• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #538387  autor: PWK
 02 mar 2012, 13:17
Witam

Mój ojciec przeniósł numer do Play, wziął abo Super MNP Stan Darmowy 29. Numer został przeniesiony wczoraj, 1 marca. Dzisiaj "odwiedziłem" jego konto na Play24 i mam kilka pytań do bardziej zorientowanych.

1. Według regulaminu promocji ojciec dostał rabat na abo w wysokości 50% przez pierwsze trzy miesiące. Jak to jest liczone? Czy są to pełne trzy miesiące, czy pierwszy niepełny (w jego przypadku od 1 do 9 marca) + kolejne dwa pełne?

2. Podobnie jest ze stanem darmowym, który jest gratis na 3 miesiące. Pytanie jak wyżej, jak to jest dokładnie rozliczane, kiedy ewentualnie trzeba go wyłączyć, gdyby nie chciał z niego korzystać po okresie promocyjnym?

3. Włączane były także opcje dodatkowe, jak "Zbieraj minuty" czy "Muzyka na czekanie", płatne standardowo po 2 PLN, ale z tego co wiem, to też przez jakiś czas również "gratisowe". Rozumiem, że jak je dzisiaj wyłączyłem to żadne opłaty nie będą naliczone?

Na razie to tyle, jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 mar 2012, 21:26 przez PWK, łącznie zmieniany 1 raz.
 #538398  autor: emitar
 02 mar 2012, 13:57
PWK pisze:Witam

Mój ojciec przeniósł numer do Play, wziął abo Super MNP Stan Darmowy 29. Numer został przeniesiony wczoraj, 1 marca. Dzisiaj "odwiedziłem" jego konto na Play24 i mam kilka pytań do bardziej zorientowanych.

1. Według regulaminu promocji ojciec dostał rabat na abo w wysokości 50% przez pierwsze trzy miesiące. Jak to jest liczone? Czy są to pełne trzy miesiące, czy pierwszy niepełny (w jego przypadku od 1 do 9 marca) + kolejne dwa pełne?

2. Podobnie jest ze stanem darmowym, który jest gratis na 3 miesiące. Pytanie jak wyżej, jak to jest dokładnie rozliczane, kiedy ewentualnie trzeba go wyłączyć, gdyby nie chciał z niego korzystać po okresie promocyjnym?
Nie pełny + okres na jaki jest promocja w obu przypadkach: nie pełny do 9 marca + 3 miesiące
PWK pisze: 3. Włączane były także opcje dodatkowe, jak "Zbieraj minuty" czy "Muzyka na czekanie", płatne standardowo po 2 PLN, ale z tego co wiem, to też przez jakiś czas również "gratisowe". Rozumiem, że jak je dzisiaj wyłączyłem to żadne opłaty nie będą naliczone?

Na razie to tyle, jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę.

Pozdrawiam
Tak po wyłączeniu w kolejnym miesiącu nie będzie pobierana za nie opłata. Możesz to sprawdzić na play24 w zakładce usługi (jak dobrze pamiętam).

#538432  autor: KC-KARLOS
 02 mar 2012, 17:19
PWK,
1. Pierwszy niepełny okres rozliczeniowy + 3 kolejne okresy rozliczeniowe
2. Dokładnie tak samo. Wyłączasz usługę na kilka dni przed zakończeniem trzeciego, pełnego okresu rozliczeniowego.
3. Jeżeli po aktywacji numeru wyłączysz te usługi, opłaty za nie nie zostaną naliczone, gdyż nie minął ich okres darmowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