• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #454024  autor: PatryK[93]
 18 sty 2011, 22:50
Witam, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę wykupić darmowe minuty oraz smsy do danego numeru. Ja mam abo, natomiast tamten numer to prepaid.

Czy jest możliwe jedynie wykupienie określonej ilości minut oraz smsów, czy np. można wykupić nieograniczoną ilość minut i smsów?

Dziękuję z góry za pomoc :)

#454045  autor: thonka
 19 sty 2011, 00:09
PatryK[93], nie ma czegos takiego jak nieograniczone. zawsze cos jest ograniczone nawet jezeli nazwa sugeruje inaczej :)

jak to abonament to siec rodzinna jest za 15zl z groszami.
Ty oraz druga osoba dostajecie kazdy po 2000 minut do dzwonienia miedzy soba.
jezeli druga strona jest w taktaku to nawet gdy nie ma srodkow na koncie moze do Ciebie zadzwonic. niestety oferta nie obejmuje smsow.

jezeli masz nowe taryfy z rodzinnych to jest to chyba najkorzystniejsza opcja, bo sa jeszcze pakiety typu 100/250 minut do ery i na stacjonarne za 8,07/16,13zl czy 200 minut z jedna osoba za 8,07zl lub 1000 minut z 3 osobami za 16,13zl (wszystkie ceny tych pakietow podane przy zobowiazaniu sie do posiadania danego pakietu przez min. 6 miesiecy).

jak lubisz dlugie rozmowy to tez mozesz zobaczyc na opcje godzinki za grosze, gdzie jestes taryfikowany tylko za pierwsze 2 minuty, a potem cala godzine rozmawiasz za darmo. cena w opcji 6 miesiecy to 8,07zl

do smsow w abonamencie masz pakiet 100sms/mms za 4,03zl (rowniez opcja na 6 miesiecy).

chyba, ze przedluzales niedawno umowe (mniej niz 60 dni temu) to masz jeszcze nizsze ceny na niektore pakiety.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#454081  autor: PatryK[93]
 19 sty 2011, 11:09
PatryK[93], nie ma czegos takiego jak nieograniczone. zawsze cos jest ograniczone nawet jezeli nazwa sugeruje inaczej
Hm, na prawdę? Zawsze myślałem, że jest takie coś.

W każdym razie, dziękuję za pomoc :)

#454099  autor: plustik
 19 sty 2011, 13:08
PatryK[93] pisze:jak to abonament to siec rodzinna jest za 15zl z groszami.
jezeli druga strona jest w taktaku to nawet gdy nie ma srodkow na koncie moze do Ciebie zadzwonic. niestety oferta nie obejmuje smsow.
Rzeczywiście ta opcja jest jedną z lepszych jakie możesz wziąść z tym że nie obejmuje ona smsów.

Jest jeszcze opcja specjalny numer 99% taniej [za 1gr/min] z puntów EraPremia - 1500ptk. [oferta na 1 rok]
Więcej info masz tutaj: spec nr 99% taniej EraPremia

#454339  autor: thonka
 20 sty 2011, 04:13
PatryK[93] pisze:
Hm, na prawdę? Zawsze myślałem, że jest takie coś.
nawet nieograniczone rozmowy w play maja w regulaminie podana ilosc tych "nieograniczonych" minut i jest to 60 minut x 24 godziny x 30 dni :)
plustik pisze:Jest jeszcze opcja specjalny numer 99% taniej [za 1gr/min] z puntów EraPremia - 1500ptk. [oferta na 1 rok]
o to jest calkiem ciekawa opcja. wczesniej nawet nie wiedzialem, ze takie cos jest ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#454387  autor: PatryK[93]
 20 sty 2011, 13:38
jak to abonament to siec rodzinna jest za 15zl z groszami.
Ok, wykupiłem już to. Mam tylko dwa pytania.

1. Jak sprawdzić ile w miesiącu pozostało jeszcze minut?

2. Czy tą usługę trzeba co miesiąc samemu przedłużać, czy przedłuża się ona automatycznie - tak samo jak np. Granie na czekanie? Jeśli to drugie, w jaki sposób można zrezygnować z tej usługi?

#454397  autor: thonka
 20 sty 2011, 13:59
PatryK[93], *100# potem wybierasz "twoje finanse" i potem "koszty biezace" (moze sie nieznacznie roznic).
sa tam podane wszystkie minuty podstawowe i z wykupionych pakietow, a takze ew. dane.

pakiet odnawia sie sam (jak chyba z reszta wszystkie dodatkowe opcje w abonamentach). najwygodniej jest go sobie wylaczyc przez iBOA.
pamietaj tylko, ze jezeli uruchomisz usluge powiedzmy 20 stycznia, a okres rozliczeniowy masz dajmy na to 30 stycznia, to dostaniecie cos kolo 666 minut (proporcjonalnie co do dnia) i oplata tez zostanie rozliczona proporcjonalnie (5zl z kawalkiem).

dziala to w dwie strony. jest to o tyle niebezpieczne, ze jak wykorzystasz powiedzmy 1000 minut, a wylaczysz pakiet w 5 dniu po okresie rozliczeniowym, to oplata zostanie Tobie naliczona za 1/6 ceny i minuty rowniez beda rozliczone jako 1/6 pakietu (333 minuty), a reszta zostanie rozliczona wg. stawek standardowych.

