• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #537784  autor: strashak
 28 lut 2012, 12:41
Jestem w Plusie na abonament (średnie rachunki to coś w granicach 65pln). Za nieco ponad 3 miesiące kończy mi się umowa. Nic mnie w plusie nie trzyma, więc jeśli nie zaproponują mi oferty przynajmniej podobnej jak w np. t-mobile za podobne pieniądze to uciekam. Teraz nasuwają mi się pytania:
1- co się stanie z moim numerem jeśli 30 dni przed końcem umowy napiszę rezygnację z ich usług? Czy ten nr będę mógł jakoś zachować?
2- podobna sytuacja jak powyżej tylko... idę do innego operatora i mówię, że chcę do nich przenieść nr. W plusie wypowiadam umowę i...plus dzwoni do mnie z ofertą, która mnie satysfakcjonuję. Czy w tej sytuacji mogę bez żadnych zobowiązań zerwać przenoszenie nr do innego opa i pozostać przy poprzednim czyt. Plusie.
3- jaki telefon na obecną chwilę w abo za max 75pln wziąć, żeby go bez problemu i z relatywnie największym zyskiem sprzedać? Każdy operator wchodzi w grę z wyjątkiem Orange.
Jeśli chodzi o sam abonament: liczę na jakieś min. 250 min wymiennych na smsy i pakiet na internet nie musi być dużo bo 90% jestem w zasięgu Wifi.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

#537796  autor: Ruben
 28 lut 2012, 13:29
strashak,
Ad.1 po zakończeniu okresu zastrzeżonego czyli umowy, ta umowa przechodzi na czas nieokreślony ale pewnie na innych warunkach niż te, które masz obecnie. Przy złożeniu wypowiedzeniu zaznaczasz żeby po wygaśnięciu umowy numer przenieśli do usługi przedpłaconej np. Simplus i numer oczywiście będziesz mógł zachować.
Ad.2
Tak
Ad.3
w wyborze telefonu nie pomogę. Masz 3m-ce do końca umowy w Plusie, to dość dużo i oferty mogą się zmienić i zapewne się zmienią do tego czasu.

#537797  autor: igo8
 28 lut 2012, 13:48
Również mam pytanie.
Jestem w podobnej sytuacji ale do zakończenia umowy został mi krótszy okres.
Jeżeli chciałbym przenieść numer np. do Play to aby rozpoczęła się procedura przenoszenia to najpierw muszę podpisać z nową siecią umowę (np. na 2 lata) (tak zrozumiełem)
W przypadku gdy w okresie wypowiedzenia jednak zdecyduję się nie zmieniać sieci i przedłużyć umowę z Plusem co wtedy z tą umową z Play. Będą kary?
Chyba, że można najpierw udzielić nowej sieci pełnomoocnictwa do przeniesienia numeru, a w czasie kiedy będzie biegł okres wypowiedzenia podpisać właściwą umowę na abonament z nową siecią.
Jak to jest w rzeczywistości. Proszę o pomoc.

#537806  autor: banderas
 28 lut 2012, 14:48
igo8 pisze:Również mam pytanie.
Jestem w podobnej sytuacji ale do zakończenia umowy został mi krótszy okres.
Jeżeli chciałbym przenieść numer np. do Play to aby rozpoczęła się procedura przenoszenia to najpierw muszę podpisać z nową siecią umowę (np. na 2 lata) (tak zrozumiełem)
W przypadku gdy w okresie wypowiedzenia jednak zdecyduję się nie zmieniać sieci i przedłużyć umowę z Plusem co wtedy z tą umową z Play. Będą kary?
Chyba, że można najpierw udzielić nowej sieci pełnomoocnictwa do przeniesienia numeru, a w czasie kiedy będzie biegł okres wypowiedzenia podpisać właściwą umowę na abonament z nową siecią.
Jak to jest w rzeczywistości. Proszę o pomoc.
Podpisując wniosek o przeniesienie i nową umowe w salonie, a potem zrezygnujesz z przeniesienia numeru z plusa po podpisaniu w play bedziesz miał 2 abonamenty tez w plusie i ten w play, wtedy ci pozostaje zerwanie umowy i płacenie kary lub abonamentu przez 2 lata,

jak masz wątpliwości to zrób przez sklep playa internetowy , wtedy zawsze masz 10 dni na odsylanie paczki w ciagu 10 dni od odebrania,
lub 3 opcja chyba jeszcze jest
na 2 wizyty w salonie
1. skladasz wniosek , czekasz na udzielenie zgody od poprzedniego operatora(plusa)
2. idziesz po raz 2 do salonu i podpisujesz bądź nie umowe z playem

banderassso

#537854  autor: Espi
 28 lut 2012, 19:21
Jeżeli chodzi o aspekt proporcji ceny tlefonu u operatora do ceny telefonu na wolnym rynku to polecałbym SE Arc s, w większośći ofert cena telefonu u operatorów jest na tyle korzystna iż pozowala na późniejszą sprzedaż telefonu z dużym zyskiem.

dla przykłądu w ofercie Plusa tel w cenie 99zł, w samym abo otrzymujesz 300min wymiennych na 300smsów do wszystkich, dodatkowo możliwośc bezpłatnie zwiększenia liczny minut o 100 lub wybór 5ciu numerów z Plusa lub stacjonarnych na darmowe rozmowy bez limitu, dotego w podstawie pakiet internetowy non stop 2gB + pare dodatkowych pakietów pobocznych, to tak z grubsza jeżeli chodzi o pierwszą oferte z brzegu, natomiast polecałbym Ci wizyte na stronach operatorów co do porównania ofert która byłaby dla Ciebie najorzystniejsza