Czy jest mozliwe przeniesienie numeru z internetu mobilnego(Play Online) do abonamentu innego operatora (ERa).Zalozylem taka sprawe o przeniesienie ,dostalem zgode na przeniesienie na 19.03 ale numer dalej jest aktywny w Play a Pani mi powiedziala na bok play ze nie da sie przeniesc takiego numeru mimo ze jest zgoda na przeniesienie?
Pewnie ich nieudolność w przenoszeniu numeru wynika z tego że te numery są specyficzne - tzn nie można z nich nawet SMSa wysłać o dzwonieniu nie wspominając.
nie wiem jak z play->era ale numer z blueconnect-a->play fresh poszedl bez problemu w okresie waznosci tylko rozmow przychodzacych.operacja dokonana pare dni temu
Udalo sie przeniesc mimo ze "konslutantaka" z fleja powiedziala ze wg prawa telekomunikacyjnego nie ma mozliwosci przeniesienia takiego numeru-totalna dezinformacja -przeniesli mi numer zamiast na 18.03. to przeniesli go na 24 mimo ze wczesniej byla zgoda na 18.sprawa nadaje sie do UKE ale szkoda czasu i nerowo zeby sie tym zajmowac.dzieki za odpowiedzi
play sam nie przenosi numerow do swojej sieci ale nie wiem jak to jest z oddawaniem numerow. Ciekawi mnie też czy nie jest przypadkiem prawnie zabronione robienie przeszkod klientowi w przeniesieniu numeru internetowego...
Numer pol-nk przenosiłem do orange bez żadnego problemu. Soulfly, namawiam do zawiadomienia UKE o tej sytuacji. Nic cię to nie kosztuje a dzięki temu w P4 może pojawi się kolejna osoba która zrozumie na czym polega praca zgodnie z PT.