• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #527696  autor: Driveman82
 12 sty 2012, 09:43
Witam to tak na wstępie przytoczę o która promocje mi chodzi.
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... zszej_ceny
http://www.telepolis.pl/news.php?id=23829

I moje pytanko do was co sądzicie o wzięciu HTC 7 Mozart w abo 79,90 na 24 miesiące wychodzi tylko 99 zł za telefon. To jest dużo/mało? wyraźcie swoje opinie, a jeśli nie ten telefon to co byście mi polecili w podobnym abonamencie i przy podobnej cenie? Interesuje mnie telefon z Windowsem/Androidem dość duży. I co ogólnie sądzicie o tej ofercie? Jak wam się ona podoba? Osobiście jestem już na nią zdecydowany ale może ktoś wypatrzy inny ciekawszy telefon w tej ofercie.
 #527853  autor: majkel.m
 12 sty 2012, 19:49
Szczerze powiedziawszyt oferta T- Mobile wcale nie jest taka najlepsza. W Orange w Abonamencie 79.90 Delfin II masz :

- 225 minut do wszystkich sieci wymiennych na 225 sms
- bonus : pakiety minut do wszystkich - 150 min wymiennych na 150 sms
- Pogaduchy w Orange na Okrągło - nielimitowane rozmowy w Orange za 0zł
- Bonus 30 minut do Wszystkich ( na 6 miesięcy )
- Internet bez limitu danych 300 MB ( 9zł/mies )
- HTC Mozart za 9.00 zł brutto

Umowa na 24 mies miesiące.

Pozdrawiam
majkel.m

#527857  autor: drcox
 12 sty 2012, 20:04
majkel.m pisze:Szczerze powiedziawszyt oferta T- Mobile wcale nie jest taka najlepsza. W Orange w Abonamencie 79.90 Delfin II masz :

- 225 minut do wszystkich sieci wymiennych na 225 sms
- bonus : pakiety minut do wszystkich - 150 min wymiennych na 150 sms
- Pogaduchy w Orange na Okrągło - nielimitowane rozmowy w Orange za 0zł
- Bonus 30 minut do Wszystkich ( na 6 miesięcy )
- Internet bez limitu danych 300 MB ( 9zł/mies )
- HTC Mozart za 9.00 zł brutto

Umowa na 24 mies miesiące.
Czyli taktyka W3 - abonament całkowicie denny, ale telefon w dobrej cenie. W Playu jest odwrotnie.

?

#527864  autor: majkel.m
 12 sty 2012, 20:25
Zwłaszcza ze na pierwsze trzy miesiące abonament w Orange jest o 50 tańszy.
Play = genialna oferta, zero zasięgu.
dziękuję dobranoc

[ Dodano: 2012-01-12, 20:28 ]
o 50 % miało być :)
Wybierając ofertę nalezy przemyśleć przede wszystkim zasięg operatora

Pozdrawiam
majkel.m

#527893  autor: drcox
 12 sty 2012, 21:12
Play = genialna oferta, zero zasięgu
2 roamingi krajowe + więcej 3G niż w Orange to naprawdę 0 zasięgu.
http://btsearch.pl/stats.php
Wybierając ofertę nalezy przemyśleć przede wszystkim zasięg operatora
Bo ty tak twierdzisz?

#527895  autor: majkel.m
 12 sty 2012, 21:17
po pierwsze : spójrz na tą tabeleczkę i porównaj
po drugie : Co ci po nadajnikach ktore są przeciążone ? Zasięg 3 kreski 3G ale niestety transmisja nie idzie bo kanały na bts zapchane ...
zresztą poczytaj trochę na forum to i chęć do wciskania ciemnoty ci się skończy.

Tak się składa, że miałem wątpliwą przyjemność korzystać z play online na śląsku gdzie rzekomo macie najwięcej nadajników w centrum dużego miasta ... EDGE , down = 15 kbps ... żal

Pozdrawiam
majkel.m

#527948  autor: krasnoludek
 12 sty 2012, 22:16
@majkel.m oferta T jest porównywalna, a w niektórych aspektach po prostu lepsza niż Orange.

Np. piszesz, że w Orange w Delfinie za 79,90 zł masz 225 minut do wszystkich sieci. W T-Mobile w abonamencie multimedialnym za 79,90 zł masz aż 400 minut do wszystkich sieci wymiennych na sms-y. A więc nie wiem czy jest się czym chwalić?

Dalej, podobny pakiet danych, a przy dopłacie 10 zł dostajemy dodatkowe 1GB. 10 zł za 1GB to już jest coś! W Delfinie możliwości takiego poszerzenia nie zauważyłem.

