieli Orange odnoszę wrażenie, że oferta nie pójdzie w stronę darmowych rozmów ze wszystkimi, a raczej skupi się na łączeniu usług dawnej TPSA i Orange oraz wprowadzi inne stawki i zasady naliczania opłat (obecnie obowiązujące są strasznie skomplikowane i mało przejrzyste). Prawdopodobnie jutro wiele się wyjaśni, jednak jeżeli mam rację to orange może liczyć się z masowym odpływem klientów, ze mną na czele :)

Pozdrawiam i życzę miłego, słonecznego dnia

#546651  autor: WeBeR
 10 kwie 2012, 11:51
BigDill pisze: ja takich rzeczy nie muszę gadać zresztą co dla kogo jest lepsze;) dla jednego play,dla drugiego orange,dla trzeciego plus i amen na tym pozostańmy ;)
ja tam będę czekał na ofertę orange co pokażą:)
Każdy ma indywidualne potrzeby wykorzystywania telefonu, a każda sieć jest przystosowana na konkretnego klienta czyli każdy w każdej sieci coś znajdzie na + :)

Oby Orange faktycznie pokazał coś ciekawego choć nie wydaje mi się, że pobije aż tak konkurencję tak jak zapowiada

#546662  autor: BigDill
 10 kwie 2012, 12:53
szczerze ja też w to nie wierzę chodź chciałbym ..
Orange obiecało,ale znając życie na obiecaniu się skończy.

BigDilll

#546999  autor: Zakrza
 11 kwie 2012, 20:42
Ten test na inteligencję trzeba było na prima aprilis założyć. Widzę, że 5 osób, albo się pomyliło, albo nie ma mózgu.

#547027  autor: tolor
 12 kwie 2012, 00:48
Czuje się jak jasnowidz, chociaż przyznaję, ze tak małych, kosmetycznych zmian nawet ja się nie spodziewałem. Jednocześnie orange zapowiedziało pozostawienie zwierzątek w ofercie indywidualnej, ciekawe ile ludzi zdąży odejść z orange zanim zdecydują się na zmiany.

#547092  autor: KR2615
 12 kwie 2012, 13:50
Zakrza pisze:Ten test na inteligencję trzeba było na prima aprilis założyć. Widzę, że 5 osób, albo się pomyliło, albo nie ma mózgu.
Trzeba było jeszcze dorzucić opcję "Aero2" do ankiety. Wtedy wyszedły z tego idealny żart ;)

#547533  autor: BigDill
 13 kwie 2012, 23:21
uwierz mi tolor,że bardzo dużo opieszałosc Orange klientów nie dodaje,a co do przedstawicieli to oni mogą tylko gdybać,bo nikt nie wie co będzie;/

BigDilll

#548225  autor: papys
 16 kwie 2012, 23:21
ubuntulnx pisze:Bez sensu włączać do tego porównania Orange, bo jako jedyne nie wprowadziło "no-limits" dla B2C. Więc albo zawęź dla B2B, albo dajmy sobie spokój z porównywaniem niewspółmiernych taryf.
Wprowadzilo i fajna tabelka jest dosprawdzenia co lepsze
http://ilekosztuje.pl/taryfy-bez-limitu/

L.T

#548373  autor: BigDill
 17 kwie 2012, 16:32
rzeczywiscie dzięki za tabelke przyda się :D

BigDilll

#548585  autor: wmmpw
 18 kwie 2012, 12:45
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

wrzuć może tą tabelkę do pierwszego posta, co by ludzie mogli sobie ogarnąć temat