• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #493352  autor: elysier
 31 lip 2011, 14:33
witam

mam pytanko czy po tym jak wyślę do centrali Playa pocztą druk wypowiedzenia umowy jest szansa na jego anulowanie ?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2011, 15:04 przez elysier, łącznie zmieniany 1 raz.

#493360  autor: Matyk
 31 lip 2011, 15:12
Oficjalnie tak powinno być, jednakże dla pewności proponuje odwiedzić salon PLAY i tam dokonać wypowiedzenia umowy :)

#493364  autor: elysier
 31 lip 2011, 15:17
z tego co rozmawiałem z ludźmi z salonu to samo wypowiedzenie umowy (ewentualnie nie przedłużanie umowy) można zrobić tylko poprzez wysłanie formularza wypowiedzenia umowy Pocztą

ale mi chodzi teraz czy można anulować wysłane takie pismo poprzez salon bądź BOK ?

#493367  autor: michalus
 31 lip 2011, 15:27
Jak najbardziej powinno być to możliwe,gdyż obie strony obowiązuje okres wypowiedzenia.

#493370  autor: Rezo
 31 lip 2011, 16:07
elysier pisze:z tego co rozmawiałem z ludźmi z salonu to samo wypowiedzenie umowy (ewentualnie nie przedłużanie umowy) można zrobić tylko poprzez wysłanie formularza wypowiedzenia umowy Pocztą
No tak czyli nic się w tej materii nie zmieniło. Zapytałeś czy zwrócą ci opłatę za list polecony? Salony Play powinny się chyba nazywać salonami zawierania umów - o dziwo taką nowopodpisaną umowę bez problemu wysyłają gdzie trzeba.... U każdego operatora (Plus, Orange, T-Mobile) wypowiedzenie można złożyć w salonie.
Wiadomo czemu kazali tak mówić pracownikom Play - a nóż się klient rozmyśli, a może list na poczcie zaginie, lub przyjdzie z opóźnieniem i umowa nie zostanie rozwiązana...
Zupełnie nie rozumiem polityki Play - skoro mają świetną ofertę, dobrą jakość obsługi to czego się boją? Brak możliwości złożenia wypowiedzenia w salonie nie jest działaniem proklienckim.
p.s. w obecnych warunkach możesz też wysłać wypowiedzenie faksem.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#493441  autor: luccicare
 31 lip 2011, 22:18
Sam "wypowiadam" umowę z Play od... kwietnia. Nie odpowiada mi wymuszanie zmiany na nowe taryfy (mam abo z czasów dla testerów i jest ona dla mnie lepsza niż nowe oferty) i nie chcę przedłużać umowy, wolę fresh. Od tego czasu w sprawie innych usług byłem w salonie już kilka razy, jednak jakoś lenistwo nie pozwoliło iść na pocztę. Pewnie o to chodzi. Może w końcu się zmuszę :) Też uważam, że nie powinno stanowić to problemu dla salonu. Play nie jest firmą pro kliencką jeśli chodzi o obsługę po sprzedażową, liczy się tylko sprzedaż. Po zniesieniu asymetrii MTR się na tym przejedzie. Cenie nie będą niższe niż u konkurencji, a smród pozostanie.

#493486  autor: Golarz Filip
 01 sie 2011, 10:22
luccicare pisze:Sam "wypowiadam" umowę z Play od... kwietnia. Nie odpowiada mi wymuszanie zmiany na nowe taryfy (mam abo z czasów dla testerów i jest ona dla mnie lepsza niż nowe oferty) i nie chcę przedłużać umowy, wolę fresh. Od tego czasu w sprawie innych usług byłem w salonie już kilka razy, jednak jakoś lenistwo nie pozwoliło iść na pocztę. Pewnie o to chodzi. Może w końcu się zmuszę :) Też uważam, że nie powinno stanowić to problemu dla salonu. Play nie jest firmą pro kliencką jeśli chodzi o obsługę po sprzedażową, liczy się tylko sprzedaż. Po zniesieniu asymetrii MTR się na tym przejedzie. Cenie nie będą niższe niż u konkurencji, a smród pozostanie.
A z ciekawości,przypomnij jaka to taryfa i jakie opłaty,pakiety i inne usługi na niej posiadasz?
Pamiętam,że plułem sobie w brodę,że nie zgłosiłem się na testera a kumpel z pracy obnosił się z płaskim samsungiem :)

