• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #536944  autor: pavlo2325
 24 lut 2012, 17:21
Witam, mam problem w wyborem abonamentu w play. Znalazłem 2ciekawe oferty dla mnie, mianowicie:
1. MNP Stan Darmowy za 29zł: 29 zł miesięczny abonament
69,60 zł Pakiet Złotówek do wykorzystania
240 minuty do wszystkich sieci LUB
386 SMSy/MMSy ; 29 gr/minuta ; 18 gr SMS/MMS 12 gr transfer danych (100 kB)
Do tego chciałbym dokupić dodatkowo opcjonalnie pakiet 200 MB danych bez limitu płatny 7 zł/m-c.

2. taryfa All Inclusive 39 bez telefonu
29 zł miesięczny abonament
250 MB pakiet danych
150 minuty do wszystkich sieci LUB
325 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
Poza abonamentem
39 gr/minuta ; 18 gr SMS/MMS .

I teraz mam pytanie czy w tej teryfie 1 z pakietem zl do wykorzystania gdy będe korzystał z internetu w telefonie to najpierw korztstam z tego pakietu 200Mb za 7zl, a dopiero potem po wykorzystaniu schodzi mi 0,12gr za 100kb? I czy z tego pakietu mozna zrezygnowac w kazdej chwili?
Czy lepiej wybrac druga opcje gdzie juz jest dane 250MB w cenie abonamentu?

Nie korzystalem nigdy z netu w telefonie wiec nie wiem ile kb schodzi na zaladowanie stronki www.Raczej nie planuje siedziec na necie w telefonie, tylko korzystac tak sporadycznie.

Prosze o pomoc, niesttey nie ma u mnie nigdzie salonu Play i nie mam jak sie dowiedziec.
Dzieki I Pozdrawiam
Linki do ofert:
http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html
http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html

#536982  autor: KR2615
 24 lut 2012, 18:57
To który abonament wybierzesz zależy od Ciebie a dokładnie od tego, czy i ile planujesz oprócz tego gadać. MB lecą najpierw z pakietu, potem są płatne. Przynajmniej w pierwszym abonamencie. W drugim abonamencie po przekroczeniu tych 250Mb nic nie płacisz ale prędkość spada do marnych 32kbit. Praktycznie wygląda to tak, że musisz dokupic pakiet kolejnych MB żeby po ludzku móc dalej korzystać z neta.

Co do wielkości stron to zalezy jakie chcesz oglądać: zwykłe czy mobilne. Jeśli nie beðziesz wykorzystywał telefonu jako modemu ani hotspota to 250MB to ogrom. Mobilna stronka liczmy że ma średnio 25KB to masz na prawie 10 000 podstron! Zwykłe strony zajmuja już nieco więcej. Osobiście nie sprawdzałem ile bo mam 1GB w abo i się nie martwię. Wiem, że można kombinowac i np. wyłączyć ładowanie obrazów. Wtedy transferu schodzi znacznie mniej ale po niektórych stronach nie idzie się w cale poruszać.

#537000  autor: pakierhakierxd
 24 lut 2012, 20:36
W nowym stanie darmowym po wykupieniu pakietu jest lejek i nawet po wykorzystaniu nie płacisz ale jeśli go się wyłączy to będzie koszt netu 0,12/100kb.

[ Dodano: 2012-02-24, 20:41 ]
Ja bym brał all inclusive 39 z powodu 50 mb większego pakietu :) jak masz jakiś telefon nie z androidem,wmp7 lub iosem to raczej będzie ciężko te 200/250 wykorzystać mi wystarczało 100 mb jak youtuba nie przeglądałem za to jak teraz mam androida i pakiet 250 mb to mi on nie starcza i przy przedłużaniu umowy lub zmianie operatora postanowiłem że mniej niż 500 nie chcę mieć to minimum dla mnie :-) lejek już mnie wkurza :P

Pozdrawiam :)