• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #445629  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 12:08
czy mozna w tych abonamentach wykupic jakies pakiety zeby dzwonic do siebie za darmo(lub jakies pakiety ktore obnizaja cene minuty)??
chodzi mi wylacznie o te 2 numery.

hahahahhahahahahah
 #445639  autor: Dampe
 08 gru 2010, 12:53
eraplaynowy pisze:czy mozna w tych abonamentach wykupic jakies pakiety zeby dzwonic do siebie za darmo(lub jakies pakiety ktore obnizaja cene minuty)??
chodzi mi wylacznie o te 2 numery.
Oczywiście że możesz uruchomić na tych taryfach pakiety.
Ja bym proponował uruchomić na którymś z nich sieć rodzinną. Koszt takiej usługi to 15 zł miesięcznie i w ramach niej jeden numer ma 2000 minut miesięcznie do drugiego i drugi ma 2000 minut miesięcznie do pierwszego. Za usługę płaci tylko jeden numer a oba z tego korzystają. Usługę możesz włączyć samodzielnie na iBOA albo poprzez 602 900 albo w każdym APS ERA.

#445646  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 13:11
ok dziekuje za odpowiedz, wlasnei sprawdzalem te pakiety na stronie ery i nie byłem wlasnie pewny czy ta siec rodzinna mozna ustawic na starszych abonamentach.

Mam jeszcze tylko 2 pytania:
skoro istnieje siec rodzinna gdzie mozna za 15 zł miec po 2000 minut dla 1 osoby(a dla 2 to 4000) to po co jest opcja ,,USLUGI WYBRANE OSOBY'' gdzie za 200 min placi sie 10 zł. ? to przeciez nie oplaca sie wcale :)

i drugie pytanie,
jaka jest roznica miedzy ,,USLUGI TANIEJ STREFA DOMOWA'' gdzie placi sie 10 zł za 200 min do wszystkich w erze, a usluga ,, USLUGI ERA I STACJONARNE'' gdzie z 10 zł dfostaje sie tylko 100 min (czyli o polowe mniej) tez d wszystkich w erze?

hahahahhahahahahah

#445651  autor: banderas
 08 gru 2010, 13:29
ad 1)
trudno powiedzieć tak era wymyśłiła sobie

ad 2)
usługa "TANIEJ STREFA DOMOWA'' rożni się od "Era i stacjonarne tym" ze w 1-szej możesz taniej dzwonić z ustalonej tzw strefy np twój dom, a w drugiej dzwonisz z każdego miejsca

banderassso

#445653  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 13:43
no ale jak oni moga ustalic ze ja dzwonienie akurat z domu?? a nie z np . z parku?? nie wiem czy dobrze to zrozumialem :)

to przeczytalem w regulaminie sieci rodzinnej''
,,W okresie od 19.05.2010 r. do odwołania, ale nie dłuŜej niŜ do 31.12.2010 Operator oferuje moŜliwość
aktywacji na czas nieokreślony usługi Era Sieć Rodzinna, zwanej dalej „Usługą”.

czy to oznacza ze oferta jest tylko do konca roku???

aha i czy mozna sprawdzic stan minut w tej promocji jakims kodem (i czy za srawdzenie sie placi)?

hahahahhahahahahah

#445670  autor: lukket
 08 gru 2010, 15:25
eraplaynowy pisze:skoro istnieje siec rodzinna gdzie mozna za 15 zł miec po 2000 minut dla 1 osoby(a dla 2 to 4000) to po co jest opcja ,,USLUGI WYBRANE OSOBY'' gdzie za 200 min placi sie 10 zł. ? to przeciez nie oplaca sie wcale :)
Sieć rodzinna ma pewne ograniczenia (tylko do numerów w taryfach prywatnych, jedna osoba w jednej sieci rodzinnej), więc ten drugi pakiet może się przydać tam, gdzie sieć rodzinna nie jest możliwa.

#445671  autor: thonka
 08 gru 2010, 15:57
eraplaynowy pisze: no ale jak oni moga ustalic ze ja dzwonienie akurat z domu??
w momencie aktywacji uslugi zostaje przypisany do twojego numeru nadajnik z ktorego mozesz dzwonic w ramach swojej strefy. obejmuje ona oczywiscie nietylko dom, ale przy dobrze ustawionym nadajniku nawet 1-2km dalej.
eraplaynowy pisze:,,W okresie od 19.05.2010 r. do odwołania, ale nie dłuŜej niŜ do 31.12.2010 Operator oferuje moŜliwość
aktywacji na czas nieokreślony usługi Era Sieć Rodzinna, zwanej dalej „Usługą”.
jak aktywujesz sobie siec rodzinna to nikt z koncem roku Tobie jej nie zabierze. to jest po prostu promocja, ktora konczy sie z koncem roku i zapewne bedzie od nowego roku kontynuowana.
sam mam siec rodzinna juz 15 miesiac wiec o wiele dluzej niz trwa obecna promocja :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#445673  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 16:09
a czy jest jakis kod na sprawdzenie darmowych minut??? i czy trezba cos placic za sprawdzenie tym kodem?

