• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #518474  autor: szpinakowa
 27 lis 2011, 21:53
Witam!
mam kilka pytań dotyczących abonamentu All Inclusive BlackBerry w play...
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 19:21 przez szpinakowa, łącznie zmieniany 1 raz.

#518476  autor: Kaczy
 27 lis 2011, 21:59
A gdzie pytania? :lol: :lol:

...::: Made for loneliness :::...

#518478  autor: szpinakowa
 27 lis 2011, 22:11
Heh, pytania są takie:
mianowicie, jak to jest z tą usługą BIS, czy mając abonament All Inclusive BlackBerry65 ja ja mam w abonamencie, czy dodatkowo będę musiałą za nią dopłacać?

#518510  autor: Grummi
 28 lis 2011, 11:19
Z tego co kiedyś czytałem to 10 zł ekstra.

#518678  autor: banderas
 28 lis 2011, 22:27
usluga jest bezplatna w ramach abonamentu

poniżej masz opis taryfy o ktora pytasz

Szczegóły taryfy All Inclusive BlackBerry 65

65 zł miesięczny abonament
300 minuty do wszystkich sieci LUB - wyliczone z pakietu złotowek
483 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
100 MB dodatkowy pakiet danych - pakiet danych na uslugi które nie są bezplatne przez BIS np YOUTUBE

Poza abonamentem
29 gr minuta połaczenia do wszystkich sieci
18 gr SMS/MMS do wszystkich
12 gr transfer danych (100 kB)
Dodatkowo

Usługa BlackBerry - usługa w ramach abon.
Stan darmowy przez 6 m-cy, później 10 zł/m-c
darmowy dostęp do Facebook i nk.pl - Pakiet społecznościowy =- w ramach abone

banderassso

#518815  autor: szpinakowa
 29 lis 2011, 14:22
Witam ponowie..
Kolejne pytanie i problem do znających tematykę blackberry w play,
logujac się w blackberry, wszystko poszło pięknie, tylko chwilę po tym jak się zalogowałam znikneła mi przeglądarka internet browser, BIS działa, poczta przychodzi w tybie push, ale nie moge zmienic przegladarki i leci mi po lpakiecie danych, a chialabym żeby przegladanie stron odbywało się po BIS'ie, do tego w opcjach przegladarki nie mogę wybrac internet browser, jest tylko playnet i przegladarka punktow aktywnych, pozatym nie mam mini opery. Na infolinii *500 nikt nie umie odpowiedziec mi na pytania, odsyłają z telefonem na gwarancję blackberry!!!!! Tak samo się dzieje w salonie play'a. Odnosze wrazenie ze wiem na ten temat wiecej od nich....

#519037  autor: Juwak
 30 lis 2011, 10:30
o tak. Play i BB = brak informacji :)

Znany problem z tym modelem i znikajaca przegladarka. Zrób tak. Wylacz usluge BIS. Wyciagnij baterie (na 10 minut). Włóz baterie, włacz bisa.
przegladarka powinna się pojawic. Tak samo jak facebook i inne cuda.
Jak masz ofere na kartę to jestes w plecy aktywację bis'a (10 zita).
Jak masz abo...to jest problem, bo prawdopodobnie nie mozesz wylaczyc i wlaczyc bisa.

Tylko salon ci pozostaje. A tam to juz jest walka...o zycie. Nikt nic niewie, kazdy gada inne głupoty.

[...guǐ yóu xīn shēng...]

#519096  autor: jeslo70113
 30 lis 2011, 13:35
Po co ma wyłączać BIS? Chyba chodzi o wyrejestrowanie telefonu z usługi. Nie wiem co to za błąd, ale jeśli wyciągnięcie baterii nie pomoże to może wyczyszczenie telefonu do zera BB desktop. Szpinakowa, lepiej uderz na bbnews.pl nim stracisz czas na łażenie po salonach.

#519136  autor: Juwak
 30 lis 2011, 16:06
Po to ma wylaczyc BIS po play nie ogarnia wszystkiego. BOK play nie ogarnia niczego w kwestii BB, a salony play potrafia tylko sprzedac telefon a jak cos nie działa to zasugerować ze "tel trzeba wyrejestrowac od poprzedniego operatora" co jest oczywiscie bzdura.

Proces provisioningu tego BB prawdopodobnie gdzies zawisł, i słuchawka się nie przeniosła / zarejestowala prawidłowo.

Ale oczywiscie mozna wskoczyć na forum sugerowane wyzej i po przeczytaniu 130 stron watku BIS w Play zrobić to co sugeruje ...

edit. Skoro zarejestrowalas sie i masz aktywne maile...moze samo wyciągnięcie baterii pomoze. Potem dopiero kombinuj z wylaczeniem i wlaczeniem BIS'a.

#519161  autor: szpinakowa
 30 lis 2011, 17:42
witam.....
Z tego co mi się wydaje, oczywiscie po przeszukaniu strony bbnews i forum, zobilam wszytsko co sugerowali (restart na hard, ponowne przesłanie rejestru usług) nic z tego.....
Usługi BIS wyłączyc nie moge, poniewaz to usluga stala w abonamencie....
Juz sama nie wiem....

#519168  autor: Juwak
 30 lis 2011, 18:09
no to pozostało to co pisalem.
Do salonu, niech wylacza bis'a. I niech wlacza ponownie na 2 dzien. I wsio powinno smigać.