Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
plus
Oczywiście, ze są korzystniejsze i to od dawna.plusmix.pl pisze:Nie uważacie, że oferty prepaidowe są korzystniejsze od tych w abonamencie?
chyba glupoteplusmix.pl pisze:Powinno się raczej doceniać lojalność i to, że ktoś się chce związać z danym operatorem na dłużej
jak się zgubi? U kogo jest za darmo?kamil4862 pisze:I tu widać zacofanie Plusa... U innych duplikat w ofertach prepaid masz za darmo.plusmix.pl pisze:przeszedłem na simplusa, zarejestrowałem kartę i w razie zgubienia duplikat będzie mnie kosztował jakieś 12zł
uwazny pisze:jak się zgubi? U kogo jest za darmo?kamil4862 pisze:I tu widać zacofanie Plusa... U innych duplikat w ofertach prepaid masz za darmo.plusmix.pl pisze:przeszedłem na simplusa, zarejestrowałem kartę i w razie zgubienia duplikat będzie mnie kosztował jakieś 12zł
Raczej nie jest jak piszesz. Statystyczny prepaidowiec wydaje miesięćznie około 30PLN na telefon, statystyczny abonament to coś na poziomie 90-100 PLN. Zatem abonamentowcy to ludzie bardziej majętni, którzy nie liczą się z każdym grosikiem i czekają na kolejne podwojenie doładowania, czy środy z kodami, jakieś pakiety, miutki darmowe ...uwazny pisze:...
dlatego docenia się prepaidowców, bo abonamentowcy i tak przyjdą na kolanach i podpiszą kolejną umowę, żeby tylko mieć taniej nowy telefon.
Play, Orange, T-Mobile (oczywiście mówimy o prepaidach)uwazny pisze:jak się zgubi? U kogo jest za darmo?kamil4862 pisze:I tu widać zacofanie Plusa... U innych duplikat w ofertach prepaid masz za darmo.plusmix.pl pisze:przeszedłem na simplusa, zarejestrowałem kartę i w razie zgubienia duplikat będzie mnie kosztował jakieś 12zł
Człowieku, tu nie chodzi o jakieś liczenie groszy tylko o zastosowania. Pre-paid się sprawdza tylko do określonej liczby minut. No chyba że lubisz się dla zasady wiązać z operatorem na dwa lata z jakimś niskim abo dla jakiegoś badziewnego telefonu który na Allegro będzie 50% taniej. Na przykład wzięcie z Playa Super MNP All Inclusive z abonamentem 69zł w tym 650 minut do wszystkich + 250MB internetu + jakiś w miarę telefon już w tym abonamencie można wziąć - żaden pre-paid się nie opłaci. Ale dla kilkudziesięciu minut w miesiącu specjalnie dawać się doić bo "nie liczyć się z każdym grosikiem"? Kretynizm. Z tym, że jak wszyscy dalej będą tak "ulepszać" swoje pre-paidy, Orange szalejący z kilkudniowymi pakietami, T-Mobile ze swoim bezproduktywnym gadaniem jaka to Heyah będzie wspaniała, Plus którego może komentować nie będę i Play wycofujący 30 za 10 i nie będzie to pewnie koniec procesu "ulepszania" Fresha to abonament znowu zacznie się opłacać...SACZI pisze:Zatem abonamentowcy to ludzie bardziej majętni, którzy nie liczą się z każdym grosikiem i czekają na kolejne podwojenie doładowania, czy środy z kodami, jakieś pakiety, miutki darmowe ...
A mixplus to niby co oferta bez umowy?plusmix.pl pisze:Nie wiem, może odnosicie inne wrażenie, ale wg. mnie gorzej traktuje się klientów abonamentowych, bo złapał haczyk i już jest związany umową.
Pomijając absolutnie winę całkowitym absurdem jest pobieranie opłaty rzędu 60zł i dla mnie jest to jawne naciąganie i robienie z klienta kretyna.plusmix.pl, czy ty uważasz,że to wina operatora,że zgubiłeś kartę?
Jest to w sumie prawda, zjawisko się pogłębia bo abonament z reguły wymaga więcej kontaktów klienta z operatorem. A opłatę za kartę SIM w sumie zostawię tylko z takim komentarzem: płać frajerze 60zł albo będziesz dalej bulił przez rok abonament z którego nie będziesz mógł korzystać.Nie wiem, może odnosicie inne wrażenie, ale wg. mnie gorzej traktuje się klientów abonamentowych, bo złapał haczyk i już jest związany umową.
Nie, każdy głupi wie, że jak ktoś nie wpłaca operatorowi 2000zł co dwa lata nie znaczy że nie jest rentowny. Stawki za minutę są wyższe, a operatorowi odpada koszt telefonu. Nierentowny to był Fresh ale widzę że już powoli kończą z działalnością charytatywną.Użytkownicy prepaidów są nie rentowni dla operatorów i to wie każdy głupi...
Fakt lepiej mieć prepaida i biegać co chwile do kiosku po karte bo nie można zadzwonić...drcox pisze:Nie, każdy głupi wie, że jak ktoś nie wpłaca operatorowi 2000zł co dwa lata nie znaczy że nie jest rentowny. Stawki za minutę są wyższe, a operatorowi odpada koszt telefonu.
Bo... (i aż szokuje mnie to że muszę to tłumaczyć) potrzebują 900 minut. Czy ty jesteś ograniczony żeby nie widzieć że pre-paid jest dla określonej grupy odbiorców która wydzwania określoną (względnie małą) liczbę minut?Skoro taki abonament zły, to czemu ludzie np. płaca 121 zł brutto za abonament firmowy w którym mają 900 minut?
A po co biegać? Jest internet.neoptb pisze:Fakt lepiej mieć prepaida i biegać co chwile do kiosku po karte bo nie można zadzwonić...
Co ty chcesz porównywać? Firmówkę z 900 minut z prepaidem? Czy ty poważny jesteś?neoptb pisze: Skoro taki abonament zły, to czemu ludzie np. płaca 121 zł brutto za abonament firmowy w którym mają 900 minut? Matematyka jest prosta 121 zł/ 0.29 gr. (wasza super stawka prepaidowa) daje ledwo 417 minut.Ale abonament beee bo duplikat karty drogi, który co przedłużenie umowy możesz wyrobić sobie nie odpłatnie.Kto pyta nie błądzi.
Tak szczególnie jak jesteś po środku zadupia gdzie nie ma niczegoavt31 pisze:A po co biegać? Jest internet.
Ale wy macie pojęcie o okręcie, to był czysty przykład. Na mniejszych kwotach masz tak samo więcej korzyści niż na prepaidzie. Na prepaidzie siedzą dziadki i dzieci. Bo nie potrafią korzystać z abonamentu. EOT.avt31 pisze:Co ty pochcesz porównywać? Firmówkę z 900 minut z prepaidem? Czy ty poważny jesteś?