• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #523205  autor: siemi1
 19 gru 2011, 21:54
Witam mam 3 telefony w orange na firmę, jeden chciałbym przenieść na osobe prywatną. Osoba ta ma juz jeden abonament w orange i chciala by ten numer popiąć pod swoje konto.

Jak przeprowadzić taka operacje, czy można 60 dni przed końcem umowy czy tylko jak umowa sie skonczy?

#523312  autor: konsultantemeryt
 20 gru 2011, 14:14
Musisz dokonać cesji. Cesję można dokonać w każdym momencie trwania umowy. Jest to przeniesienie praw i obowiązków.

Chyba, że w ORANGE jest inaczej.

#523314  autor: siemi1
 20 gru 2011, 14:21
Dowiedziałem się od konsultantki, że mogę to zrobić dopiero po zakończeniu umowy, wtedy po zmianie na indywidualny muszę 3 mies odczekać na firmowym ABO, żeby moc zmienić :/ trochę długo, czyli dopiero jakoś we wrześniu mógłbym zmienić telefon :/

#523316  autor: konsultantemeryt
 20 gru 2011, 14:40
W salonie to samo Ci powiedzieli? Czy dzwoniłeś tylko na BOK?

#523495  autor: Legol
 21 gru 2011, 15:51
siemi1 pisze:Dowiedziałem się od konsultantki, że mogę to zrobić dopiero po zakończeniu umowy, wtedy po zmianie na indywidualny muszę 3 mies odczekać na firmowym ABO, żeby moc zmienić :/ trochę długo, czyli dopiero jakoś we wrześniu mógłbym zmienić telefon :/
Cesji możesz dokonać w każdym momencie- warunkiem jest brak zaległości na dotychczasowym koncie- koszt operacji to 100 zł netto ponoszony przez nowego abonenta. Jako Klient indywidualny w dalszym ciągu możesz korzystać z planu biznesowego i go sobie przedłużać- dopiero jakbyś chciał zmienić plan na indywidualny to musisz przejść na kartę i po 3 msc stażu migracja do abonamentu indywidualneo (w promocjach dla nowego Klienta)