Za nielimitowane rozmowy do T-Mobile trzeba dopłacić rzeczywiście 10 zł, o ile ktoś jest w stanie wygadać te 400 minut.

Fajną możliwość stwarza promocyjny pakiet 1000 SMS/MMS do wszystkich sieci krajowych - tylko 5 zł miesięcznie.

A więc, to, która jest lepsza można oceniać bardzo subiektywnie, bo to zależy od tego na co konkretnie patrzymy. Ale T-Mobile naprawdę w tym wypadku nie ma się czego wstydzić.
 #528043  autor: gaskabalbinka
 13 sty 2012, 09:00
Driveman82 pisze:Witam to tak na wstępie przytoczę o która promocje mi chodzi.
http://www.telepolis.pl/news.php?id=23829

I moje pytanko do was co sądzicie o wzięciu HTC 7 Mozart w abo 79,90 na 24 miesiące wychodzi tylko 99 zł za telefon. To jest dużo/mało? wyraźcie swoje opinie, a jeśli nie ten telefon to co byście mi polecili w podobnym abonamencie i przy podobnej cenie? Interesuje mnie telefon z Windowsem/Androidem dość duży. I co ogólnie sądzicie o tej ofercie? Jak wam się ona podoba? Osobiście jestem już na nią zdecydowany ale może ktoś wypatrzy inny ciekawszy telefon w tej ofercie.
W abo za 79,90 masz SGS+ za 59zł!
a przy przeniesieniu numeru 50% rabatu przez pół roku

oferta jest petarda, mi się podoba ;]

#528100  autor: jujeahip
 13 sty 2012, 13:11
Abstrahując już nawet od samego telefonu to polecam tak jak krasnoludek popatrzeć jednak na to co można dokupić sobie w abo, 5zł za 1tys smsów do wszystkich na miesiąc to jednak jest dość ciekawa oferta (boleje trochę nad tym bo jest lepiej niż u mnie w czerwonej lapie). W przypadku Pantery dochodzi problem braku lejka przy standardowym pakiecie dołączanym do abo...

#528144  autor: jackq
 13 sty 2012, 15:45
no szkoda, że nie ma lejka bo sam ostrze pazury na tą ofertę. jedynie dokupować pakiet :(

#528163  autor: Driveman82
 13 sty 2012, 16:46
No SGS+ też fajny ale chyba mnie bardziej do HTC ciągnie, nie wiem czemu... te 1000 sms do wszystkich wygląda bardzo ciekawie bo za 5 z jest.. wychodzi po 2 gr do wszystkich sieci. Czy się mylę?
 #528194  autor: morek
 13 sty 2012, 19:35
Polowałem na HTC Desire S. Abonament za 39,90 w T :D

#528316  autor: mikul
 14 sty 2012, 16:24
Driveman82 pisze:te 1000 sms do wszystkich wygląda bardzo ciekawie bo za 5 z jest.. wychodzi po 2 gr do wszystkich sieci. Czy się mylę?
Jestem za obowiazkowa matura z matematyki!
5zl/1000 = 0,005zl = 0,5gr

#528319  autor: Atlan
 14 sty 2012, 16:45
krasnoludek pisze:
Np. piszesz, że w Orange w Delfinie za 79,90 zł masz 225 minut do wszystkich sieci. W T-Mobile w abonamencie multimedialnym za 79,90 zł masz aż 400 minut do wszystkich sieci wymiennych na sms-y. A więc nie wiem czy jest się czym chwalić?
Przecież napisał, że 225 minut + 150 minut z bonusu, więc 375 minut. Różnica na korzyść Orange jest o tyle taka, że możesz mieć np. 345 minut do wszystkich i dobrać np. darmowy numer w ramach prezentu. Jest po prostu bardziej elastyczna w tym względzie.

Bardziej mnie zastanawia jak ta gwarancja ceny działa, skoro ten Mozart w 79zł abo w Orange jest o 90zł tańszy... TMobile w kulki sobie leci z tą promocją ;) Trochę to jest takie oszukiwanie ludzi...

#528323  autor: jacguszi
 14 sty 2012, 17:06
Może tańszy ale niestety ze "smokiem" orange :wink:

#528326  autor: drcox
 14 sty 2012, 17:32
Bardziej mnie zastanawia jak ta gwarancja ceny działa, skoro ten Mozart w 79zł abo w Orange jest o 90zł tańszy... TMobile w kulki sobie leci z tą promocją Trochę to jest takie oszukiwanie ludzi...
Jak średniowieczne Orżnąć przestanie zakładać ze swoim absurdalnym uporem simlocki to wtedy pogadamy. Po co mam kupować upośledzony telefon skoro mogę go kupić gdzie indziej, ale pełnowartościowy?

