Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
ERA
nie wiem jakie sa proceduryw erze, jednak odstapienie od aneksu powinno automatycznie przywrocic poprzednie warunki - po prostu traktujemy ten aneks tak jakby go nie bylo.st.konsultant pisze:Odstąpienie od umowy nie cofa automatycznie taryfy. W tej chwili będziesz miał na koncie ofertę lojalnościową i taryfę, którą wybrałeś przy aneksie. Żeby wrócić do starej musisz zadzwonić do BOA lub przesłać dyspozycję na [email protected].
Nie wiem jak to wygląda od kuchni u operatora ale ja jak podpisywałem aneks orientowałem się jak to działa. Z tego co zrozumiałem to operator ma obowiązek potwierdzić na piśmie zakres i termin wprowadzanych zmian nie później niż miesiąc od zlecenia zmian, abonent ma 10 dni od otrzymania w/w potwierdzenia na odstąpienie ale abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków umowy, jeżeli dostawca usług, za zgodą abonenta, rozpoczął świadczenie usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy. W razie braku potwierdzenia abonentowi faktu złożenia oświadczenia o zmianiest.konsultant pisze:Napiszę raz jeszcze...
W Erze taryfa zmienia się w przeciągu ok 48 godzin, więc najczęściej jeszcze przed wizytą kuriera.
Jeżeli ktoś przesyłki nie odbierze, albo skorzysta z odstąpienia od umowy (10 dni) taryfa automatycznie nie zmienia się na poprzednią. Jeżeli ktoś chce przywrócenia starej, musi się skontaktować z BOA lub [email protected].
Gdzie ja napisałem że musi wysyłać po podpisaniu aneksu ? W rozmowie telefonicznej określasz zmiany a operator na piśmie musi to potwierdzić - zakres, termin etc. w formie pisemnej.zdrojka pisze:Ta, wszystko się zgadza, ale jeśli składasz podpis, to już nikt nie musi do Ciebie wysyłać pisma z potwierdzeniem zmian.