Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Sieć
ERA
Czyli za każde żądanie do serwera i odpowiedź płacimy 12 groszy. Ile zapłacimy za wejście na stronę główną mobilnej Naszej Klasy? Policzmy: dokument HTML + 5 arkuszy CSS + 3 obrazki. Suma: 9. Całkowity koszt: 2*9*0.12 = 2.16 zł. To sztywne wyliczenia. Nie uwzględniłem przekierowań, możliwości blokowania obrazków w przeglądarce ani innych wynalazków minimalizujących ilość żądań.Dane naliczane są za każde rozpoczęte 100 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej - 100 kB.
Jaki sens ma porównywanie oferty Ery z przed 3 lat do ofert, które mają teraz inne sieci??Reader pisze: Przejdź do innej sieci
Od dawna zastanawiają się, dlaczego Era jeszcze utrzymuje się na rynku. Bo im płacę aż 40 zł miesięcznie bez podpisania nowej umowy! Lepszą ofertę mają inne sieci komórkowe.
jest bledne...Reader pisze:Czyli za każde żądanie do serwera i odpowiedź płacimy 12 groszy.
Proponujesz droższy abonament. Liczba wliczonych minut mało mi mówi. Interesują mnie szczegóły i jaką zniżkę na sprzęt mogę otrzymać. Zobaczmy, co oferuje Era w IBOA:dzis w erze na przedluzenie masz za 45zl chyba 220min. do wszystkich w tym play
od cennikowych oplat za dany abonament.Reader pisze:Ciekawe, skąd biorą się liczby w nazwach taryf.
jest to cennik podstawowy...Reader pisze:Teraz wyjaśnimy, skąd te liczby. Mamy kolejny cennik
masz napisane w warunkach promocji. 24 miesiace od podpisania aneksu. jak podpiszesz aneks 4 miesiace przed koncem umowy to twoja sprawa jak sie pozniej z pozostalych 4 miesiecy wywiniesz.Reader pisze:Powstaje pytanie: od kiedy zacznie obowiązywać nowy cennik, czyli ile czasu trwa promocja po podpisaniu umowy
przeczytaj jeszcze raz UWAZNIE cennik podstawowy...Reader pisze:Po zakończeniu promocji i tak będę płacił tyle, co obecnie, a w zamian otrzymam tylko 100 wliczonych SMS-ów!
w taryfach multimedialnych nie mozna negocjowac ceny abonamentu. jest mniej minut, kazda opcja ma paczke internetowa wraz ze spadkiem predkosci po jej wykorzystaniu, ale za to tansze telefony...Reader pisze: Jakie haki przygotowała Era?
W Erze też jest wymienność na mmsy. Co do wideorozmowy wydaje mi się, że jest nadal liczona poza abo. Kwestia tego, jaki odsetek z tego korzysta.A i jeszcze jedno w play masz smsy wymienne na mmsy,
nie wiem czy w erze nadal trzeba za wideo rozmowy płacić poza abonamentem ale w play kosztuje wideo rozmowa tyle samo ile normalna rozmowa.
Najlepiej, jakby iPhone był za 1zł w abonamencie 40zł... Era by poszła z torbamiReader pisze:ale te z wyższej półki wciąż drogie.
I masz odpowiedź. W Twoim przypadku zalecam przejście do Play...Reader pisze:Abonament 50 zł trochę za drogi w porównaniu do poprzednich 15 zł i 25 zł.
boczi pisze:W Erze też jest wymienność na mmsy. Co do wideorozmowy wydaje mi się, że jest nadal liczona poza abo. Kwestia tego, jaki odsetek z tego korzysta.A i jeszcze jedno w play masz smsy wymienne na mmsy,
nie wiem czy w erze nadal trzeba za wideo rozmowy płacić poza abonamentem ale w play kosztuje wideo rozmowa tyle samo ile normalna rozmowa.
wymiennosc 1:1 obowiazuje tylko na minuty w ramach abonamentu. po za abonamentem ceny to 30/39gr minuta i 20gr sms.pakierhakierxd pisze:Wiesz co mi się nie podoba w erze w nowych taryfach minuty są wymienialne na smsy w stosunku 1:1,to wg mnie nie dobre rozwiązanie bo jeśli np. za minutę płacisz 0,33 to tyle samo za smsa zapłacisz
Czytam i oczom nie wierzę.Reader pisze:Na 99% wybiorę Wave 723 za 400 zł w umowie na 30 miesięcy.