• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #533801  autor: ichris
 09 lut 2012, 19:33
Chciałbym przenieść numer z abo w T-Mobile do Play na zasadach:

Super Przejście do Play Stan Darmowy 29zł/miesiąc i wziąć Samsunga Wave za 1zł.

Czy nie ma znaczenia wysokość abonamentu jaki płacę w T-Mobile?

Jest to numer,który dostałem przy przedłużaniu 2-letniej umowy w Tak taku (z telefonem) na promocyjnych warunkach. Abo wynosi około 15zł a w tym jest 60 minut. Jakby się dało przenieść ten numer na abo w Play na powyższych zasadach to drugi numer (ten z tak taka) przeniósłbym do PF.

Co o tym sądzicie?

#533804  autor: pakierhakierxd
 09 lut 2012, 19:39
Nie ma to znaczenia raczej ale trzeba by było popatrzeć w regulaminy ale wg mnie abo to abo co za różnica jakie :D

Pozdrawiam :)

#533805  autor: dreapheus
 09 lut 2012, 19:47
wave za 1 zl jest chyba w planie za min 59zl/ mies a nie 29zl
Poprawcie mnie jeżeli się mylę

#533808  autor: pakierhakierxd
 09 lut 2012, 20:03
Mylisz się bo w ofercie super mnp jest za 1zł w 29 :)

#533825  autor: ichris
 09 lut 2012, 21:35
Obydwa numery są zapisane w T-Mobile na jedną osobę więc wygodniej byłoby od razu przeniesienie obydwu załatwić ale boje się, że ten z abo coś lub ktoś zablokuje.

Z TT do PF to formalność więc zrobię to chyba 2-etapowo... Najpierw przeniose numer z abo i jak się uda to potem ten na kartę.

Chyba, że ktoś jest w stanie mi powiedzieć, że na pewno ten numer uda mi się przenieść... Do Play przyniosę w sumie normalną fakturę, nie będę się tłumaczył, że to jakaś specjalna oferta abonamentowa. Mam nadzieje, że to przejdzie bo przy sprzedaży Wave'a praktycznie 18 miesięcy abonamentu jest za free :-D A w nim jest 180 minut co mnie w zupełności urządza...

#533827  autor: pakierhakierxd
 09 lut 2012, 21:38
Z niniejszej Oferty Promocyjnej z zastrzeŜeniem pkt 2 poniŜej mogą skorzystać osoby, które w
okresie od 21 października 2011 r. przeniosą do Sieci Telekomunikacyjnej P4 swój numer telefonu
z sieci Orange, Plus i T-Mobile, na którym usługi telekomunikacyjne świadczone są w ramach
umowy zawartej w formie pisemnej (z wyłączeniem Ofert typu mix) i zawrą z P4 Umowę o
świadczenie Usług Telekomunikacyjnych w ramach Oferty LongPlay (Plan Cenowy II) za
pośrednictwem sklepu internetowego lub kanału Telesales.
2. Warunkiem skorzystania z niniejszej Oferty Promocyjnej jest okazanie w dniu zawarcia Umowy nie
starszej niŜ dwa miesiące od dnia wystawienia czytelnej faktury za usługi telekomunikacyjne
świadczone na przenoszonym numerze, na której uwidoczniony jest przenoszony numer telefonu,
lub faktury wraz z załącznikiem, na którym uwidoczniony jest przenoszony numer telefonu, oraz
zakup pakietu Smartfon 250 MB zgodnie z pkt 3 poniŜej i pakietu Play Online w telefonie zgodnie z
pkt 5 niniejszej Oferty Promocyjnej.

Wg tego co pisze w regulaminie podobny jest w każdej opcji mnp musisz przenieść się prosto z abonamentu do abonamentu w play jak dobrze rozumiem

[ Dodano: 2012-02-09, 21:39 ]
Nic się nie zablokuję ja przenosiłem z abonamentu w orange do abonamentu w play i w ciągu 2 dni miałem numer przeniesiony :D

#533838  autor: ichris
 09 lut 2012, 21:59
Byłoby piknie.

Aha... ta promocyjna oferta abonamentowa była z umową na rok bez telefonu i przeszło to już na czas nieokreślony na takich samych warunkach... Nie będzie żadnej kary ze strony t-Mobile za ucieczkę do innej sieci:)?

#533839  autor: pakierhakierxd
 09 lut 2012, 22:08
Skoro jest na czas nie określony to nie :)

#533847  autor: ichris
 09 lut 2012, 22:49
Dzięki pakier za odp. Temat pozostawiam otwarty - spróbuje przenieść numer z abo, potem drugi... i dam znać czy wszystko poszło zgodnie z planem.

#533851  autor: pakierhakierxd
 09 lut 2012, 22:56
Ok :)

#534677  autor: ichris
 13 lut 2012, 18:18
Play sobie w gumki leci, ten wave to jest dostępny ale tylko wirtualnie lub na ulotkach... Byłem dziś w salonie i pani była łaskawa mi powiedzieć, że jest 1 sztuka w Krakowie (na drugim końcu miasta) ale nie wiadomo czy sprawna i czy już nie poszła... I że raczej nie będzie więcej egzemplarzy.

#534681  autor: nemo2009
 13 lut 2012, 18:37
ichris pisze:Play sobie w gumki leci, ten wave to jest dostępny ale tylko wirtualnie lub na ulotkach.
To już poznałeś swoją przyszłą sieć.
Jak będziesz abonentem,znajdą się inne gumki.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#534684  autor: pakierhakierxd
 13 lut 2012, 18:42
Ten telefon jest już trochę stary bo z 2010 roku i nie wiem czy jeszcze go produkują temu ciężko jest z dostępnością sam jak go brałem miałem trochę z tym problemy bo nie wszędzie był :P

#534724  autor: ichris
 13 lut 2012, 21:08
Ale jego nie było w momencie kiedy pojawił się w cenniku za 1zł... To nie jest marketing... to jest czyste skur...stwo i zabieraniem ludziom cennego czasu.

Te dwa numery chciałem przenieść rodzicom. Ale w tej sytuacji kiedy najkorzystniejszą opcją jest Motka Gleam w Super mnp to to już nie jest aż takie korzystne...

Osobiście mój numer mam w Play (PF) i byłem zadowolony dopóki nie zdjęli kodu 30 za 10. Teraz zaczynam się rozglądać za innym rozwiązaniem (dla rodziców i dla siebie). No chyba, że pani znajdzie mi Wave'a w co wątpię...

#534728  autor: pakierhakierxd
 13 lut 2012, 21:18
Ja jak z kolegą dla niego szukaliśmy bo też nie było wziął umowę z takim samym telefonem jak ja parę miesięcy po to oddzwoniliśmy wszystkie salony które są blisko podaliśmy kontakt i zadzwonił ktoś i się znalazło ps. dzwoniliśmy z mojego telefonu od czego jest stan darmowy :),ja nie miałem zbytnio problemów ze znalezieniem bo jak trafiłem do sklepu podpisać umowę to akurat była dostawa nie dawno i mieli :D