• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #534785  autor: Xy
 13 lut 2012, 23:17
Witam,
Po weekendzie kończy mi się promocyjny, półroczny okres rozmów za free bez limitu do T-Mobile. Była to bardzo fajna usługa dzięki której "wygadywałem" miesięcznie po 40 godzin i więcej :-) Teraz pozostanie mi jedynie 400 minut, które mam co miesiąc w abonamencie. Jak dla mnie to zdecydowanie za mało więc chciałbym się dowiedzieć jak w T-Mobile można obniżyć koszty? Kiedyś była Sieć Rodzinna w której każdy z jej członków miał do dyspozycji 2000 minut. Płaciła jedna osoba (całe 5 złotych miesięcznie). Czy dalej jest coś takiego? Byłem niedawno na stronie i widziałem Rodzinną ale za ponad 15 zeta/m-c jako grupa dwuosobowa (ja + drugi numer). Moim zdaniem trochę drogo...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#534793  autor: thonka
 13 lut 2012, 23:59
niestety 5zl za rodzinna to tez byla promocja.
standardowa jej cena to wlasnie 15zl za pierwsze 2 osoby i potem 10zl za kazda nastepna.

wszystkie abonamenty z grupy "rodzina" maja jednak kilka uslug wymienionych w cenniku.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf

sensowna wydaje sie byc godzinka za grosze 6m. za troche ponad 8zl masz mozliwosc dlugiego gadania - od 3 do 60 minuty nie sa naliczane oplaty za rozmowy w ramach sieci.
pierwsze 2 minuty i od 61 minuty w gore leci standardowo wg. abonamentu. nic nie stoi jednak na przeszkodzie by rozlaczyc sie i zadzwonic ponownie.

jest jeszcze opcja 1000 minut do 3 osob w sieci za 16zl z groszami (tez opcja 6m).

nastepna w kolejnosci jest sieci rodzinna. tu niestety juz nie ma jednak zadnych rabatow za zobowiazanie. musisz tez pamietac, ze siec rodzinna nie dziala z numerami biznesowymi.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #534794  autor: st.konsultant
 14 lut 2012, 00:04
Xy pisze:Witam,
Po weekendzie kończy mi się promocyjny, półroczny okres rozmów za free bez limitu do T-Mobile. Była to bardzo fajna usługa dzięki której "wygadywałem" miesięcznie po 40 godzin i więcej :-) Teraz pozostanie mi jedynie 400 minut, które mam co miesiąc w abonamencie. Jak dla mnie to zdecydowanie za mało więc chciałbym się dowiedzieć jak w T-Mobile można obniżyć koszty? Kiedyś była Sieć Rodzinna w której każdy z jej członków miał do dyspozycji 2000 minut. Płaciła jedna osoba (całe 5 złotych miesięcznie). Czy dalej jest coś takiego? Byłem niedawno na stronie i widziałem Rodzinną ale za ponad 15 zeta/m-c jako grupa dwuosobowa (ja + drugi numer). Moim zdaniem trochę drogo...

Sieć rodzinna w cenie 5 zł lub za darmo jest tylko przy aneksie do umowy lub nowej umowie. U Ciebie obecnie będzie za 15 zł z jednym numerem, 25 zł z dwoma itd...Nic tańszego i tak w abonamencie nie znajdziesz...

#534797  autor: Xy
 14 lut 2012, 00:07
Interesuje mnie przede wszystkim połączenie z jednym numerem w T-Mobile. To numer w TakTaku. Godzinka za grosze: "Operator nie pobiera opłaty za część połączenia po przekroczeniu drugiej minuty rozmowy". Czyli jak mam to rozumieć? Że rozmowa długości od 3 do 60 minut jest za free czy jak? Jakoś nie kumam ;-) Koszt 10 złotych z groszami. Nie wiem czy nie lepsza byłaby Rodzinna. 15 złotych za 2000 minut czyli ponad 33 godziny. Prawie by mi wystarczyło gdyby doliczyć minuty z normalnego abonamentu (ponad 6 godzin).

