Cześć,
Dawno mnie nie było, ale jak trwoga to do Boga.
Mam abonament w Play, chyba te dziadostwo zwie się All Inclusive 79, płacę 69 zł co miesiąc (oczywiście to kwota umowna, bo rachunki w tej dziadowskiej sieci to minimum 80 zł miesięcznie).
Podpisałem te badziewie 10 marca 2010 roku na 2 latka. Teraz już mam połowę umowy za sobą i czara goryczy się przelała, już nie wytrzymuję w tej sieci. Psychicznie i fizycznie.
Chcę rozwiązać umowę, ale numer zachować - przenieść go do PTK Centertel - Orange. Oczywiście, kara umowna na umowie to 2160 zł, ale podobno Play o 50% obniżył te kary, bo UOKiK się do nich dowalił. Napisałem do babeczki z BOK, żeby mi wyliczyla karę na dzień dzisiejszy, ale ta odmówiła, tylko napisała, że kara w tej chwili wynosi około 1200 zł. Czyli powiedzmy, że wypowiadam umowę w połowie, to zabulę *tylko* 600 zł?! To dla mnie bardziej się opłaca, niż bulenie co miesiąc stówkę dla nich.
Problem w tym, że ta sieć ma takie problemy techniczne, że ja muszę nosić drugi telefon w Orange, bo tam mi zawsze wszystko działa i ma wszędzie zasięg. Poza tym, kiedyś moi znajomi byli w Play. Teraz nie uwierzycie, ale nie mam ani jednej osoby, do której pisałbym lub dzwonił i ona byłaby w Play! Więc to bezsensu, wszystkich mam z powrotem w Orange.
Więc ja się "przenoszę" na swój stary numer, który mam w Orange, a tego chcę zlikwidować, bo to bezsensu.
I teraz od czego mam się zabrać? Nie chcę stracić tego numeru, ale też nie chcę się zdziwić, jak mi jakąś dziwną karę wyliczy. Nie mam z kim o tym pogadać, bo w śród moich znajomych nikogo choćby w połowie obczajonego nie mam w te klocki
Najgorsze są zmiany. Zachciało mi się telefonu z abonamentem w tym super Play, a teraz nie mam ani do kogo zadzwonić, a ten telefon raz działa, raz nie - mówią, że mam walnięty telefon, a przecież niedawno wymieniałem, a na starym jest to samo. Pss. I bezczelność tych osób w BOK to po prostu brak słów. Obraz nędzy i rozpaczy.
Jeśli ktoś chciałby mi pomóc, to proszę o informację tu lub na PW, bo ostatnio coś rzadko się tutaj pojawiam.
Dziękuję