#528335  autor: Atlan
 14 sty 2012, 17:55
drcox pisze:
Bardziej mnie zastanawia jak ta gwarancja ceny działa, skoro ten Mozart w 79zł abo w Orange jest o 90zł tańszy... TMobile w kulki sobie leci z tą promocją Trochę to jest takie oszukiwanie ludzi...
Jak średniowieczne Orżnąć przestanie zakładać ze swoim absurdalnym uporem simlocki to wtedy pogadamy. Po co mam kupować upośledzony telefon skoro mogę go kupić gdzie indziej, ale pełnowartościowy?
Ale to chyba nie o tym jest mowa... Mówimy o gwarancji najniższej ceny w TM, której po prostu nie ma. Podejrzewam, że takich kwiatków jest więcej...

A simlocki w Orange to inna sprawa, której oczywiście nikt normalny popierać nie będzie ;)

#528338  autor: thonka
 14 sty 2012, 18:02
Atlan pisze: i dobrać np. darmowy numer w ramach prezentu. Jest po prostu bardziej elastyczna w tym względzie.
jaki jest sens darmowego numeru jako prezent jak o ile sie nie myle od 79zl w orange sa darmowe polaczenia w sieci w Delfinie? ;) chyba tylko dla stacjonarnego ;)

a ta gwarancja polega na tym o ile dobrze pamietam, ze gdy znajdzie sie cenowo podobny abonament z tanszym telefonem to daja 2 miesiace abonamentu za 1zl.
niestety zabezpieczyli sie troche przez roznymi promocjami i tak np. oferta porownawcza musi byc dostepna w salonie (nie przez internet), telefon musi byc z oferty ogolnodostepnej (nie ograniczonej), roznice w cenie abonamentu nie moga wyniesc wiecej niz 1zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#528344  autor: Atlan
 14 sty 2012, 18:12
thonka pisze:
Atlan pisze: i dobrać np. darmowy numer w ramach prezentu. Jest po prostu bardziej elastyczna w tym względzie.
jaki jest sens darmowego numeru jako prezent jak o ile sie nie myle od 79zl w orange sa darmowe polaczenia w sieci w Delfinie? ;) chyba tylko dla stacjonarnego ;)
Masz rację ;) Czyli w Orange mamy 375 minut (a nawet 415 minut jak weźmiesz wybrany numer z innej sieci) + Orange za darmo, a w tej promocji TM mamy gołe 400 minut. To w sumie wypadło jeszcze gorzej dla TM...
a ta gwarancja polega na tym o ile dobrze pamietam, ze gdy znajdzie sie cenowo podobny abonament z tanszym telefonem to daja 2 miesiace abonamentu za 1zl.
niestety zabezpieczyli sie troche przez roznymi promocjami i tak np. oferta porownawcza musi byc dostepna w salonie (nie przez internet), telefon musi byc z oferty ogolnodostepnej (nie ograniczonej), roznice w cenie abonamentu nie moga wyniesc wiecej niz 1zl.
To normalna oferta cennikowa z tym Mozartem ;) Nie bardzo więc rozumiem jak oni to zrobili, że dali telefon o prawie 100zł droższy niż obowiązująca oferta u konkurencji. Dosyć niewygodna jest ta promocja dla TM moim zdaniem... Ładnie brzmi, to fakt, ale coś nie do końca się widzę sprawdza.

Mniej minut, droższy telefon, a to wszystko pod hasłem "gwarancji najniższej ceny". Co nie zmienia faktu, że trochę telefony potaniały i za to duży plus dla TM. Bardziej mnie dziwi i zastanawia jak to jest, że TM z Rodziny40 zrobiło już abonament za 49,90. Dają więcej minut niż kiedyś, ale jest drożej. A przypomnę, że Rodzina 40 to kiedyś był abonament za 40zł. Muszą chyba odświeżyć te oferty, bo śmietnik im się trochę zrobił...

#528352  autor: thonka
 14 sty 2012, 18:33
Atlan, czyli nic tylko brac abonament w TM i biec po rabat do 1zl za 2 pierwsze miesiace, skoro telefon jest tanszy, ogolnodostepny, a roznica w oplatach abonamentowych nie jest wieksza niz 1zl :D

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet