Sig pisze:Pytanie jest źle sformułowane. Co to znaczy zwracam uwagę? Dla mnie znaczy to, czy się z nią zapoznaję, czy lekceważę. Jak znam, ale nie korzystam to przecież zwróciłem uwagę. Tylko, że zmiana pytania na to, czy korzystasz z ofert lojalnościowych też nie byłaby całkiem poprawna. Zgaduję, że pytającemu chodziło o skuteczność takich ofert?
Postaram się sprecyzować. Pytanie dotyczy tego, czy przy wyborze nowego operatora oprócz ceny minuty, smsów, jakości obsługi itp. dla klienta ma znaczenie także jaką ofertę lojalnościową może dostać po okresie zastrzeżonym u operatora wybieranego, nie obecnego.
Byłem kiedyś świadkiem rozmowy, klient nie chciał przejść do Play, ponieważ uważał że po okresie zastrzeżonym nie dostanie lepszej oferty, dla przedłużających umowę. To prawda co pisze thonka, że za rok może się wszystko zmienić. Z drugiej strony każdy operator ma swoją politykę i inaczej traktuje osoby przedłużające umowy. U jednych stały klient dostaje z zasady więcej u innych mniej.
@ kamlukomski
myślę że najlepsza jest jednak oferta abonamentowa z dobrymi warunkami, które nie zmieniają się nawet po zakończeniu okresu zastrzeżonego. Dzięki temu mam pewność że promocja się nie zakończy i mogę bezpiecznie planować comiesięczne wydatki na telefon.