• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #507943  autor: prof.theodor
 10 paź 2011, 14:09
Witam, zwracam się o was z prośbą o pomoc. Moja przygoda z Orange zaczęła się dawno temu natomiast w ostatnim czasie nie mogę już wytrzymać i chciałbym bardzo zakończyć moją gehennę. Otóż w lutym 2010 roku przedłużyłem umowę w Orangę dla firm biorąc jednocześnie telefon nokię e51, był to wysoki abonament 250 PLN i kwota udzielonego rabatu wynosiła uwaga ponad 6800PLN !!! (nie wiem jak oni to policzyli, ale tak mam zapisane w umowie), miało być ok, wysoki abonament dużo minut itd. jednak okazało się że sposób naliczania minut w orange jest tak niekorzystny, że miesięcznie płaciłem znacznie, ale to znacznie więcej. Postanowiłem zmniejszyć kwotę abonamentu do 30 PLN i tak też zrobiłem za cenę uwaga 2500 PLN dokonałem zmiany wielkości miesięcznego zobowiązania, podpisałem nową umowę z play i obecnie płacę około 200PLN miesięcznie i jestem zadowolony, jednak mój główny numer pozostał w Orange, teraz do końca umowy pozostało 8 miesięcy więc policzyłem, że w zasadzie zostało mi do opłacenia abonamentu za kwotę 240 PLN i jakież było moje zdziwienie, gdy miła Pani na infolinii oznajmiła, że za zerwanie umowy poniosę karę w wysokości 1900 PLN. I teraz pytanie do was chcę odzyskać mój numer który na chwilę obecną jest zamrożony i przenieść go do innego operatora, jestem gotów opłacić abonament z góry za 8 miesięcy czyli 240 PLN, czy jest taka możliwość jak to zrobić, bardzo liczę na waszą pomoc mam już dość orange!

#507950  autor: kerim36
 10 paź 2011, 14:51
prof.theodor pisze:estem gotów opłacić abonament z góry za 8 miesięcy czyli 240 PLN, czy jest taka możliwość jak to zrobić, bardzo liczę na waszą pomoc mam już dość orange!
albo placisz ci miesiac do konca umowy, albo zrywasz umowe przed czasem i placisz kare

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#507952  autor: Marens
 10 paź 2011, 14:57
prof.theodor pisze:Postanowiłem zmniejszyć kwotę abonamentu do 30 PLN i tak też zrobiłem za cenę uwaga 2500 PLN dokonałem zmiany wielkości miesięcznego zobowiązania
Możesz rozwinąć?
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

#507953  autor: prof.theodor
 10 paź 2011, 15:00
No tak, niby ok, ale czy nie jest to dziwne, że za abonament mam jeszcze do zapłacenia w sumie 240 PLN a kara wynosi 1900PLN przecież to jakaś masakra jest i na chłopski rozum coś tu nie funguje, tym bardziej, że jedną karę już zapłaciłem.

[ Dodano: 2011-10-10, 15:05 ]
Marens pisze:
prof.theodor pisze:Postanowiłem zmniejszyć kwotę abonamentu do 30 PLN i tak też zrobiłem za cenę uwaga 2500 PLN dokonałem zmiany wielkości miesięcznego zobowiązania
Możesz rozwinąć?
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
Zamiast płacić co miesiąc 250 PLN abonamentu + to co zużyję a było tego sporo, zmniejszyłem go na minimalny możliwy czyli 30 PLN taka przyjemność kosztwała mnie 2500 PLN (jest to kara za zmniejszenie kwoty abonamentu w czasie oznaczonym, przewidziana w regulaminie) ale i tak się opłacało,taraz telefon służy do odbierania połączeń.
 #507966  autor: pauli05
 10 paź 2011, 16:53
prof.theodor pisze:jednak okazało się że sposób naliczania minut w orange jest tak niekorzystny (...)
tzn.??

Jak już pisaliśmy, play obiecuje pokrycie kosztów związanych z przedwczesnym przeniesieniem numeru, jak widać, to nie jest do końca takie kolorowe jak mówią
 #507982  autor: prof.theodor
 10 paź 2011, 17:35
pauli05 pisze:
prof.theodor pisze:jednak okazało się że sposób naliczania minut w orange jest tak niekorzystny (...)
tzn.??

Bez wchodzenia w szczegóły rachunki po 800 PLN to nie było to czego się spodziewałem, żeby nie było rozmawiam dużo, ale obecnie w play za to samo płacę góra 280 PLN

#508076  autor: pauli05
 10 paź 2011, 22:30
nie no, ciekawi mnie po prostu to jakie są inne zasady naliczania minut niż w innych sieciach:)

chyba, że masz na myśli wysokie stawki za połączenia? które nota bene są juz o połowe niższe niż w abonamencie, który miałeś;)
dla porównania wcześniej 300zł za 1000min. teraz 185zł za 1700min.+ za darmo do Orange:)
to trzeba przyznać, że stare oferty były tragiczne ;))
 #523152  autor: K.O
 19 gru 2011, 18:09
Witam wszystkich...Mam problem z Orange,szczerze mowiac mam ich dosc... Chcialbym przeniesc nr np do PLAY ale zostalo mi jeszcze 13 mies do konca umowy w orange(oferta dla firm 250, abonament- 100 zl na miesiac ,umowa na 30 miesiecy ,no i mam zalegle faktury na 450 zl. Czy to prawda ze PLAY moglby pokryc koszty kary za mnie za rozwiazanie umowy z orange (dzis mi pani powiedziala ze ta kara na dzien dzisiejszy to 1300 zl). W zamian za to zostal bym ich zadowolonym klientem...Prosze o rade...

Pozdrawiam. K.O
 #523153  autor: bora1410
 19 gru 2011, 18:19
K.O pisze:Witam wszystkich...Mam problem z Orange,szczerze mowiac mam ich dosc... Chcialbym przeniesc nr np do PLAY ale zostalo mi jeszcze 13 mies do konca umowy w orange(oferta dla firm 250, abonament- 100 zl na miesiac ,umowa na 30 miesiecy ,no i mam zalegle faktury na 450 zl. Czy to prawda ze PLAY moglby pokryc koszty kary za mnie za rozwiazanie umowy z orange (dzis mi pani powiedziala ze ta kara na dzien dzisiejszy to 1300 zl). W zamian za to zostal bym ich zadowolonym klientem...Prosze o rade...
Prawda. Dodatkowo jeśli umiejętnie będziesz negocjował w salonie to dorzucą rower za friko. Tylko, że na pewno musiałbyś zostać tym "zadowolonym klientem".

#523164  autor: pauli05
 19 gru 2011, 18:59
ale bez siedzonka podobno:):):)

#523166  autor: Damian67
 19 gru 2011, 19:14
nic z tego, z zaległymi fakturami to żadna sieć cię nie będzie chciała na długo ;)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 16:55 przez Damian67, łącznie zmieniany 1 raz.

#523183  autor: drcox
 19 gru 2011, 20:42
Akurat operatorzy sprawdzają czy nie masz zaległości więc kicha.