#493584  autor: luccicare
 01 sie 2011, 18:19
Play Abonament 50 limitowana. 50 PLN abo, pakiet złotówek 70 PLN który mogę wykorzystać na co chcę (również gierki z portalu - przydaje się pod koniec m-ca jak nie wykorzystam pakietu), 1000 minut do play, a więc w sumie "stan darmowy" bo i tak tego 1000 nigdy nie wykorzystałem, do tego darmowa 2 za 1. Nowe abonamenty są fajne ze względu na niższą ceną za min i net, ale za bardzo zakręcone. Wolę mieć pakiet złotówek, a nie jakieś all inclusive coś tam :) Po prostu nie chcą przedłużyć mi abo, więc w końcu (jak się zmuszę...) to pójdę na pocztę i zadowolę się freshem.

Testowanie było fajne, przez 3 m-ce można było nabić co m-ąc do 400 PLN, a ten samsung... w sumie połamałem go dopiero po 2 latach ;)

#493587  autor: Rezo
 01 sie 2011, 18:32
luccicare pisze:Play Abonament 50 limitowana. 50 PLN abo, pakiet złotówek 70 PLN który mogę wykorzystać na co chcę
a czy przypadkiem po zakończeniu okresu zastrzeżonego, gdy umowa przejdzie na czas nieokreślony nic się w twojej taryfie nie zmieni? Czy może stracisz ten dodatkowy pakiet kwotowy ? Mój brat miał kiedyś abonament w tej taryfie, ale nie pamiętam co było napisane w regulaminie.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#493621  autor: elysier
 01 sie 2011, 20:38
p.s. w obecnych warunkach możesz też wysłać wypowiedzenie faksem.

Rezo - a czy mogę "zmobilizować" PH z salonu Playa (w ramach obsługi swojego klienta 8) ) aby przy mnie wysłali ze swojego salonu wypowiedzenie umowy/ formularz nie przedłużania umowy do centrali ?? :>

#493896  autor: DS
 03 sie 2011, 08:07
W moim przypadku poszło to faksem.

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?

#493899  autor: kovalskybobi
 03 sie 2011, 08:44
brak możliwości wypowiedzenia umowy poprzez wizytę w salonie jest irytujący, ale wysłałem im wypowiedzenie pocztą zwykłym listem żadnym poleconym, a i tak przyjęli. Po kilkunastu dniach dostałem list z play informujący, że pismo ode mnie do nich dotarło i w ustalonym terminie przełączą z abonamentu na prepaid. W treści wiadomości są słowa: "w przypadku podtrzymania decyzji...", więc można anulować rezygnację.

#500602  autor: emilo906
 01 wrz 2011, 09:40
Oczywiście, że można anulować rezygnację. Dokonujemy tego poprzez proste zgłoszenie klienta za pośrednictwem BOK, Play24 lub POS-u.
Jeśli chodzi o Play24 to sami możemy zrobić zgłoszenie, iż prosimy o anulowanie rezygnacji dla numeru*********...
Jeśli chcemy anulować rezygnację i przedłużyć umowę po prostu telefonujemy do działu przedłużania umów (BOK) i tam taka rezygnacja jest od ręki anulowana, oraz wprowadzana jest oferta wybrana przez klienta.
Pozdrawiam.

#621708  autor: Szlifiera
 21 mar 2013, 10:15
Witam! Chciałem zapytać was czy jeśli do końca umowy zostało mi troszeczkę ponad miesiąc, wypowiedziałem już umowę play z przejściem na kartę, aktualnie mam abonament za ~95zł. Czy możliwe jest żebym utargował z nimi ten abonament za 119zł żeby płacić za niego 90-95zł ? Pozdrawiam!

#622044  autor: pioter28
 22 mar 2013, 18:08
Osobiście rozwiązywałem dwie umowy mix moich rodziców, wysyłając skan pisma e-mailem na adres: [email protected]. Automatycznie otrzymywałem numer zgłoszenia sms-em oraz e-mailem, a także na koncie Play24 była informacja o przyjęciu pisma. W oby przypadkach sprawa została załatwiona pozytywnie wraz z otrzymaniem pocztą pisma zwrotnego od Play o rozwiązaniu umowy i przeniesieniu numeru na kartę.