#454402  autor: PatryK[93]
 20 sty 2011, 14:07
pakiet odnawia sie sam (jak chyba z reszta wszystkie dodatkowe opcje w abonamentach). najwygodniej jest go sobie wylaczyc przez iBOA.
pamietaj tylko, ze jezeli uruchomisz usluge powiedzmy 20 stycznia, a okres rozliczeniowy masz dajmy na to 30 stycznia, to dostaniecie cos kolo 666 minut (proporcjonalnie co do dnia) i oplata tez zostanie rozliczona proporcjonalnie (5zl z kawalkiem).

dziala to w dwie strony. jest to o tyle niebezpieczne, ze jak wykorzystasz powiedzmy 1000 minut, a wylaczysz pakiet w 5 dniu po okresie rozliczeniowym, to oplata zostanie Tobie naliczona za 1/6 ceny i minuty rowniez beda rozliczone jako 1/6 pakietu (333 minuty), a reszta zostanie rozliczona wg. stawek standardowych.
Czyli jeśli mam okres rozliczeniowy 15, a włączyłem tą usługę wczoraj, to..?

Co do drugiego akapitu, najlepiej w takim razie wyłączyć usługę w dniu rozliczeniowym - w mym przypadku, 15 ?

btw, wchodzę w te finanse poprzez *100# i mam iż w sieci rodzinnej zostało mi tyle , blueconnect tyle, koszty tyle - natomiast nie pisze mi ile mi zostało z moich minut, które mam w abo i czy w ogóle coś zostało.

#454422  autor: thonka
 20 sty 2011, 15:12
PatryK[93] pisze: nie pisze mi ile mi zostało z moich minut
u mnie jest zaraz za wyliczeniem kosztow (tych w nawiasie). jest nazwa taryfy i liczba pozostalych minut. tylko ja mam jeszcze stara taryfe. nie wiem jak to menu wyglada w nowych.
PatryK[93] pisze:Czyli jeśli mam okres rozliczeniowy 15, a włączyłem tą usługę wczoraj, to..?
to na nastepnej fakturze zostanie Tobie naliczona oplata za 26 dni (ok. 50gr dziennie) i naliczone obu stronom po 66 minut na kazdy z tych 26 dni (dostaniecie ok. 1700 minut razem).
na nastepnej fakturze bedziesz miec wyrownanie ok. 13zl za obecnie uzywana siec rodzinna, a takze abonament 15zl naliczony "naprzod".
najlepiej wylaczac na dzien przed koncem okresu rozliczeniowego.

#454513  autor: PatryK[93]
 20 sty 2011, 20:57
A to prawda, że dziennie można maks 60 minut wykorzystać?

#454518  autor: thonka
 20 sty 2011, 21:08
w dniu mozesz wykorzystac nawet 24h z przyslugujacego Tobie limitu.
po prostu jak wylaczysz/wlaczysz wczesniej te usuge niz masz okres rozliczeniowy to zostaniesz odpowiednio proporcjonalnie co do dnia rozliczony, ale limit mozesz wykorzystac nawet w 1,5 dnia (tyle mniej wiecej to te 2000 minut).

#455424  autor: KamaZ
 25 sty 2011, 13:57
Akurat to jest chyba pakiet w Tak Taku, więc obejmuje tylko Ere.

#455455  autor: PatryK[93]
 25 sty 2011, 15:27
W takim razie mógłby ktoś podać kod na darmowe do wszystkich? Byłbym wdzięczny.

#455461  autor: thonka
 25 sty 2011, 15:53
PatryK[93], ale w abonamencie czy w tak taku?

#455478  autor: PatryK[93]
 25 sty 2011, 17:48
PatryK[93], ale w abonamencie czy w tak taku?
W Tak Taku :)

#455480  autor: thonka
 25 sty 2011, 18:00
w tak taku obecnie jest chyba tylko pakiet smsow w sieci (a przynajmniej nie ma nic na stronie).

#455481  autor: amigo007
 25 sty 2011, 18:04
Dokładnie, nie ma takiego pakietu. Smsy do innych sieci tylko po 0,18zł.

#455964  autor: KC-KARLOS
 27 sty 2011, 18:38
amigo007 pisze:Dokładnie, nie ma takiego pakietu. Smsy do innych sieci tylko po 0,18zł.
A Era czasem nie oferuje pakiet np. 30 minut lub 120 minut do wszystkich sieci, a także 150 SMS albo 50 SMS do wszystkich sieci na 2 miesiące rozliczeniowe za punkty ERA PREMIA? Źródło: automat z numeru 602900.