hahahahhahahahahah

#445674  autor: thonka
 08 gru 2010, 16:10
od ponad roku dostepne jest sprawdzanie srodkow szybkim kodem pod *100#, potem wybiera sie "2. twoje finanse", a pozniej "1. koszty biezace", gdzie jest podsumowanie wszystkich minut i pakietow przy czym menu u Ciebie moze sie roznic (widzialem dwie wersje, ja podalem swoja).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#445685  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 17:16
sorki za glupie pytanie , ale czy napewno za darmo sprawdza sie tym kodem ile mam kasy na koncie?? bo kiedys trzabylo dzwonic i sie placilo

i jeszcze jedno:
probowalem na taty telefonie wlaczyc ta usluge i pisalo, ze w jego abo nie mozna tego wlaczyc. Przeczytalem regulamin oferty rodzinnej i pisze ,ze w jeo przypadku faktycznie nie mozna wlaczyc (bo to za niski abo)

natomiast mama ma nowa era 40 i tez tego nie moze wlaczyc ;/
czy ma na to wplyw to ze przy przedluzaniu oferty mama chyba nei brala telefonu, a zmniejszyli jej p polowe rachunek za abo??? bo placi chyba 20 zł choc ma 70 minut czyli tyle ile w nowa era 40 (zreszta na rachunku pisze nowa era 40 u niej)

hahahahhahahahahah

#445689  autor: thonka
 08 gru 2010, 17:53
:| napewno za darmo...

jezeli ma rzeczywiscie NE40 to powinno dac sie wlaczyc.
najlepiej sprobowac przez iBOA, a jak nie da rady to zapytac na infolinii dlaczego tak sie dzieje.
jak dla mnie jedynym wyjsciem dlaczego sie nie da sie tej uslugi aktywowac to uczestnictwo w innej grupie.

#445712  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 20:47
wlasnie udalo mi sie ,,wlaczyc'' ten pakiet przez strone ww.era.pl.
znaczy jest w realizacji.
ile to moze potrwac??

hahahahhahahahahah

#445714  autor: thonka
 08 gru 2010, 20:51
eraplaynowy, jest napisane w regulaminie sieci rodzinnej ze do 24h

pamietaj tez, ze jezeli aktuwujesz te usluge powiedzmy w ostatnim dniu twojego cyklu rozliczeniowego to dostaniesz tylko 1/30 z 2000 minut i oplata tez bedzie rozliczona proporcjonalnie.

#445726  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 21:49
ok wszystko juz dziala dostalem 1333 minut, tylko ze wydzwonilem 5 min i nie zabralo mi ani z tych 1333 min ani z abo. jak to mozliwe?ze dzwonie za darmo

hahahahhahahahahah

#445732  autor: st.konsultant
 08 gru 2010, 22:21
eraplaynowy pisze:ok wszystko juz dziala dostalem 1333 minut, tylko ze wydzwonilem 5 min i nie zabralo mi ani z tych 1333 min ani z abo. jak to mozliwe?ze dzwonie za darmo
Musi zejść z jakiegoś pakietu. Nie ma darmowych rozmów w Erze ;)

#445734  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 22:30
ok dziekuje wszystkim za odpowiedzi, zeszlo te 5 minut z tych 1333 min :) tylko ze po 5 minutach dopiero , widocznie system musial przeliczyc:)

i przepraszam za nastepne pytanie , bo ja jestem troche niekumaty w tych sprawach: )
jesli moja mama zaplacila 15 zł to ona dostala 2000 min do mojejgo taty( teraz akurat 1333 min) a moj tata automatycznie do niej tez dostal 2000 min?(1333 teraz)?
czyli tak naprawde dostaja 4000 min na miesiac wspolnie?

hahahahhahahahahah

#445737  autor: st.konsultant
 08 gru 2010, 22:36
eraplaynowy pisze:ok dziekuje wszystkim za odpowiedzi, zeszlo te 5 minut z tych 1333 min :) tylko ze po 5 minutach dopiero , widocznie system musial przeliczyc:)

i przepraszam za nastepne pytanie , bo ja jestem troche niekumaty w tych sprawach: )
jesli moja mama zaplacila 15 zł to ona dostala 2000 min do mojejgo taty( teraz akurat 1333 min) a moj tata automatycznie do niej tez dostal 2000 min?(1333 teraz)?
czyli tak naprawde dostaja 4000 min na miesiac wspolnie?
Tak, sieć rodzinna daję minuty w obie strony, ale za usługę płaci tylko osoba, która ją aktywowała u siebie.

#445757  autor: eraplaynowy
 08 gru 2010, 23:25
jeszcze chcialem sie tylko pytac czy po miesiacu usluga sie automatyczni przedluza czy trzeba ja ponownie wlaczyc?

hahahahhahahahahah

#445760  autor: st.konsultant
 08 gru 2010, 23:56
eraplaynowy pisze:jeszcze chcialem sie tylko pytac czy po miesiacu usluga sie automatyczni przedluza czy trzeba ja ponownie wlaczyc?
Automatycznie. Będzie działać do momentu jak ją wyłączysz sam.

#451468  autor: eraplaynowy
 07 sty 2011, 15:05
witam, dlaczego na rachunku mojej mamy przyszlo do zaplaty za siec rodzinna 25 zł a nie 15?? a ma tylko do mojego taty wykupiony pakiet.

i dlaczego jak dostali po 1333 minut w pierwszym miesiacu(bo do cyklu rozliczenioweego bylo ok 20 dni), przyszlo do zaplaty za pierwszy miesiac 25 zł? nawet jakby podrozal ten pakiet, to jesli dostali mniej minut w pierwszym miesiacu to powinni zaplacic tez mniej.

na rachunku pisze ,,Era sieć Rodzinna gr.2os -20.48zł.
ale to bez vatu a z vatem jest 25 zł.A na stronie ery pisalo ze 15 zł,kosztuje grupa 2 osob. ;/

hahahahhahahahahah