• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #515323  autor: soyo
 13 lis 2011, 23:30
Witam was.

Powoli sie zaczynam rozgladac nad zamiennikiem mojej Nokii 6300. Po wielu godzinach, jestem juz w 99% nastawiony na telefon Samsung Galaxy S Plus.

Mam tel w Play Fresh, i zastanawiam sie nad wzieciem tego tel w ofercie All Inclusive 79. 69zl na 2 lata, a sam telefon kosztuje ok 600zl. Chcialem spytac czy jest to najlepsza oferta jaka moge wybrac z tym telefonem w tym przedziale cenowym, czy byc moze jest cos lepszego?

Chce dodac, ze z telefonu na pewno bede korzystla, wiec minuty nie przepadna, a sam abonament mi nie przeszkadza.

#515332  autor: dreapheus
 14 lis 2011, 00:53
Orange pantera 69 zł 24 msce masz telefon 200 zl tanszy- 429 zł
Na pewno mniej minut niż w play- 225, darmowe rozmowy w orange, internet troche wiecej niz w play 0,5 gb.

#515342  autor: pakierhakierxd
 14 lis 2011, 09:14
W play za 6zł więcej może mieć jeszcze więcej niż w orange bo 1gb :),w orange jest z powodu lipnie chodzi o net nie ma lejka bezpłatnego w taryfach niższych niż 89,90 więc jak się przekroczy pakiet bo nie będzie się pilnować może przyjść taki ładny rachunek że włosy staną dęba ...,w play to nie grozi bo po przekroczeniu net zwalnia tylko i nic się nie płaci :D,myślę że to jest ważne jeśli ktoś zamierza korzystać z internetu w telefonie i bierze abonament :D,byli ludzie którym naliczyli 1000 zł i ponad więcej za net ...

Pozdrawiam :)

#515346  autor: soyo
 14 lis 2011, 09:49
dreapheus, w play za ta sama cene abonamentu mam 450minut. Te 225 minut, ktore sa w Orange w tym abonamencie wygladaja zalosnie(mowie tu o ofercie orange, nie o tym, ze to tu podales ;)).

Dokladnie z tego powodu o ktorym napisal pakierhakierxd, przymierzam sie do play'a. Jak przejrzalem oferty, to nie znajde lepszej od Play'a z tych najwiekszych sieci, chocbym nie wiem jak liczyl.

Troche mi szkoda, ze telefon jest dosc drogi, bo 600zl to troszke jest(jak dla mnie) wydac na tel.

Z waszego doswiadczenia, jest jakas szansa, ze Play obnizy ceny tego(wraz z innymi) tel na swieta, czy raczej to zludne marzenia, i trzeba sie liczyc ze bedzie trzeba wydac tyle co jest teraz?

#515351  autor: Grummi
 14 lis 2011, 11:54
W zeszłym tygodniu podnieśli cenę Galaxy Ace o 100 zł (było 99), może na święta marketingowo obniżą.
Jeśli chodzi o ofertę to play wypada dobrze, ale ceny telefonów chyba mają najwyższe i rzadko spotyka się obniżki.
Lepiej kupić dopasowaną ofertę - będziesz się "męczył" 2 lata a telefon po tygodniu możesz sprzedać bo Ci nie podpasuje.
W red bullu galaxy s+ jest ciut tańszy - 709 zł w abonamencie 66 zł i 469 zł w abonamencie 88 zł (przy obniżce o 25% abonamenty 49,5 i 66).
Swoją drogą nie lepiej kupić coś innego, sprzedać i kupić s+? Trochę zabawy, ale może wyszło by taniej.

#515353  autor: soyo
 14 lis 2011, 12:03
Grummi pisze:W zeszłym tygodniu podnieśli cenę Galaxy Ace o 100 zł (było 99), może na święta marketingowo obniżą.
Sprawdzam ceny co jakis czas i faktycznie raz obnizaja, raz podnosza. Niezbyt to wyglada zachecajaco dla klienta jak widzi takie "praktyki".
Jeśli chodzi o ofertę to play wypada dobrze, ale ceny telefonów chyba mają najwyższe i rzadko spotyka się obniżki.
Lepiej kupić dopasowaną ofertę - będziesz się "męczył" 2 lata a telefon po tygodniu możesz sprzedać bo Ci nie podpasuje.
Z tym problemu nie bedzie, ze nie spasuje.
W red bullu galaxy s+ jest ciut tańszy - 709 zł w abonamencie 66 zł i 469 zł w abonamencie 88 zł (przy obniżce o 25% abonamenty 49,5 i 66).
Jest Galaxy S Plus w RedBull? Patrzylem ostatnio i mieli tylko 3 telefony. Od kiedy wprowadzili S+?

Poza tym, tak, tylko problem jest taki, ze z Play'a nie mozna migrowac do RedBulla i nie wiadomo kiedy bedzie mozna. Nie wiem czy jest sens czekac na cos, co moze nastapic za miesiac, a rownie dobrze za rok.

pozdrawiam

#515354  autor: pakierhakierxd
 14 lis 2011, 12:08
W redbull są te same telefony co w play tylko na stronie pokazane są tylko 3,zobacz cennik

Pozdrawiam :)

#515357  autor: soyo
 14 lis 2011, 12:11
pakierhakierxd pisze:W redbull są te same telefony co w play tylko na stronie pokazane są tylko 3,zobacz cennik
Telefony sa te same fakt, ale w ofercie na abonament mam tylko do wyboru trzy. No chyba, ze strona jest tak ograniczona, i nie pokazuje pelnej oferty.

Co do 25% to czy to nie dziala czasem tylko, jak sie przenosze z abonamentu?

W sumie, moglbym przeniesc sie do powiedzmy T-Mobile na karte, i potem natychmiast przejsc do Red Bulla. Czy cos takiego jest wykonalne i dosc latwe/bezproblemowe do zrobienia?

pozdrawiam

#515369  autor: Grummi
 14 lis 2011, 12:52
Twoje usługi - regulaminy - cenniki telefonów, tam jest wszystko.
Jak się zostawi namiary na stronce to oddzwaniają i proponuja rabat. Słyszałem tylko, że nie zawsze dzwonią i trzeba się upominać.
Nie można migrować z play do rb bezpośrednio, ewentualnie na allegro możesz kupić limitowany starter i wtedy dostaniesz rabat, ale wtedy trzeba zmienić numer.