• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #533826  autor: przemodd
 09 lut 2012, 21:38
Witam.
Rozmawiałem z konsultantem z Play i dowiedziałem sie że nie ma przeciwwskazań aby z mix plusa przejść do Super MNP All Inclusive MAX. Więc poszedlem do salonu Play a tam, uzykałem informacje że nie ma takiej możliwości i że konsultant mnie okłamał. Na następny dzień znów zadzwoniłem na infolinie. Miła pani potwierdziła że jest taka możliwość, i że mam iść do innego salonu Play. Zadzwoniłem do innego salonu i po "weryfikacji" mojego nr. tel dostałem odpowiedz odmowną.
Co mam o tym wszystkim myśleć i co można zrobić.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 20:28 przez przemodd, łącznie zmieniany 1 raz.

#533833  autor: Prezesek
 09 lut 2012, 21:55
Przy Super MNP w Play wymagana jest faktura od poprzedniego operatora, na której musi widnieć numer, który chcesz przenieść do Play w ramach tej promocji :wink: Twoja oferta to Mix, rachunków nie dostajesz, więc nie skorzystasz. :P

#533836  autor: user_delete34
 09 lut 2012, 21:58
"To jest Polska, tu jest PLAY!", jak to ktoś napisał. Na początek powiem Ci, że to normalne, że w salonach mówią co innego, a co innego na infolinii. Pracownicy w salonach zazwyczaj nie mają pojęcia o produktach, które sprzedawają (sam doświadczyłem tego wiele razy). Jeżeli nie masz daleko, jeźdź do innych salonów, aż znajdziesz ludzi myślących. Jeżeli masz daleko... może napisz do BOK (odpowiedzą po miesiącu, jeśli w ogóle zechcą) prośbę o pisemne potwierdzenie możliwości przeniesienia tego numeru, by móc pokazać papierek w salonie.

#533840  autor: przemodd
 09 lut 2012, 22:11
Jak to powiedział jeden z byłych polityków POLSKA TO DZIKI KRAJ, i coraz częściej się o tym przekonuje.
Ale wracając do sprawy. Może by przejść na najniższy abonamęt w plusie bez telefonu i po miesiącu zerwać umowe. Ale nie mogłem się doszukać jaka byłaby kara za zerwanie. Ale czy warto tak się "brudzić"?

#533841  autor: drcox
 09 lut 2012, 22:19
Nie, karą nie warto się brudzić. Najlepiej przejść na pre-paid i z pre-paida do Play ale wtedy minut jest mniej. Poza tym... Ja jak przenosiłem jeden numer na SuperMNP Stan Darmowy 29 to nie musiałem żadnych rachunków dawać, mówili mi w salonie że tylko powyżej 60zł abonamentu czy jakoś tak...

#533905  autor: Spioszek
 10 lut 2012, 10:58
Czym różni się Super MNP od zwykłego przeniesienia nr?

#533935  autor: KC-KARLOS
 10 lut 2012, 12:52
darkangel, praktycznie niczym, ale:
do promocji SUPER MNP liczą się numery z Plusa, Orange i T-Mobile przenoszone do PLAY z oferty abonamentowej - do abo u fioletowych. Dzięki temu można dostać więcej minut do wszystkich sieci i tańszy telefon.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#533942  autor: ekdar
 10 lut 2012, 14:09
no wlasnie... tanszy telefon samsung wave za 1zl w SD 29... b atrakcyjna oferta... sam sie nad tym zastanawialem ale wlasnie mam w Plusie mixa.

ekdar

#533975  autor: KC-KARLOS
 10 lut 2012, 16:16
Przypominam: promocja Super MNP w abonamentach PLAY nie dotyczy ofert w systemie mix (za wyjątkiem oferty mix w Orange).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