• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #452701  autor: to_masz
 13 sty 2011, 12:04
Witam,
skończyła mi się umowa w Erze, płacę więc nieco więcej niż poprzednio i chciałbym to zmienić.
Chwilowo nie widzę tam żadnej oferty która by mnie motywowała do pozostania przez kolejne 24 miesiące.
Pytanie brzmi:
czy zmieniając przez iBOA plan taryfowy na inny niż mam (a na pewno z innymi warunkami), będzie się to wiązać z automatycznym przedłużeniem umowy na kolejne 18miesięcy (tak jakbym podpisywał aneks/cyrograf bez telefonu)?
Tak twierdził człowiek z BOA, ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć (miałem wrażenie, że priorytetem konsultanta było zdobycie kolejnej umowy na swoje konto)>

pozdrawiam
To_masz

#452704  autor: thonka
 13 sty 2011, 12:28
czytales temat o przedluzeniach w erze?
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 77&start=0
sa spore rabaty na abonamenty. moze znajdziesz cos dla siebie.

oplaca Ci sie zmieniac taryfe na nowsza (rodzina), bez promocji? czytales jej cennik?
po za golymi minutami do W3 nie ma tam zupelnie nic, nawet pojedynczego smsa...

jezeli nie chcesz tyle placic to zostaje obnizenie abonamentu. pytanie czy jest to wykonalne :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#452737  autor: banderas
 13 sty 2011, 15:40
zobacz co ci proponuja przez iboa w ofercie bez telefonu, jak masz uprawnienia do przedluzenia wtedy ci sie pojawiaja w iboa 2 przyciski ofert jeden z telefonem drugi bez telefonu, tam znjadziesz wszytskie oferty dla ciebie wraz z możliwościa obniżenia abonamentu

banderassso

#452780  autor: st.konsultant
 13 sty 2011, 18:22
Przypominam również, że zmiana taryfy na niższą wiąże się z opłatą.

#453004  autor: SACZI
 14 sty 2011, 17:16
st.konsultant pisze:Przypominam również, że zmiana taryfy na niższą wiąże się z opłatą.
Można jakiś regulamin i TOiP w związku z tymiopłatami?

#453018  autor: st.konsultant
 14 sty 2011, 18:26
SACZI pisze:
st.konsultant pisze:Przypominam również, że zmiana taryfy na niższą wiąże się z opłatą.
Można jakiś regulamin i TOiP w związku z tymiopłatami?

Prawie wszystkie regulaminy zabraniają zmiany taryfy na niższą w trakcie trwania umowy. Natomiast w sytuacji, gdy w trakcie umowy zwiększymy taryfą a później chcemy do niej wrócić, albo w sytuacji gdy minęło zobowiązanie np 24 miesięczne od ostatniego aneksu i możemy już zmienić taryfę na niższą, to takie zmiany są płatne. Wynika to z cenników. Przykład pierwszy z brzegu, cennik taryf Rodzina:

http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... ywatne.pdf (pod informacją o opłatach roamingowych).