[ Dodano: 14 Luty 12, 00:12 ]
st.konsultant pisze:Sieć rodzinna w cenie 5 zł lub za darmo jest tylko przy aneksie do umowy lub nowej umowie. U Ciebie obecnie będzie za 15 zł z jednym numerem, 25 zł z dwoma itd...Nic tańszego i tak w abonamencie nie znajdziesz...
W Salonie też nic nie zwojuję? Czyli chyba trzeba będzie sypać co miesiąc 15 złotych. Albo uruchomić Simplusa (dziewczyna ma 29 gr za rozmowę na linii Plus - Plus). Zawsze to taniej ;-) Najlepiej jednak było jak miałem do niej w T-Mobile za darmo bez limitu ;-)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 00:14 przez Xy, łącznie zmieniany 1 raz.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#534799  autor: thonka
 14 lut 2012, 00:13
Xy, dokladnie tak jak napisales. placisz tylko za dwie pierwsze minuty (lub sciagane sa one Tobie z oglnej puli z abonamentu) i potem do 60 minuty wlacznie gadasz za darmo.
problem w tym, ze nie nadaje sie to na krotkie rozmowy, a nie zawsze sie tez gada po -nascie minut. przy zobowiazaniu sie do posiadania tego pakietu przez min. 6 miesiecy cena spada o 20%.

siec rodzinna jest o tyle dobra, ze dziala w dwie strony, a jezeli jest dodawana do TT to nawet z zerowym kontem mozna sie do Ciebie dodzwonic (musza chyba byc tylko aktywne wychodzace). tylko wazne jest, zeby druga osoba nie byla juz czlonkiem innej SR ;)
oczywiscie druga osoba tez dostaje 2000 minut ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#534800  autor: Xy
 14 lut 2012, 00:18
thonka pisze:Xy, dokladnie tak jak napisales. placisz tylko za dwie pierwsze minuty (lub sciagane sa one Tobie z oglnej puli z abonamentu) i potem do 60 minuty wlacznie gadasz za darmo.
Rozumuję to tak: Rozmawiam 60 minut, a z puli minut są mi zabrane jedynie dwie minuty, tak? Jeśli tak to jest to całkiem niezła oferta...

thonka pisze:problem w tym, ze nie nadaje sie to na krotkie rozmowy, a nie zawsze sie tez gada po -nascie minut.
Do Dziewczyny dzwonię na T-Mobile aby się nagadać. Rozmowa nie trwa krócej niż 30 minut ;-) Na krótkie rozmowy dzwonię na Plusa.

przy zobowiazaniu sie do posiadania tego pakietu przez min. 6 miesiecy cena spada o 20%.
Ciekawa opcja. Warta rozważenia.

thonka pisze:siec rodzinna jest o tyle dobra, ze dziala w dwie strony, a jezeli jest dodawana do TT to nawet z zerowym kontem mozna sie do Ciebie dodzwonic (musza chyba byc tylko aktywne wychodzace).
Ważne abym ja miał jak najtaniej w Sieci do jednego numeru. W drugą stronę czyli do mnie taniej jest dzwonić na Plusa ;-)

thonka pisze:tylko wazne jest, zeby druga osoba nie byla juz czlonkiem innej SR
Mhm, to już wiem czemu nie mogę utworzyć grupy :? Jak można opuścić istniejącą (nieaktywną) sieć rodzinną?

#534801  autor: thonka
 14 lut 2012, 00:24
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... dzinna.pdf

punkt 3.1

jezeli jest to jednak sieci nieaktywna to powinny z niego zostac wypisane wszystkie numery.
warto sprobowac przez *100#

w przypadku TT po wystapieniu z grupy ponowne przystapienie do innej grupy bedzie mozliwe dopiero w nowym miesiacu.

oczywiscie osoba, ktora chce aktywowac SR i byc "sponsorem" jak to okresla regulamin, rowniez nie moze byc czlonkiem innej SR.

po prostu kazda SR nie moze na zadnym numerze sie zazebiac z inna.

#534802  autor: Xy
 14 lut 2012, 00:31
Jutro się tym zajmę dokładniej. Powychodzę z Sieci Rodzinnych i stworzę to wszystko od nowa. Z resztą zobaczę co i jak. Mam jeszcze tydzień na decyzję ;-)

#534803  autor: thonka
 14 lut 2012, 00:34
jest to nawet oplacalne, gdy sie duzo gada i nie jest sie ograniczonym dlugoscia rozmowy jak w godzinkach za grosze.

zarowno Ty jak i druga osoba dostajecie po 2000 minut kazdy do siebie nawzajem czyli lacznie 4000 minut za te 15zl. dodatkowo TT nie musi miec nawet srodkow na koncie co przy rocznej waznosci konta jest dosc wygodne.